Görüş Bildir
Haberler
Coşkun Sabah Kimdir, Kaç Yaşındadır? Coşkun Sabah’ın Kızı İle İlgili Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu

Coşkun Sabah Kimdir, Kaç Yaşındadır? Coşkun Sabah’ın Kızı İle İlgili Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu

Türk müziğinin ünlü sanatçılarından Coşkun Sabah, kızı Roza Sabah hakkında açıklamalarda bulundu. 'Batı’ya göre modern babayım. Kordon’da gezerken mini şortla dolaştırırım. Ama o mini şortu Mardin’de, Urfa’da giydirmem. Şimdi ben tutucu baba mı oldum? Bulunduğumuz yere bakmak lazım.' açıklamasında bulunan Coşkun Sabah’a sosyal medyada da tepki geldi. ‘Coşkun Sabah kimdir’ sorusu da internette en çok aratılan konulardan biri oldu. Peki, Coşkun Sabah kimdir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coşkun Sabah Kimdir?

Coşkun Sabah Kimdir?

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır’da Süryani bir ailenin ikinci oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya'da yaşayan Bülent Sabah ise abisidir. Çocukluğu Diyarbakır’da geçmiştir. Müziğe 9 yaşında babasına ait olan cümbüşü kendi kendine öğrenmesiyle başladı. Coşkun Sabah ilkokulu Diyarbakır’da İnönü İlkokulu’nda okudu. Ortaokul birinci sınıfı bitirdiği sene ailecek İstanbul’a yerleştiler. İstanbul’da Atatürk Lisesi’ni bitirdi.

Babası Tekin Beyin işleri bozulup iflas edince, ailenin yükü Bülent ve Coşkun Sabah’ın omuzlarına bindi. İki kardeş birlikte çay bahçelerinde müzik yaparak evin geçimine katkıda bulunmaya başladılar. Bülent keman, Coşkun ise ud çalıyordu. Coşkun Sabah’tan yedi yaş küçük olan Taşkın Sabah da önce darbuka, daha sonra da kanunu ile ağabeylerine katıldı.

Coşkun Sabah, 1968 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda okumaya başladı, burada okurken de 1970 yılında İcra Heyeti’ne girmiştir. 1972 yılında İstanbul radyosunda Klasik Koro’da ud çalmaya başladı. İcra Heyeti’ndeki görevini 1979 yılına kadar sürdürdü. 1976’da Devlet Türk Müziği Korosunda ud sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

Gönül Akkor’un maestrosu Kemani Kirkor Küçük onu saz grubuna aldı. 1970-71’de Beyoğlu’nda Şato Gazinosu’nda, sonra Bebek Belediye’de, ardından Gaskonyalı Toma’da çalıştı. Gazeteci Ergil Tezerdi Fahrettin Aslan’a bahsetmiş, oradan Maksim’e geçti. 21-22 yaşlarında ud sanatçısı olarak şöhreti iyice parladı.

Askerliğini 1988 yılında Denizli'de yaptı.

Coşkun Sabah’ın 1990 yılında piyasaya çıkan “Beni Unutma-Aşığım Sana” adlı kasedi tüm zamanların en çok satan kasetidir. 1991’de müzik piyasasındaki değişim ve yaşadıkları onu Türkiye’yi bırakıp Almanya’ya gitmeye itti.

Coşkun Sabah’ın seksen kadar bestesi olup, bunlardan en az yirmi tanesi bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiş ve “hit” olmuştur. Bestelerinin büyük çoğunluğunda söz yazarı olarak Ahmet Selçuk İlkan, İlkan San, Ali Tekintüre, Aşkın Tuna gibi söz yazarlarının imzası olmakla birlikte kendisinin sözlerini yazdığı yirmi bestesi vardır.

Sanat yaşamına ara vermeden canlı performans ağırlıklı olarak devam etmektedir. Bir çok festival, düğün ve müzikholde sahne alarak sevenleri ile buluşmaktadır.

Coşkun Sabah, 1997 yılında eski mankenlerden 1995 Türkiye 2. güzeli Ceyda Okay ile evlendi. Rosa ve Helen adlarında 2 kızı vardır.

İstanbul Akvarium Alışveriş Merkezinde bulunan CS (Coşkun Sabah) Sinemaları, Coşkun Sabah Ses Kayıt Stüdyosu, Coşkun Sabah Saç Ekim Merkezi ile de bu sahadaki faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın