Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Ya Hükümet Kurulacak ya da Seçime Gidilecek'

Erdoğan: 'Ya Hükümet Kurulacak ya da Seçime Gidilecek'

Deniz Gök
24.06.2015 - 22:29 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 09:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhtarlarla yaptığı iftar sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Artık sorumluluk siyasi partilerde, en kısa sürede bir koalisyon kurulmasını temenni ediyorum' dedi.  

Erdoğan, tüm siyasi partilere bir an önce koalisyon kurulması gerektiği mesajı verdi, 'En kısa sürede ya hükümet kurulacak ya da seçime gidilecek' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla iftar programında bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada;  'Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok' ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur"

"Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur"

Cumhurbaşkanlığı makamının milletin en üst düzey temsil makamı olduğunu belirten Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur' diye konuştu.

İftar masası tartışması

İftar masası tartışması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeğinin maliyetinin 3 bin 390 lira olduğunu belirterek 'Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız' dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir oda başkanı veya mensubunun iftarda kullanılan servis malzemelerinin, masanın ki o masa şu anda benim oturduğum masadır, etrafında muhtar kardeşlerim oturuyor, sandalyenin, masa örtüsünün, çiçeklerin, vazoların, yemeğin toplam maliyetinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade etti. Eski rakamla bu ne demek? 1 Trilyon. Kalem kalem verilen bu rakamların tamamı da yalandır, yanlıştır, tüm iddialar iftiradan ibarettir. 

Hepsinin faturaları elimizde. Maliyeti 240 bin lira olarak ifade edilen yemek masası varya bu Siteler'deki bir ustamız tarafından 4 bin 600 lira artı KDV'dir yani 5 bin lira maliyeti var ama 240 bin lira diye ifade ediyorlar, 5 bin lira nerede, 240 bin lira nerede? Bu bir portatif tabla, suntadan yapılan, altındaki masalar, demir profiller bunlar geçtiğimiz günlerde rahmetli olan Sayın Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır. 4 bin 35 lira olduğu iddia edilen şu sandalyeler Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır, böyle bir maliyet yoktur. Buranın eski demirbaşında olan sandalyelerdir. Masa üzeri ve çevresinde bulunan 32 bin lira maliyeti olduğu iddia edilen dekorlar da yine bir önceki dönemden kalmadır, böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal, bıçak gibi servis malzemeleri yine rahmetli Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saray'daki yemek masasının hazırlanışı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0