Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de 12 Yaşındaki Bir Çocuk Öldürüldü...

Cizre'de 12 Yaşındaki Bir Çocuk Öldürüldü...

Onedio Medya
06.01.2016 - 17:39 Son Güncelleme: 06.01.2016 - 17:59

Cizre'de çatışmaların sürdüğü Cudi Mahallesi'nde bugün sokakta oynayan 12 yaşındaki Bişeng Goran, kurşun isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Cizre’de çatışmaların sürdüğü Cudi Mahallesi’nde bugün sokakta oynayan 12 yaşındaki Bişeng Goran, kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bişeng Goran, yolda hayatını kaybetti ve cesedi otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

DHA'nın haberinde Goran’ın kim tarafından öldürüldüğüne ilişkin bilgi yok, çocuğun öldürülmesine ilişkin yetkililerin soruşturma başlattığı belirtiliyor. 

Dicle Haber Ajansı ise Cudi Mahallesi'nde yoğun tank atışları nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kalarak mahalleden beyaz bayraklarla ayrılmaya çalışan aileye özel harekat polisleri tarafından ateş açıldığını duyurdu.

Çatışmalar nedeniyle yaklaşık 133 bin nüfusu ilçeden kaçışlar sürüyor...

Çatışmalar nedeniyle yaklaşık 133 bin nüfusu ilçeden kaçışlar sürüyor...

Şırnak’ın 25 gündür sokağa çıkma yasağı altında operasyonların sürdüğü ilçesi Cizre’de su, elektrik ve gıda sıkıntısının da yaşandığı ilçede çok sayıda aile beyaz bayraklarla göç etmeye çalışıyor.

Çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde evlerin bodrum katlarında mahsur kalan vatandaşlar da fırsat buldukça evlerini terk ederek, güvenli mahallelere ya da yakın köylerdeki akrabalarının yanına yerleşiyor. 

'En az 61 çocuk yaşamını kaybetti'

30 Aralık 2015 itibarıyla, çocuk hakları ve insan hakları örgütlerinin açıklamalarına göre 20 Temmuz Suruç Katliamı'ndan bugüne kadar yaşanan çatışmalarda ve sokağa çıkma yasaklarında; hastaneye gidemeyen, annesinin karnında henüz doğma fırsatı bulamayan ve kolluk kuvvetlerinin doğrudan hedefi olan en az 61 çocuk yaşamını kaybetti. 

DHA, DİHA ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda