Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Sahibi Olmamak İçin Oldukça Geçerli Sebepleri Olan 12 Ünlü Kadın

Çocuk Sahibi Olmamak İçin Oldukça Geçerli Sebepleri Olan 12 Ünlü Kadın

müstesna
22.03.2015 - 14:04 Son Güncelleme: 23.03.2015 - 01:11

Dünyanın en güzel ve en masum şeyleri; çocuklar... Son zamanlarda çocuk sahibi olmayı erteleyenlerin sayısı gitgide artıyor fakat bu konuda gözler kadınların üzerinde. Çocuklar kadınlara daima sempatik gelse de artık birçok kadın; çocuk yetiştirmenin sorumluluğunu üstlenmek istemiyor. Toplumsal kalıpların şeklini almayan bu kadınlar; ailelerinden gördükleri baskının yanı sıra çevreleri tarafından da genellikle bencil ve korkak diye yaftalanıyor. Bu baskıların sebebi ise; toplumun kadınlık ve annelik arasında doğal olarak kurduğu o güçlü bağ. Bu bağ; çocuk büyütmenin tamamen kadının sorumluluğu olduğu illüzyonunu yaratıyor ve bazı kadınlar bu sorumluluğun yükünü taşımaya gönüllü değil. Göz önündeki ünlü kadınlar ise medyanın da ortaklığıyla bu baskılardan nasibini fazlasıyla alıyor. İşte kariyer yaparken çocuk da yapmayan o kadınlardan 12 mantıklı sebep:

Kaynak: http://mic.com/articles/112910/12-wom...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cameron Diaz

1. Cameron Diaz

Cameron Diaz'a göre çocuk sahibi olmak tek mutluluk kaynağı değil. 42 yaşındaki oyuncu verdiği röportajda anne olmanın, insanın yaşamını tamamen değiştirdiğini kastederek; ''Hayatımdan memnunum. Çocuk sahibi olmak her yaşam biçimine uygun değil.'' dedi.

2. Jennifer Westfeldt

2. Jennifer Westfeldt

Etrafı mutlu anne annelerle dolu olsa da ünlü yönetmen ve oyuncu Jennifer Westfeldt çocuk sahibi olmayı düşünmüyor. Sevgilisi Jon Hamm ile verdiği röportajda; ''Ya yapmadığım için sonradan pişman olursam diye düşünmek anne olmak için yeterli bir sebep değil.'' diyerek varsayımların kararını etkilemediğini açıkladı.

3. Zooey Deschanel

3. Zooey Deschanel

Anneliğe uzak sanılsa da şimdilerde hamile olan Zooey Deschanel'in kararı anne olmaktan yana. Fakat acıyan gözlerle sorulan çocuk sorularından sıkıldığı dönemde verdiği bir röportajda; ''Sanki her kadın anne olmak için can atıyor gibi tüm kadınlara aynı şey soruluyor. Çocuklarla ilgili sorular asla erkeklere yöneltilmiyor. Kadınlara uygun görülen hayat tarzı 50'lerden kalma ve bu bana hiç uygun değil.'' diyen oyuncu cinsiyet ayrımından da şikayet etmişti.

4. Marisa Tomei

4. Marisa Tomei

Oskar ödüllü oyuncu verdiği röportajdaki sözleriyle bir kadının anne olmadığında ''potansiyelini kullanmadığı'' düşüncesini sorguladı: ''Kadınların eksiksiz bir insan olarak görülmesi için çocuk yapmak zorunda olmasını anlamıyorum.''

5. Chelsea Handler

5. Chelsea Handler

Ünlü oyuncu Chelsea Handler bir röportajında; ''Çocukluk dönemi herkes için yeterince sıkıntılı geçiyor. Ve ben henüz olgunlaşmışken kendi çocuğumla nasıl başa çıkarım bilmiyorum.'' dedi. Çocuk yetiştirmek için yeterince vakti olmadığını düşünen Handler; iyi bir anne olabileceğine de inanmıyor. Kulağa basit gelen bu sözler aslında itiraf etmek istemeseler de tüm kadınların endişelerini yansıtıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oprah Winfrey

6. Oprah Winfrey

Kadınların kariyer yapmak ve anne olmak arasında seçime zorlandığı bu dönemde Oprah Winfrey önceliğinin işi olduğunu açıkça belirtti. Bir röportajında; ''Anne olsaydım çocuklarım benden nefret ederdi.'' diyen Winfrey çocuklarını ikinci plan atan annelerden olmamak için, hiç anne olmamayı tercih edenlerden.

7. Ellen DeGeneres

7. Ellen DeGeneres

Oyuncu ve komedyen Ellen DeGeneres; ''Eğer çocuk yetiştirme konusunda kendinizi yetenekli hissetmiyor ve bunu gerçekten istemiyorsanız yapmamalısınız. Ben anne olup çocuklarımın hayatını mahvetmek istemem.'' sözleriyle çocuk sahibi olmak istemediğini açıkladı. Eşi Portia ve Ellen çocuk yetiştirmenin sorumluluğunu almayı henüz düşünmüyorlar.

8. Margaret Cho

8. Margaret Cho

Ünlü komedyen Margaret Cho ''Çocukları gördüğümde hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik içgüdülerine sahip değilim.'' diyerek bu konuda en yalın ve anlaşılır konuşmayı yapanlardan biri.

9. Sarah Silverman

9. Sarah Silverman

Anne olmak için acele etmeyen ve 40'lı yaşlarında çocuk evlat edinebileceğini düşünen Sarah Silverman; ''Bir gün yapmak istediklerimin tümünü gerçekleştirirsem, tüm dünyam çocuklarım olabilir.'' diyerek önceliği kendi hedeflerine veriyor.

10. Kim Cattrall

10. Kim Cattrall

Çocuklar bazı kadınlar için dayanamayacakları kadar yorucu olabiliyor. Rol aldığı bir çok filme rağmen Sex and the City dizisinin Samantha'sı olarak tanınan Kim Cattrall; bizi acı bir gerçekle yüzleştiriyor: ''Çocuklar çok eğlenceli ve sevimli ama başımı ağrıtıyorlar.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jennifer Aniston

11. Jennifer Aniston

''Yalnızca bir çocuk doğurmamış olmak anne olmadığım anlamına gelmiyor. Arkadaşlarımın çocuklarına ve hayvanlara da annelik yapabiliyorum.'' diyen Jennifer Aniston şimdilik anne olmayı düşünmüyor. Ünlü oyuncu bir röportajındaki; ''Herkesin çocuk sahibi olmamak için farklı sebepleri olabilir. Kimsenin bunu yargılamaya hakkı yok.'' sözleriyle hakkındaki dedikodulara ve eleştirilere cevabını verdi.

12. Gloria Steinem

12. Gloria Steinem

Feminist yazar Gloria Steinem herkesin aynı şekilde yaşamak zorunda olmadığını; ''Ses telleri olan herkesin opera sanatçı olmak zorunda olmaması gibi her kadın da anne olmak zorunda değil.'' sözleriyle belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
22
17
9
7
6
3