Görüş Bildir
Haberler
Çorlu'da Araca Bağlanıp Sürüklenen Köpeğin Durumu İyi

Çorlu'da Araca Bağlanıp Sürüklenen Köpeğin Durumu İyi

ATKN
23.11.2016 - 11:56 Son Güncelleme: 24.11.2016 - 22:32

Sık sık hayvanlara yönelik dehşete düşüren görüntülerle karşılaştığımız Türkiye'de dünkü haberimize konu olan fotoğraf Çorlu'dan gelmişti. Çok sayıda kişinin şikayetçi ve sosyal medya paylaşımlarının ardından, sürücü gözaltına alındı. Köpeğin durumu ise iyi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir aracın arkasına bağlanarak asfaltta sürüklendiği görülen köpeğin görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.

Çorlu'da çekildiği belirtilen fotoğrafın sosyal medyada yayılması üzerine çok sayıda kişi güvenlik birimlerinden yardım isteyerek bu vicdansızlığı yapanların bulunmasını talep etti.

Doğan Haber Ajansı, Dova ve Hayvanseverler Derneği'nin (DOHAS) sürücü hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgisini paylaştı.

Yasa ne diyor?

Yasa ne diyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, konuyla ilgili şöyle diyor: 

'Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla ya da sahiplenilmesini sağlamakla görevli ve sorumludur.'

Hayvanlara işkence ve kötü muamelede bulunanlar idari para cezasının yanında hapis cezasıyla da karşılaşabiliyor.

Sürücü gözaltına alındı: 'Eziyet etmedim...'

Sürücü gözaltına alındı: 'Eziyet etmedim...'

Sürücü M.D., Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı. 

M.D., köpeğin kendisine ait olduğunu belirterek, 'İki gün önce köpeğim çalınmıştı. Onu arayıp buldum, iki sokak ötedeki evime götürürken büyük olduğu için arabanın içine koyamadım. Bir sokaktan diğerine götürüyordum, kesinlikle köpeğime eziyet etmedim' dedi.

Bakanlık: Gerekli yaptırımlar uygulanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada 'Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır' denildi.

Hürriyet.com.tr'ye konuşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 'Arkadaşlarımız kısa sürede şahsa ulaştı. Sürücüye 2 bin lira para cezası uygulanıyor. Ayrıca hakkında adli işlem de başlatılıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, köpeğin durumunun iyi olduğunu belirtti ve fotoğraflarını paylaştı:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, köpeğin durumunun iyi olduğunu belirtti ve fotoğraflarını paylaştı:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
liberal demokrat

Ldp hayvanlara yapılan şiddeti kabahatlar kanunundan Ceza kanununa geçmesini öneriyor. Hayvanlara yapılan suçlar sicile işlenmeli .

Hoshimi hanaya

Allah belanı versin! Tüm lanetler üstüne yagsin senin! Felç kal kimseler bakmasin sana! Allahim yarabbim ben hamileyim duamin kabul olacagina inaniyorum! Rab... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ülkede orospu çocukluğu hobi oldu amk. Fobi olmasını isterken hobi yaptılar.