Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Her Türlü Ayrımcılık Ve Bölücülük Ayaklarımızın Altındadır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Her Türlü Ayrımcılık Ve Bölücülük Ayaklarımızın Altındadır'

FreiGeist
11.03.2019 - 14:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz, bu ülkenin her şehrine sevdalıyız. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Şırnak'ı diğer illerden ayrı düşünemeyeceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

'Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Kardeşlerim, bu ülke hepimizindir, bu bayrak hepimizindir, bu ezan hepimizindir, bu devlet hepimizindir. İşte bunun için ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Ne demek tek millet? Bu ülkede yaşayan herkes Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Gürcü'süyle, Roman'ıyla etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Bizim millet anlayışımız budur. İyi bilirsiniz, 'milleti İbrahim' tek millet.

Tek bayrak diyoruz, bu bayrağa rengini veren şehit kanları hepimizin ecdadının ortak mücadelesini temsil ediyor. Çanakkale'ye gidin, ülkemizin ve coğrafyamızın dört bir yanındaki şehitliklerimize gidin göreceğiniz budur. Aynı şekilde terörle mücadelede, 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize bakın, 81 vilayetimizin her birinden evlatlarımızı, kardeşlerimizi görürsünüz. Şehitlerimizin, gazilerimizin, bayrağımızın yapmadığı ayrımı milletimize yapanlar alçağın ta kendisidir.'

'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Onun için ne diyoruz? Tek vatan, bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinin her bir karışı bizim vatanımızdır. Hiç kimsenin namusumuz olarak gördüğümüz vatanımıza, evimize, mahremimize el sürmesine izin vermeyiz. Ne diyoruz? Tek devlet, bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur.' diye konuştu.

"Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz"

"Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz"

Hiç kimseye devlet üzerinde ameliyat yaptırmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir ama şunu da unutmayın bugün ister Irak'ta olsun ister Suriye'de olsun bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz, Türkmen kardeşimiz hangi kökenden olursa olsun, başı sıkıştığında aklına gelen ilk gideceği yer neresi? Türkiye. Kobani'den gelenler nereye geldi? Türkiye'ye. Şu anda Kobani'den gelenlerden 300 bin kişiyi Türkiye'de ağırlıyoruz. Biz onlara Kürt demedik ki. Suriye'den bunlar kaçmak zorunda kaldıysa onlara ev sahipliği yapacağız dedik.

Şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteci nerede? Türkiye'de. Biz bunları ağırlarken Bay Kemal ne diyor? Dün Antalya'da öyle diyor, diyor ki 'Bak siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu?' diyor. Hale bak, bunlar nereden kaçmak zorunda kaldılar? Katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bunlar gelip eğer bize sığındıysalar biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız, biz bunlara bakmayacak mıyız? Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki. Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz.'

"Şırnak'a elimiz boş gelmedik"

"Şırnak'a elimiz boş gelmedik"

Vatandaşlara Şırnak'ın 10-20 yıl önceki halinin nasıl olduğunu soran Erdoğan, 'Her taraf çöplük, çukur, çamur, kanalizasyon sokaklarda akıyor, öyle mi? Binalar durulacak gibi değil, rezillik. Biz buraya Çevre Şehircilik Bakanlığımızla girdik mi? Girdik, şu güzel binaları sizler için yaptık mı? Şimdi bu binalara sizler yerleştiniz, yerleşiyorsunuz. Niye? Benim Şırnaklı kardeşime bunlar yakışır da onun için. Şimdi yeni bir Şırnak var, istiyoruz ki şimdi bu terör örgütünün desteğindekilerle değil sizlere gerçekten sahip çıkacak AK Parti iktidarıyla yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın. Onun için Mehmet Yarka kardeşimiz diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Şırnak'a 10,5 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, eğitimde 3 bin 380 yeni derslik inşa ettiklerini söyledi. Erdoğan, Şırnak Üniversitesini şehre kazandırdıklarını söyleyerk, 'Şırnak'ın evlatlarına buradan değişik illere gitmek zor olabilir. Üniversiteyi ayağına getirdik.' dedi.

Yükseköğrenim öğrencileri için yurtlar açtıklarını, Şırnak'a gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, futbol sahası, Silopi'ye gençlik merkezi, İdil'e spor salonu yaptıklarını ifade eden Erdoğan, İdil'e yapılacak gençlik merkezinin proje çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 

Erdoğan, şunları kaydetti:

'Şırnak'a elimiz boş gelmedik, müjdelerim var size. Biliyorsunuz Cizre Stadyumu kullanılamaz durumdaydı. Biz de Cizreli kardeşlerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Proje hazır, şimdi ihaleye hazırlanıyoruz. İhalenin arkasından da hemen kazmayı vuruyoruz.'

"Önümüzdeki yıl Şırnak'ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız"

"Önümüzdeki yıl Şırnak'ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Cizre'ye, gelecek yıl Silopi ve İdil'e doğal gaz verileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Önümüzdeki yıl Şırnak'ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız. Bunun için önce huzur, istikrar, güven ortamının güçlenmesi lazım.

Şırnak huzurun ne olduğunu da terörün neye mal olduğunu da iyi bilir. Şırnak yatırımın, hizmetin, üretimin, istihdamın kıymetini de iyi bilir; çukur eylemlerinin, baskının, zulmün, acının anlamını da iyi bilir. Artık bu ülkenin de Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 12, 13, 14, 15 yaşındaki çocuklarınızı dağlara kimler kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Bunlara verecek çocuklarımız yok. Onun için dik, sağlam duracağız.

Diyarbakır Belediyesinin önünde oturma eylemi yapan anneler Başbakan iken ziyaretime geldiklerinde onların gözyaşlarını unutamıyorum. Çünkü çocukları Kandil'e kaçırılmıştı. O Kandil'deki insafsız, vicdansız insanlar benim bütün Güneydoğulu kardeşlerimi inim inim inlettiler. Artık bu ülkenin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Gelin 31 Mart'ı yeni bir milat yapalım.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imstillcapulcu

haftanın sıkı espirisi, piravoouğğ