Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Tutuklamalarına İtiraz Reddedildi

Cumhuriyet Tutuklamalarına İtiraz Reddedildi

ATKN
14.11.2016 - 14:58 Son Güncelleme: 18.11.2016 - 22:52

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 gazete yöneticisi ve yazarı hakkındaki tutukluluk kararına yapılan itiraz reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Kasım'da aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 kişinin tutukluluk kararına itiraz edilmişti.

Tutuklama kararlarının yansızlığını yitirdiği ve hukuki değil siyasi olduğu vurgulanan dilekçede, tutuklamaların kaldırılarak müvekkillerin tahliyelerine karar verilmesi talep edilmişti. 

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararının yerinde olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiş, yasa gereği itiraz, üst mahkemeye gönderilmişti. Ancak itirazı değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği de tutuklulukların itirazını reddetti.

Soruşturma kapsamında 10 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında 10 kişi tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 9 kişi, 5 Kasım'da tutuklanmıştı.

Hakkında yakalama kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise yurt dışından geldiği gün gözaltına alınarak 12 Kasım'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Soruşturma kapsamında yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. 

Ayrıca yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcının FETÖ sanığı olduğu ortaya çıkmıştı

Savcının FETÖ sanığı olduğu ortaya çıkmıştı

Cumhuriyet soruşturmasını yürüten savcı Murat İnam’ın bir FETÖ davasında sanık olduğu ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanı Bozdağ da 'Bu davadan yargılanan bir kişinin bu davaya verilmesi talihsizlik” demişti.

Soruşturmaya ifade almak için üç savcı daha görevlendirilmiş, İnam’ın görevi ise aynı şekilde devam edeceği açıklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
22
12
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Telkin

Bende bir gazete kurayımda her türlü pisliğe bulaşayım. Olurda adalet sistemi işler ve hakkımda bir tutuklama kararı falan çıkarsa "özgür basın susturuluyor"... Devamını Gör

Sen gazete kuramazsın, çünkü daha Türkçe yazamayan bir kör cahilsin. "Bende" değil, "Ben de" yazılır. "Kurayımda" değil, "Kurayım da" yazılır. Eğer pislik ar... Devamını Gör