Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gerilim Sonrası İran ile İlk Temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gerilim Sonrası İran ile İlk Temas

Onedio Medya
12.12.2015 - 20:06

Türkiye ve İran arasındaki gerilimin ardından bu iki ülke arasında ilk temas gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’da İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı’nı kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’ın tarafsızlığının 20. Yılı kutlamaları için bulunduğu bu ülkede, kaldığı otelde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’yi kabul etti. Görüşme, Irak ve Suriye konusunda İran ile Türkiye arasında devam eden gerilimin ardından gerçekleşen ilk temas ve 20 dakika sürdü.

Erdoğan, 'Tarafsızlık Konferansı'nın ardından her ülkeden birer sanatçının yer aldığı konsere katıldı. Türkiye'den sanatçı Sevcan Orhan'ın sahne aldığı konserde Orhan 'Türkmen Gelini' adlı türküyü söyledi. Orhan'ın bu jesti dinleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Cumhurbaşkanı sonrasında ise, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'la bir araya geldi. Oğuzhan Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü.

Erdoğan, özel uçak 'TUR' ile TSİ 18.40'ta Türkmenistan'dan ayrıldı , Aşkabat Havalimanı'ndan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Arazgeldiyev, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Heyette yer alan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da aynı uçakla İstanbul'a gitti.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
2
0
0
0