Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa 'Cinsel Taciz': Mahkemeler Anlaşamadı, Anne Şikayetini Çekti ve Dava Düştü

etiket Çocuğa 'Cinsel Taciz': Mahkemeler Anlaşamadı, Anne Şikayetini Çekti ve Dava Düştü

Emre Ordu
24.02.2018 - 16:35 Son Güncelleme: 24.02.2018 - 16:39

İstanbul Kağıthane'de Uzman Çavuş V.E.'nin, 8 yaşındaki kız çocuğuna okul önünde cinsel organını gösterdiği iddiasıyla yargıya taşınan olayda, sanığın 'çocuğa karşı cinsel istismar' mı yoksa 'cinsel taciz' suçundan mı yargılanması gerektiği konusunda mahkemeler arasında anlaşmazlık yaşandı. Dava sürerken küçük kızın annesi şikayetini çekti. En son dosyanın geldiği ağır ceza mahkemesi, eylemi 'cinsel taciz' olarak kabul etti ve kovuşturmasının şikayete tabi suçlardan olduğunu belirterek davanın düşürülmesine karar verdi. 

DHA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 18 Mayıs 2017'de şüpheli V.E. bir şirketten kiraladığı aracı yol kenarına park ederek okula girmek üzere kaldırımda ilerleyen 8 yaşındaki E.D.’ye 'Bakar mısın?' diye seslendi ve yanına çağırdı. V.E. burada E.D.’ye cinsel organını gösterdi. V.E hakkında 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sanık uzman çavuş: "Okul çıkışı etraf cıvıl cıvıldı"

Sanık uzman çavuş: "Okul çıkışı etraf cıvıl cıvıldı"

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Haziran 2017’de görülen ilk duruşmada ifade veren sanık V.E. jandarma uzman çavuş olduğunu belirterek, 'Olay gününü kapsayacak şekilde 3 günlüğüne araç kiraladım ve gezdim. Sonra Kağıthane’ye geldim aracı park ettim. Anneannemi kaybettiğim için üzgündüm. Enerji içeceği içtim. Bir arkadaşımı aradım, ulaşamadım. Okul çıkışı etraf cıvıl cıvıldı. Mağdur ile konuşmadım, çağırmadım. Kendisine cinsel organımı göstermedim. 18 Temmuz’da bir saldırıya uğramıştım. Saldırı sonrasında cinsel organımın sol tarafına darbe aldım. O bölgede yoğun kızarıklık ve kaşıntı sorunu artarak devam etti. Utandığım için doktora gidemedim. Bu kaşıntı sorunum nedeniyle arabada park halinde oturmaktayken eğer cinsel organımı kaşımışsam bu mağdur çocuk tarafından görülüp yanlış anlaşılmışsa bunu bilemiyorum. Bu sıkıntım devam ettiğinden doktor raporu almak istiyorum' dedi.

Mağdur kız: "Arabanın içinden bir adam bana seslendi..."

Mağdur kız: "Arabanın içinden bir adam bana seslendi..."

Pedagog eşliğinde konuşan küçük kız ise olay günü yaşadıklarını anlatarak, 'Okula gitmek üzere evden çıktım. Evim yakın yalnız gidiyordum. Bir müddet gittim. Bir arabanın içinden bir adam bana seslendi. Adamın arabanın içinde oturmuş pantolonunu indirmiş olduğunu gördüm. Korktum, kaçtım. Arkadaşımın halası vardı, durumu ona söyledim' şeklinde konuştu.

Dosya asliye mahkemesinden ağır cezaya, oradan da bölge adliye mahkemesine gitti

Dosya asliye mahkemesinden ağır cezaya, oradan da bölge adliye mahkemesine gitti

Sanık hakkında 'cinsel taciz' suçundan dava açıldığını hatırlatan İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103-1 maddesinde (Çocukların cinsel istismarı) '15 yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış cinsel istismar olarak edilir' şeklindeki bir düzenleme olduğunu kararında belirtti ve dosyayı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi de eylemin 'cinsel taciz' aşamasında kaldığını belirterek itirazda bulundu. İki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlık nedeniyle dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi gönderildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de davaya İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmakla görevli olduğuna hükmetti.

Ağır ceza mahkemesi "cinsel taciz" kararında direndi

Ağır ceza mahkemesi "cinsel taciz" kararında direndi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararının ardından İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde karar duruşması görüldü. Duruşmada sanık V.E., taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı temsil eden avukat hazır bulundu. Sanık V.E., suçlamaları reddetti. Mahkeme, 29 Temmuz 2017 tarihli duruşmada anne R.D.’nin sanık hakkındaki şikayetini geri aldığını belirtti. Sanığa atılı 'cinsel taciz' suçunun kovuşturmasının şikayete tabi suçlardan olduğunu kararında belirten mahkeme heyeti, sanık V.E. hakkında açılan 'cinsel taciz' suçundan davanın düşürülmesine karar verdi.

Avukat Erzurumlu: "Yargı makamları çocuklara yönelik suçları incelerken daha itinalı olmalı"

Avukat Erzurumlu: "Yargı makamları çocuklara yönelik suçları incelerken daha itinalı olmalı"

Avukat Gözde Dolan Erzurumlu davayı değerlendirdi. 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eylemi 'cinse taciz' olarak kabul etmesini eleştiren Erzurumlu, 'Bize göre de bir cinsel istismar suçudur, en azından teşebbüs aşamasında olması gerekir. Burada düşme yerine şikayete tabi suç olmadığı kanaatiyle ceza verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklara karşı yapılan her türlü suçun şikayete tabi olmaması gerektiği kanaatindeyiz' dedi. 

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın karara itiraz edeceğini düşündüğünü söyleyen Avukat Erzurumlu, sanığın savunmasında ’cıvıl cıvıldı’ demesinin bu suçu işlediğine dair bir gösterge olduğunu vurgulayarak, 'Şu anda hali hazırda çalışılan bir kimyasal hadım taslağı mevcut. Bize göre de özellikle çocuklara yönelik yapılan cinsel istismar suçlarında bunların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda yargı makamlarının da özellikle çocuklara yönelik suçları incelerken biraz daha itinalı dosyayı değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
371
105
41
16
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Acıpınar

Kadın şikayeti çekse bile davanın devam etmesi gerekir kamuya açık alanda uygun olmayan davranıştan dolayı. Savunmuyorum ama parkta öpüşen bir çift olsa dava... Devamını Gör

Ayna Efendi

""sanığın "çocuğa karşı cinsel istismar" mı yoksa "cinsel taciz" suçundan mı yargılanması gerektiği konusunda mahkemeler arasında anlaşmazlık yaşandı."" o ma... Devamını Gör

Drn d.

Çocuk bu durumla yıllarca başa çıkmaya çalışacak, karşı cinsten, herkesten korkacak ve bu haberleri okuduğunda da annesinden nefret edecek! Orspu anne diyece... Devamını Gör