Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Bozdağ: ‘Cumhuriyet Soruşturmasına O Savcının Verilmesi Talihsizlik’

Adalet Bakanı Bozdağ: ‘Cumhuriyet Soruşturmasına O Savcının Verilmesi Talihsizlik’

ATKN
03.11.2016 - 16:40 Son Güncelleme: 03.11.2016 - 20:10

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi'ne soruşturma açan savcının FETÖ'den yargılanmasına ilişkin, 'O savcıya bu soruşturmanın verilmesi talihsizlik' dedi. Bozdağ, savcıyla ilgili haberi yapan gazeteciye ilişkin ise savcılığa çağırma ya da bir soruşturmanın söz konusu olmadığını da paylaştı.

Bozdağ'ın açıklamasının ardından gazetenin gözaltındaki yazar ve yöneticilerine yönelik 'beş günlük avukat yasağı' kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda soruları yanıtladı.

Bakan Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmayı yapan savcının FETÖ davasında yargılandığı haberleriyle ilgili, “O savcıya bu soruşturmanın verilmesi talihsizlik” dedi.

'Keşke bu görevlendirme yapılmamış olsaydı'

'Keşke bu görevlendirme yapılmamış olsaydı'

Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: 

“Keşke bu görevlendirme yapılmamış olsaydı. Bu tartışmalara zemin hazırladı. Başka birisi bunu yapabilirdi. Bizim savcıları değiştirme görevimiz yok. Tamamen başsavcılığın yetkisinde. Burada da kötü niyetin olmadığını söylemek isterim. FETÖ üyesi olduğuna yönelik kanaat verilseydi, HSYK gerekeni yapardı.”

Haberi duyuran Pehlivan'a yönelik 'herhangi bir soruşturma yok'

Haberi duyuran Pehlivan'a yönelik 'herhangi bir soruşturma yok'

Cumhuriyet Gazetesi'ne soruşturmayı açan savcıya ilişkin haberi duyuran isim, Barış Pehlivan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberi duyuran Barış Pehlivan, 'FETÖ soruşturması açan savcının, FETÖ'den yargılandığını haberleştirdiğim için hakkımda terör soruşturması açıldı' demişti.

Bakan Bozdağ, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile ilgili de konuştu ve savcılığa çağırma ya da bir soruşturmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi avukatlarından Fikret İlkiz, soruşturmayı yürüten savcının FETÖ'den yargılandığını ve davanın devam ettiğini belirterek 'Bu soruşturma çökmüştür' demişti.

Avukat yasağı, itirazların ardından kaldırıldı

Avukat yasağı, itirazların ardından kaldırıldı

Gözaltındaki yazar ve yöneticilerin 668 No’lu KHK gerekçe gösterilerek verilen, avukatlarıyla 5 gün boyunca görüşme yasağı, avukatların itirazları sonucunda kaldırıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, gazetenin avukatları, Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yönetici ve yazarlarla dört gün sonra ilk görüşmelerini yaptılar. Haberde yazar ve yöneticilerin cuma günü ifadelerinin alınmasının beklendiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Murat İnam’ın yürüttüğü ‘PKK/KCK ve FETÖ/ PYD’ soruşturması kapsamında, 668 No’lu KHK gerekçe gösterilerek 5 gün boyunca avukat görüşü kısıtlanmıştı.

 Avukatlar da yakalama, arama, gözaltı ve avukat görüş yasağına 1 Kasım günü itiraz etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
41
19
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

O kadar rezilsiniz ki muhalefet olarak ben utanıyorum yerinize kahretsin yapacagınız siyaset amkkKKkk

neki buki

Düşün ki şuan ülke gündemindeki en önemli olayla ilgili bir gazeteye soruşturma açılıyor ve atanan savcı o davadan yargılanan biri çıkıyor. Sonra biz bu dava... Devamını Gör

kartacali

senin gibi birinin bakan olması kadar büyük talihsizlik...