Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Mesajı

Onedio Medya
21.03.2015 - 10:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Nevruz'un uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Dünya Nevruz Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, birlik beraberlik vurgusu yaparak, 'Ülkemizde de, Nevruz'un, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı'yla beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Nevruz, geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram olarak, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adıdır. Bizim kültürümüzde de, Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm canlılığıyla varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. Nevruz'la bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda gönüllerdeki ümitlerin de dirilişidir. Aşık Veysel'in 'benim sadık yarim kara topraktır' dizesiyle özetlediği kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de, Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmiştir. 2010 yılından itibaren, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

'NEVRUZ'UN, UZUN ZAMANDIR MÜCADELESİNİ VERDİĞİMİZ KARDEŞLİK VE HUZUR İKLİMİNİN PEKİŞTİRİLMESİNE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemizde de, Nevruz'un, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı'yla beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. Tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyorum' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0