Görüş Bildir
Haberler
Toprak Ana En Güzel Şifacı! Bu Bitki Çaylarının Dudak Uçuklatacak Faydalarını Biliyor musunuz?

Toprak Ana En Güzel Şifacı! Bu Bitki Çaylarının Dudak Uçuklatacak Faydalarını Biliyor musunuz?

Sinirli, gergin ya da yorgun olduğumuzda pek çoğumuz çareyi bitki çayı içmekte buluruz. Peki, hangi bitki çayının nelere faydalı olduğunu biliyor musunuz? Haydi aşağıya, koşun!

Kaynak1 Kaynak2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ada çayı

Ada çayı

Ada çayı, başlı başına depresyon avcısıdır, diyebiliriz. İnsanın tüm sinirini azaltır, stresinizi adeta yok eder. Aynı zamanda vücutta bulunan zararlı toksinleri atmanıza yardımcı olur.

Pek çok faydası olsa da, boğaz ağrısına ve baş ağrısına iyi gelmesiyle adeta hayat kurtarır. Yaşlanmayı geciktirmeye yarayan ada çayı aynı zamanda kan şekerini düşürmenize yardımcı olur. Diş eti iltihaplanmasını engeller ve hafızayı da güçlendirir.

Rezene

Rezene

Eğer mide ağrısı yaşıyorsanız kendinize rezene yapın deriz. Rezene, mide ağrılarınızı hafifletmeye yarar ve reflü oluşmasının önüne geçer. Anne sütüne de katkı sağlayan rezene, öksürüğü de minimuma indirir. Eğer iştahınızı kapalı hissediyorsanız ve yemek yiyemiyorsanız rezenenin iştah açıcı özelliğinin olduğunu da belirtelim.

Yeşil çay

Yeşil çay

Kansere karşı adeta koruma duvarı ören yeşil çay, diş çürüğünün oluşmasını da engeller. Kalp sağlığını düzenlemeye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini de düzenler.

Ihlamur

Ihlamur

Nezle ve gribin bir numaralı düşmanı olan ıhlamur, ateşinizi düşürdüğü gibi öksürüğünüzü de en aza indirir. Panik atağa da iyi gelen rezene bu sayede kalp çarpıntısı yaşamanızı engeller. 

Eğer migreniniz varsa ve başınız inanılmaz derecede ağrıyorsa ıhlamur sizin en iyi dostunuz olacaktır. Ihlamur ayrıca karaciğer sorunlarına iyi gelir, kaygı ve stresi azaltır. Damar tıkanıklığı yaşamanızı engellemeye yardımcı olur.

Melisa çayı

Melisa çayı

Gaz ve hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız şifacınız melisa çayı. Ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip olan melisa çayı aynı zamanda tansiyonunuzu dengelemeye de yardımcı olur. Huzursuzsanız ve bu nedenle uyku sorunu yaşıyorsanız melisa çayı bu sorununuzu da çözmenize yardımcı olur. 

Bu arada, sinek ve haşere ısırıklarına karşı da son derece etkili olan melisa çayı, mikrop öldürücü etkiye sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kış çayı

Kış çayı
www.teapot.com.tr

Hasta olmak istemiyorsanız ve bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendirmek istiyorsanız kış çayı tam da size göre.

Burun akıntısı, yorgunluk, halsizlik ve öksürüğe iyi geldiği gibi bronşlarınızı da açmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak sisteminizi düzenler ve unutkanlığı engeller.

Papatya çayı

Papatya çayı

Gastrit ve ülser gibi mide sorunlarını çözmeye yardımcı olan papatya çayı, bağırsak hareketlerini arttırır ve kramp giderici özelliğe sahiptir.

Ağızda oluşan apseyi tedavi eden papatya çayı, uyku sorununu da ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.

Nane çayı

Nane çayı

Stres ve gerginliği en aza indirerek insanı sakinleştiren nane çayı, ağız kokularına da iyi gelir. Kolesterolü düşürmekte son derece faydalıdır.

Mide sindirimini hızlandırır ve böylelikle gaz problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda da mide bulantılarına iyi gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özcan Özcan

rezene şifa deposu