Görüş Bildir
Haberler
Çözümü Doğada Arayanlar İçin Regl Ağrılarını Hafifletip Rahatlamanızı Sağlayacak Bitki Çayları

Çözümü Doğada Arayanlar İçin Regl Ağrılarını Hafifletip Rahatlamanızı Sağlayacak Bitki Çayları

raskolnikov
29.01.2022 - 09:15

Regl dönemi ağrılarıyla savaşmak için çözümü doğal yöntemlerde arayanlar için hem ağrıları hafifletecek hem de rahatlamanızı sağlayacak bitki çaylarını derledik. Keyifli okumalar...

Papatya Çayı

Papatya Çayı

Nasıl Yapılır?

Papatya çayı için 1 su bardağına 2-3 tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı atın. İçine kaynamış sudan 1 su bardağı döküp ortalama 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Süzgeçten geçirip bal ile tatlandırarak içebilirsiniz.

Nane Çayı

Nane Çayı

Nasıl Yapılır?

Nane çayı için naneleri yıkadıktan sonra kokusu çıkana kadar ellerinizle ovalayın. Kokusu çıktığında naneyi demliğe atıp üzerine sıcak su ekleyin. Ortalama 15 dakika kadar demledikten sonra tüketebilirsiniz.

Civanperçemi Çayı

Civanperçemi Çayı

Nasıl Yapılır?

Civanperçemi çayını kabuk ve tohumlarından yapacaksanız her bir bardak için 2 çay kaşığı tohum ve 1 çay kaşığı kabuk kullanarak, taze civanperçemi içinse her bir bardak için 2 çay kaşığı bitki kullanarak çayınızı hazırlayabilirsiniz. Demlikte kaynattığınız suya civanperçemini oranında ekleyerek ortalama 5 dakika kadar demledikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Safran Çayı

Safran Çayı

Nasıl Yapılır?

Safran çayı hazırlamak için öncelikle suyu kaynatıp birkaç dakika dinlendirin. Ardından 6-7 adet safranı bir bardak dinlendirilmiş sıcak suya ekleyin. Ortalama 5 dakika kadar demleyip çayın rengi koyulaştığında süzüp tüketebilirsiniz.

Zencefil Çayı

Zencefil Çayı

Nasıl Yapılır?

Zencefil çayı için ilk olarak suyu kaynatıp ortalama 5 dakika bekletin. Her bir bardak için yaklaşık ceviz büyüklüğünde zencefilin kabuğunu soyarak patates ince yuvarlaklar halinde dilimleyin. Ardından çayı demleyeceğimiz demliğe zencefilleri, çubuk tarçını koyup üzerine dinlenmiş sıcak suyu ekleyin. Yaklaşık 8-10 dakika bekletip birkaç damla limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz.

Böğürtlen Çayı

Böğürtlen Çayı

Nasıl Yapılır?

Böğürtlen çayını hem taze böğürtlen meyvelerinden hem de kurutulmuş böğürtlen yapraklarından hazırlayabilirsiniz. Kurtulmuş böğürtlen yapraklarını kullanacaksanız demliğin içine yaprakları koyup ve üzerine kaynamış su ekleyerek ortalama 10 -15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendiğinde süzerek tüketebilirsiniz.

Taze böğürtlen meyvelerinden çay hazırlayacaksanız bir tahta kaşık yardımı ile böğürtlenleri ezip suyunu çıkardıktan sonra su ve posası ile birlikte kaynar suyun içine atın. 10-15 dakika kadar kaynatıp böğürtlenlerin üzerinde oluşan köpüğü alın. Süzdükten sonra soğutup tüketebilirsiniz.

Karanfil Çayı

Karanfil Çayı

Karanfil çayını yapmak için karanfilleri diş şeklinde kullanabileceğiniz gibi ezip toz haline getirerek de kullanabilirsiniz. Karanfili diş şeklinde kullanacaksanız yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatın. Kapalı bir demlikte ortalama 20 dakika boyunca kaynattıktan sonra limon veya bal ekleyip tüketebilirsiniz.

Bu içerikler de dikkatini çekebilir: 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın