Görüş Bildir
Haberler
Çocukları Pistten Alalım! Düğün Hazırlıklarının Ön Planda Olduğu 26 Evlilik Filmi

Çocukları Pistten Alalım! Düğün Hazırlıklarının Ön Planda Olduğu 26 Evlilik Filmi

Gökhan A.
22.06.2016 - 14:44

Düğün sezonlarına çoktan girdik. Muhtemelen ya sizin ya da tanıdığınız birinin düğünü için şimdiden koşuşturmalarınız başlamıştır. Bu hazırlık aşamaları dünyanın her tarafında farklı şekilde gerçekleşse de yorgunluğunun aynı olduğuna hiç şüphemiz yok. Bu koşuşturmalar arasında size ilaç gibi gelecek, içinde düğün merasimlerinin geçtiği komedi soslu film listesi hazırladık. İzlemedikleriniz eminiz ki vardır o yüzden şimdiden iyi seyirler. 😉

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Çık Aramızdan (2007) | IMDb 5.2

26. Çık Aramızdan (2007)  | IMDb  5.2

License to Wed

http://www.imdb.com/title/tt0762114

Yeni nişanlanmış olan Ben Murphy (John Krasinski) ve Sadie Jones (Mandy Moore) ortak hayatlarına başlamak ve sonsuza dek mutlu yaşamak için sabırsızlanmaktadırlar. Sorun şudur ki Sadie'nin aile kilisesi St. Augustine'i Peder Frank (Robin Williams) idare etmektedir ve patenti kendisine ait olan 'sağlam' evliliğe hazırlık kursunu bitirmedikleri takdirde, Ben ve Sadie'nin birlikteliğini kutsamayacaktır. Peder Frank'in insafsız dersler, tuhaf ev ödevleri ve bazı mahremiyet ihlallerinden oluşan katı ders programı Ben ile Sadie'nin ilişkisini sınava tâbi tutar. Sonsuza dek mutlu yaşamak bir yana, acaba ilişkileri mihraba gidebilecek kadar güçlü müdür?

25. Darısı Başıma (2001) | IMDb 5.2

25. Darısı Başıma (2001) | IMDb   5.2

The Wedding Planner

http://www.imdb.com/title/tt0209475

Mary Fiore, yaşadığı şehir olan San Francisco'nun en çok tanınan ve en başarılı evlilik düzenleyicisidir. Bir evliliği planlamanın tüm sırlarını herkesten iyi bilmekte ve akışın tüm romantik zirvelerini tören içerisinde harika bir biçimde sunabilmektedir. Ancak bir gün başına korkunç bir şey gelir. Mary Fiore, düzenlediği törende boy gösterecek olan damada aşık olur. Bir anda ayrı bir köşeye ayırdığı iş hayatı ile özel hayatı birbirine girer. Mary, bu işin içinden en hasarsız şekilde çıkmanın yollarını arayacaktır.

24. Gelinlerin Savaşı (2009) | IMDb 5.4

24. Gelinlerin Savaşı (2009)  | IMDb  5.4

Bride Wars

http://www.imdb.com/title/tt0901476

Çok yakın iki arkadaş olan Liv ve Emma, çocukluklarından beri evlenip gelin olacakları o günün hayalini kurmaktadırlar. Düğün hayalleri içerisinde ikisinin de vazgeçemediği tek ayrıntı, New York'un en ünlü düğün mekanı The Plaza Hotel'de evlenmektir. 26 yaşına geldiklerinde ikisi de evlenme teklifi alır. Hayallerini gerçekleştirmek ve muratlarına ermek üzereyken evlilik danışmanlığı ofisinde yapılan bir hata sonucu aynı gün evleneceklerini öğrenirler! Hangisinin The Plaza Hotel'de evleneceği savaşı kimin kazanacağına bağlıdır. Bundan sonra, iyi olan gelin kazanacaktır!

23. Vay Kaynanam Vay (2005) | IMDb 5.5

23. Vay Kaynanam Vay (2005) | IMDb   5.5

Monster-in-Law

http://www.imdb.com/title/tt0369735

Uzun yıllar boyunca Bay Doğru'yu arayan Charlotte sonunda hayallerinin erkeğine rastladığını düşünmektedir. Kevin Fields gerçekten mükemmel bir erkektir... Ta ki annesi Viola ile tanışıncaya dek... Viola bütün genç kadınların korkulu rüyası olabilecek bir kayınvalide adayıdır. Ulusal bir TV kanalındaki işini henüz kaybetmiştir ve elindeki tek varlığı olan oğlunu da tıpkı işi gibi kaybedeceğini düşünmektedir.

22. Kaçak Gelin (1999) | IMDb 5.5

22. Kaçak Gelin (1999)  | IMDb  5.5

Runaway Bride

http://www.imdb.com/title/tt0163187

Film Amerika'da romantik komediler türünde şimdiye kadar yapılmış en fazla hasılata sahip oldu. Ike Graham New York'ta bir gazetecidir ve ciddi sorunları vardır. Patronu eski karısıdır, yazı yazmak için gerekli ilham perisini kaybetmiştir ve çok kısa zamanda bir yazı hazırlaması gerekmektedir. Ike Marryland'de bir kasabada sık sık nişanlanan fakat düğünlerinden devamlı kaçan Maggi Carpenter hakkında bir haber duyar ve onunla ilgili bir yazı dizisi hazırlamaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Büyük Düğün (2013) | IMDb 5.6

21. Büyük Düğün (2013)   | IMDb 5.6

The Big Wedding

http://www.imdb.com/title/tt1931435

Don (De Niro) ve Ellie (Keaton) uzun zaman önce boşanmış bir çifttir. Tüm ailenin bir araya geleceği oğullarının düğününde, henüz bu boşanmadan haberi olmayan aile bireyleriyle yüzleşmenin stresini yaşamaktadırlar. Bu durumu nasıl anlatacaklarını düşünürken en iyi yolun hala evli olduklarına herkesi inandırmak olduğuna karar verirler. Tabii bu kararla birlikte art arda gelen yalanlar birbiri izler.

20. Gelin Benim Olacak (2008) | IMDb 5.8

20. Gelin Benim Olacak (2008) | IMDb   5.8

Made of Honor 

http://www.imdb.com/title/tt0866439

Geçici ilişkilerden bıkan Tom 'Sonsuza Kadar Kanka' şeklinde uzun süreli arkadaşlık yürüttüğü Hannah'a platonik olarak aşık olduğunu keşfeder. Tam on yıllık arkadaşlıkları boyunca, Tom kısa süreli ilişkiler yaşarken Hannah doğru adamı beklememiştir. Tom, Hannah’la ciddi bir ilişki yaşayabileceğini düşünmeye başlamışken Hannah nişanlanır ve Tom’un düğünde şeref konuğu olmasını istemesiyle işler karışır. Bakalım güzel gelinimiz kime kısmet olacaktır?

19. Kiralık Sevgili (2005) | IMDb 6.1

19. Kiralık Sevgili (2005)  | IMDb  6.1

The Wedding Date

http://www.imdb.com/title/tt0372532

İki yıl önce kendisini terk eden eski nişanlısı ile yüz yüze gelmekten korkan Kat, çareyi bir kiralık sevgili tutup, düğüne birlikte gitmekte bulur. Mulroney, üst tabakadan olup son derece yakışıklı, zeki ve etkileyici bir adamdır. Görevi ise New York’tan Londra’ya her aşamada Kat’in sevgilisi rolünü oynamaktır. Ancak aşk o kadar ucuz değildir. Beklenen şeylerin hiç de insanların umduğu gibi gelişmeyeceği bu düğünde son derece romantik ve aynı zamanda da komedi unsurları içeren sahnelerle izleyici keyifli anlar yaşayacak.

18. Benimle Evlenir Misin? (2008) | IMDb 6.1

18. Benimle Evlenir Misin? (2008)  | IMDb  6.1

27 Dresses

http://www.imdb.com/title/tt0988595

Jane hayatı boyunca tam 27 kez nedime olmuş, bu evlilik törenlerine bir çok defa eşlik etmiştir. Kız kardeşinin evleneceği haberi üzerine, zaten artık işi gibi olan nedimelik görevini seve seve kabul eder. Ancak damadı gördüğünde fikri değişecektir: Çünkü müstakbel damat, Jane’in önceden gizlice aşık olduğu Kevin’den başkası değildir. Bu evlilik seremonisine katılmadan önce değişik bir mücadele içerisine girmek zorunda kalacaktır.

17. Uzatmalı Nişanlım (2012) | IMDb 6.2

17. Uzatmalı Nişanlım (2012) | IMDb   6.2

The Five-Year Engagement 

http://www.imdb.com/title/tt1195478

Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom'un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet'in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar. Başta uzun bir süre gibi gelmese de ve birbirlerini özlemek hoşlarına gitse de, Violet'in terfi alması, araya giren bambaşka aksilikler çiftin düğünün ertelenmesine ve nişanlılığın sürekli uzamasına neden olur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gelinim Olur Musun? (2004) | IMDb 6.2

16. Gelinim Olur Musun? (2004) | IMDb   6.2

Bride & Prejudice

http://www.imdb.com/title/tt0361411

Bayan Bakshi, son derece güzel olan dört kızına da koca bulmanın peşindedir. Bunun için elinden geleni yapmaya hazırdır. Elbette aşk pusuda beklemektedir. Kızlarından en akıllı ve asi olan Lalita, istediği gibi ayaklarını yerden kesen o muhteşem aşkı bulmadan evlenmemekte kararlıdır. Çok geçmeden Will Darcy ile tanışır. Ancak Lalita, onu tamamen Kaliforniya’lı bir serseri ya da züppe gibi görür. Will ise Lalita’yı güzel ama cahil bir köy kızı olarak nitelendirir. Bu karşıt algıların ahenginde ise kanlı canlı bir aşk filiz vermektedir.

15. Amerikan Pastası Düğün (2003) | IMDb 6.3

15. Amerikan Pastası Düğün (2003)  | IMDb  6.3

American Wedding

http://www.imdb.com/title/tt0328828

American Pie serisinin üçüncü filminde evlenmeye karar veren Jim ve Michelle Jim'in ağır hasta olan büyükannesinin düğünlerini görebilmesi için düğün hazırlıklarını iki haftada tamamlamaya çalışırlar. Stifler'ın ebeveynleri onun ısrarları sayesinde yeniden evlenmeye karar verirler; Finch ise bu evliliğe engel olmaya çalışır. Bu arada Finch ile birlikte Jim için büyük bir bekarlığa veda partisi planlayan Stifler ise Michelle'in kız kardeşi Cadence ile yakınlaşır. Partiden sonraki sabah uzak bir kasabada terk edilmiş bir depoda uyanan Jim düğününe vaktinde yetişmek zorundadır...

14. Mamma Mia! (2008) | IMDb 6.3

14. Mamma Mia! (2008)  | IMDb 6.3

Mamma Mia!

http://www.imdb.com/title/tt0795421

Filmde, babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan’ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA’nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna’nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir...

13. En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997) | IMDb 6.3

13. En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997)  | IMDb  6.3

My Best Friend's Wedding

http://www.imdb.com/title/tt0119738

Julianne Potter ve Michael, eğer uzun süre kimseyle evlenemezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verince onu kıskanan ve aslında ona içten içe aşık olan Julianne, bu evlilik planını bozmak için işe koyulur. Evliliğe sadece 4 gün kalmıştır ve Julianne, onları ayırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

12. Gelinin Babası (1991) | IMDb 6.4

12. Gelinin Babası (1991)  | IMDb  6.4
scstylecaster.files.wordpress.com

Father of the Bride

http://www.imdb.com/title/tt0101862

George Banks, hayatı normal akışında devam eden ortalama bir Amerikalıdır. 21 yaşındaki kızı Annie evlenmeye karar verdiğinde yaşamındaki değişiklikler onu altüst edecektir. Kızının olmadığı bir hayat düşünemeyen George, onun adına sevinmekle üzülmek arasında gidip gelmekte ve bir yandan da düğünle ilgili hazırlıklarla ilgilenmek zorundadır. Aileye yakında oğulları olarak katılacak olan Brian McKenzie'den de hiç haz etmemekte, kızı Annie'yi ona bir türlü yakıştıramamaktadır. Bir yandan da George'un eşi Nina da aslında hislerini belli etmemeye çalışsa da zor zamanlar geçirdiği belli olan George'a destek olmaya çalışır. Bütün bunlar komik olaylar dizisi halinde gelişirken, hazırlıklar sırasında tanıştıkları eksantrik karakter Franck Eggelhoffer'ın tuhaf fikirleri George'un hayatını birbirine katacak, bu tatlı telaşa tuz biber ekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kalbinin Sesini Dinle (2002) | IMDb 6.6

11. Kalbinin Sesini Dinle (2002)  | IMDb  6.6

My Big Fat Greek Wedding

http://www.imdb.com/title/tt0259446

Portokalos ailesi, 30 yaşına gelmesine rağmen halen evlenmemiş olan kızları Toula için endişelenmektedir. Ailesinin sahibi olduğu Yunan lokantasında çalışmakta olan Toula, bu hayatından bezdiği için artık büyük bir değişiklik istemektedir. Halasının turizm acentasında çalışmaya başlayan Toula, lan Miller adlı uzun boylu, yakışıklı bir lise öğretmenine aşık olur. Ancak ciddi bir sorun vardır. Lan Yunanlı olmadığı için eski moda bir adam olan Toula'nın babası Gus, bu birlikteliğe kesinlikle karşı çıkmaktadır.

10. Sahte Sağdıç (2015) | IMDb 6.7

10. Sahte Sağdıç (2015) | IMDb   6.7

The Wedding Ringer

http://www.imdb.com/title/tt0884732

Doug Harris düğün arifesinde bir damattır. Sevimli bir insan olmasına rağmen sosyal anlamda çok çekingen bir adamdır ve düğünün de kendisine eşlik edecek bir sağdıcı yoktur! Hayallerindeki kadın ile evlenmesine iki haftadan daha kısa bir süre kalan Doug soluğu 'Best Man, Inc.' adlı şirkette alır. Şirketin CEO'su Jimmy Callahan, Doug'un son çaresidir. Fakat kendisine 'sahte sağdıçlık' yapacak Jimmy ile her şey umduğu gibi toz pembe gitmeyecektir...

9. Evlilik Öpücüğü (1998) | IMDb 6.8

9. Evlilik Öpücüğü (1998)   | IMDb 6.8

The Wedding Singer

http://www.imdb.com/title/tt0120888

Film, Robert Hart (Sandler) adındaki bir şarkı sözü yazarı olma hayali kuran safdil genç ile, güzel garson kız Julia'nın (Barrymoore) hikayesine odaklanıyor. Robert, hayallerini gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcamaktadır. Küçük yerleşim mekanlarında düğün şarkıcısı olarak çalışmaya başlayan Robbie'nin kaderi, bir düğünde garson Julia ile kesişince olaylar gelişir. Farklı kişiler ile nişanlı olan ikili yavaş yavaş yanlış kişilerle beraber olduklarını anlayacaklardır. Robbie, Julia’nın nişanlısının ne kadar güvenilmez bir insan olduğunu keşfeder ve bunu Julia’ya göstermeye çalışır.

8. Nedimeler (2011) | IMDb 6.8

8. Nedimeler (2011)   | IMDb 6.8

Bridesmaids

http://www.imdb.com/title/tt1478338

Kadınların ilişkide dertleri asla bitmez. Hatta nişanlansalar ve düğün arifesinde dahi olsalar! Annie (Kristen Wiig) hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian (Maya Rudolph)nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen (Rose Byrne), Megan (Melissa McCarthy), Rita (Wendi McLendon-Covey) ve Becca (Ellie Kemper), ondan geri kalır yanı yoktur!

7. Davetsiz Çapkınlar (2005) | IMDb 7.0

7. Davetsiz Çapkınlar (2005)   | IMDb 7.0

Wedding Crashers

http://www.imdb.com/title/tt0396269

Jeremy ile John, kendilerince son derece keyif aldıkları bir çapkınlık yöntemi geliştirmişlerdir. Katıldıkları her düğünde faal bir konumda bulunurlar. Canlarının istediği kızı tavlayıp onunla çıkmak konusunda son derece başarılı ve öz güven sahibidirler. Ne zaman seçtikleri kızlardan birinin ailesi ile tanışırlar işte o an işler tepetaklak olmaya başlar. Sosyeteden insanların katıldığı bir nikahta hedef olarak Gloria ile Claire’i seçerler. Jeremy, işi bağlar ve misyon tamamlanır ancak John için durum o kadar kolay değildir. Türlü şeyler yaşarlar ve en son noktada bu iki arkadaş, tanınmış bir politikacının kızı olan Claire’in ailesinin yaşadığı eve giderler. Romantik komedi artık başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dört Nikah Bir Cenaze (1994) | IMDb 7.1

6. Dört Nikah Bir Cenaze (1994) | IMDb  7.1

Four Weddings and a Funeral

http://www.imdb.com/title/tt0109831

Charles, kızlarla sadece gönül eğlendirip hiç bir zaman evlilik vaadinin altına girmeyen bir genç adamdır. Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının kadınıyla karşılaşır: Amerikalı Carrie'ye aşık olur ama bir türlü duygularını ifade edemez! İlginçtir, Charles ile Carrie sonradan bir cenazede ve üç nikahta daha karşılaşacaklardır. Her seferinde arkadaşlıkları bir kez daha yenilenecek ancak birbirlerine itiraf edemedikleri ilgilerine rağmen başka başka insanlarla nişanlanacaklardır. Bu nikahlardan iki tanesi Charles ve Carrie'nin olacaktır.

5. Evlilik Rüyası (1994) | IMDb 7.2

5. Evlilik Rüyası (1994) | IMDb   7.2

Muriel's Wedding

http://www.imdb.com/title/tt0110598

Muriel, Avustralya'daki hayatını sıkıcı bulur ve günlerini odasında Abba dinleyip evlenme gününü hayal ederek geçirir. Küçük bir problem vardır; Muriel'in hiç erkek arkadaşı olmamıştır. Tropik bir tatile çıkma için para çalar ve bu tatilde kendine güvenilmez bir arkadaş bulur. İsmini Mariel olarak değiştirir ve kendi dünyasını alt üst eder.

4. Muson Düğünü (2001) | IMDb 7.4

4. Muson Düğünü (2001)  | IMDb  7.4

Monsoon Wedding

http://www.imdb.com/title/tt0265343

Verma Ailesi hayatını Yeni Delhi'de sürdürmektedir. Kızları olan Aditi'yi Amerikalı aile dostlarının hali vakti yerinde oğlu Hemant ile evlendirmenin planlarını yapmaktadırlar. Genç kız ilk başta bu formülize evlendirme yöntemini yanlış bulmaktadır ancak hayatını düzene sokmak için ailesinin bu tercihini kabul eder. Düğün hazırlıkları bitmek üzeredir ve bütün uzak dostlar düğün için gelmeye başlarlar. Aditi'nin kuzeni olan Ria'nın ise içerisinde sakladığı bambaşka bir dünyası vardır.

3. Ölü Gelin (2005) | IMDb 7.4

3. Ölü Gelin (2005)  | IMDb  7.4

Corpse Bride

http://www.imdb.com/title/tt0121164

Victor Van Dort kısa süre sonra güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür. Ölüler Diyarı'ndaki hayat Yaşayanların Dünyası'nın sıkıcılığından uzak ve çok daha eğlenceli bir yerdir. Yine de hiçbir şey Victor'un Victoria'ya kavuşmasına engel olamayacaktır.

2. Düğün Yemeği (1993) | IMDb 7.7

2. Düğün Yemeği (1993)   | IMDb 7.7

Xi yan

http://www.imdb.com/title/tt0107156

Wei-Tung , sevgilisi Simon ile birlikte Manhattan’da yaşayan bir eşcinseldir. Eşcinsel kimliğini Tayvan’da yaşayan ailesinden gizleyen Wei-Tung, belirli bir yaşa gelene kadar bu sırrı ailesinden saklamayı başarır. Ancak Wei-Tung’ın evlilik yaşına geldiğine inanan ailesi, aralarında binlerce kilometre olmasına karşın oğullarına uygun bir kız bulmak için kolları sıvarlar. Wei-Tung’ı bir randevu şirketine üye yapan anne-babanın tek şikayeti oğullarının çok seçici olmasıdır. Kendisine uygun bir kız bulunamaması için ailesinin gönderdiği formları aşırı beklentilerle dolduran Wei-Tung, bir gün kendisine uygun bir kısmet bulunduğunda paniğe kapılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düğünden Sonra (2006) | IMDb 7.8

1. Düğünden Sonra (2006)  | IMDb  7.8

Efter brylluppet

http://www.imdb.com/title/tt0457655

Mads Mikkelsen, Hindistan'da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bir yetimhanenin yöneticisi Jabob Petersen'i canlandırmaktadır. Jacob, Danimarkalı iş adamı Jorgen'den yüklü bir bağış alır, ama sözleşme imzalamak üzere Danimarka'ya gitmesi gerekmektedir. Jacob'un Danimarka'ya gelişi Jorgen'in kızının düğünüyle çakıştığı için o da davet edilir. Ancak Jacob'u bir sürpriz beklemektedir: Jorgen'in eşi, Jacob'un gençlik aşkı Helene'den başkası değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
13
8
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

Corpse Bridee

Pasif Kullanıcı

İyi kızdır, Gelir birazdan. :))

The Joker

16- Aishwarya Rai 😍

Büşra Kuş

Evlilik konusunun işlendiği kaliteli bir Türk filmi olarak Kocan Kadar Konuş !