Görüş Bildir
Haberler
Cinsellik Tarihinden, Okuyunca Sindirmek İçin Birkaç Dakika Uzaklara Baktıracak 18 Tuhaf Bilgi

etiket Cinsellik Tarihinden, Okuyunca Sindirmek İçin Birkaç Dakika Uzaklara Baktıracak 18 Tuhaf Bilgi

Dünya cinsellik tarihi, son yıllarda üzerinde sıkça çalışılan bir alan. Özel alana girdiği, genelde üzerinin örtülmesi veya hiç cinsellik diye bir şey var olmamış gibi davranılması daha çok tercih edildiği için bu alandaki tarihsel bilgiye erişmek biraz güç. Cinselliğin ifade ediliş biçimlerinden doğum kontrol yöntemlerine, kâşiflerin hikayelerinden halk arasında yaygın batıl inançlara kadar cinselliğin tarihi çok zengin bir içeriğe sahip.

İşte akıllara durgunluk verecek, okuduğunuzda sindirmek için birkaç saniye uzaklara bakmanıza neden olacak, cinsellik tarihine dair 19 bilgi. 

Kaynak: Sexuality in World History (Themes in World History) - Peter N. Stearns

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antik Yunan'da insanlar doğal bir doğum kontrol tedbiri olarak vajinanın içine yarım limon yerleştirirlerdi.

Limon doğal bir sperm öldürücü olduğu için bu yöntem tercih edilirdi.

2. Mısırlıların doğum kontrol tedbirlerinden biriyse, cinsel birliktelik esnasında vajinanın içine timsah gübresi yerleştirmekti.

Bir bildikleri vardır herhalde.

3. 1940'larda Amerikalıların cinsel alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırmaya göre, taşrada yaşayan tüm erkeklerin dörtte birinin, hayvanlarla bir şekilde cinsel temasa geçtiği tespit edildi.

Cinsellik tarihi araştırmalarına göre, hayvanlarla cinsel temasta bulunmak tarım toplumlarında ortaya çıktı. Bunun sonucu olarak, yarı-insan, yarı-hayvan yaratıklara ve hayvanlarla alay eden tanrı ve tanrıçalara dair mitolojik hikayeler üretildi.

4. Mezopotamyalılar arasında bazı din adamlarından oluşan gruplar, tanrılarla bağlantı kurmak için anal seksi kullandı.

Bu pratik, orgazmın ruhani nitelikler içerdiğine ve özellikle homoerotik etkinliklerin ruhani iktidara yansıdığına dair yaygın inancı besledi.

5. Bazı İskitli erkekler, erkeklik hormonlarına karşı koymak ve daha az erkek gibi görünmek için hamile bir kısrağın idrarını içerlerdi.

Bu uygulama sakalların uzamasını geciktirirdi, aynı zamanda kişisel eğilimi ifade ediyordu ve birtakım ruhani ayrıcalıklar sağlıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Antik Yunan'da çoğu insan, bebeklerin havada uçuşan parçacıklardan veya mikroskobik hayvanlardan meydana geldiğine inanırdı.

İlk yüzyıllarda yaygın olan bu inanca Homerik destanlarda da rastlanmaktadır. Bebeklerin nasıl oluştuğu insanlık için uzun bir süre bir soru işareti olarak kaldı. Daha sonra, bebeklerin nasıl yapıldığı keşfedilmiş bile olsa, 'Leylekler getiriyor' efsanesi, dünyaya nasıl geldiğini merak eden çocuklara karşı sık sık kullanıldı.

7. Hammurabi kanunlarına göre, evli bir kadına başka bir erkeğin eli uzanmışsa, kadın başka bir erkekle yatarken yakalanmamış bile olsa, kocasının iyiliği için kendini nehre atmalıydı.

Kadın cinselliği üzerinde tahakküm kurma ve cinsel düzenlemelerde çifte standart uygulamaları, mülkiyetçiliğin ortaya çıktığı tarıma geçişle başladı. Pek çok toplum, cinsel düzenlemelerde zina sonucu zedenelenen erkek onurunu koruyan yaptırımlar uygularken kadının gururuna dair hiçbir yaptırıma yer vermedi. Cariye edinmeye sıcak bakıldığı için, bir erkek yalnızca evli bir kadınla zina yaparken yakalanırsa, öldürülürdü (elbette kadınla birlikte).

8. Çin'de, "şeftaliyi paylaşmak", iki erkeğin aşklarının sembolü olarak bir meyveyi paylaştığı hikayeden yola çıkılarak anal sekse gönderme yapan bir ifadeye dönüştü.

Klasik dönemde Çin'de, özellikle yaratıcı imparatorların eşcinsel ilişki yaşamaya düşkün olduklarını anlatan efsaneler vardı. Mesela bir efsanede, bir imparatorun âşığı üzerinde uyumaya devam edebilsin diye kolunu kestiği anlatılırdı.

9. MÖ 500'den itibaren Milet bölgesinde, ahşap ve doldurulmuş deriden yapılma dildolar üreten bir endüstri yükseldi.

Tarım sonrası klasik dönemde, kadınların cinselliği üzerinde tahakküm kurma çalışmaları Yunan anakarasında da yoğunlukla devam etti. Merkezden uzak, cinsellik konusu da daha özgür olan kadın grupları, kendilerine cinsel alternatifler üretmişlerdi.

10. Aristoteles'e göre, erkeklerin ara sıra eşcinsel birliktelikler yaşamaları, kadınların çok fazla güç kazanmadığından emin olmanın bir yoluydu.

Antik Yunan toplumu, tarım döneminden gelen bir alışkanlıkla kadınlar üzerinde kontrol sağlamaya takıntılıydı. Aristoteles, eşcinsellikle oldukça açık biçimde etiketlenmiş erkekler hor görülse de, pasif erkekler için endişelenirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cicero, siyasi itibarını zedelemek için Marcus Antonius'u genç oğlanları baştan çıkarmakla suçladı.

Roma İmparatorluğu, erkeklerin genç oğlanları baştan çıkarmasına son derece karşıydı ve bu suçlamalar, Roma siyasetinde rakibin itibarını zedelemek için bir silaha dönüşmüştü.

12. 11. yüzyılda, muhtemelen seks işçisi olan bir grup kadın, çoban kılığına girerek, keşişlerin aklını çelmek için Yunanistan'daki en ünlü manastır tesisini bastı.

Bunun sonucunda, hem dini nedenlerle cinsellikten uzak durmak tasdiklendi, hem de kadınları tesisin üzerinde kurulu olduğu dağa herhangi bir şekilde yaklaşmaktan men eden bir ferman yayımlandı.

13. Vespucci bir hikayesinde, aşığının penisini büyütmek için zehirli böcekler kullanan kadınlardan bahsetti. Kadınlar bu zehri kullandıktan sonra erkekler hastalanıyor ve hizmetleri sona erince cinsel iktidarlarını yitiriyorlardı.

Kâşifler, gittikleri yerlerdeki cinsel alışkanlıklarla ilgili pek çok şaşırtıcı hikaye kaleme almışlardı.

14. Genç erkekler, mastürbasyona takıntılı hale geldiklerini düşünüldüğünde, tedavi için akıl hastanelerine gönderildiler.

Mastürbasyon tarih boyunca bir günah olarak kabul edilmişti. Victoria Dönemi'nde bu, artık büyük risklerin de kaynağıydı: Sapkın bir cinsel yaşam, zihinsel zorluklar, erken yaşlanma, kısırlık, körlük ve sivilceler gibi.

15. Victoria Dönemi'nde, kocalarını yanlış yola sapmaktan alıkoymak için seks yapması beklenen kadınların cinsel birleşme esnasında gözlerini kapayıp, ''İngiltere'yi düşünmesi" salık verilirdi.

15. Victoria Dönemi'nde, kocalarını yanlış yola sapmaktan alıkoymak için seks yapması beklenen kadınların cinsel birleşme esnasında gözlerini kapayıp, ''İngiltere'yi düşünmesi" salık verilirdi.

Çünkü kadının cinsellikten hiç haz almadığına inanılırdı ve haliyle kocası cinsel arzusunu tatmin ederken zevk almayacak olan kadına İngiltere aşkına seks yapması söylenirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kadınlar cinsel çağrışımlarla yanlış yollara sapmasınlar diye, piyano bacakları örtülmeli, umumi yerlerde portakal emilmemeliydi.

Bu da ahlakçılığın tavan yaptığı Victoria Dönemi'nden bir gelenek. Neden piyano bacakları ve neden portakal? Spesifik bir bilgi bulunmuyor.

17. 1860'larda Fransa'da genç kadınlar, daha önce bir erkeğin oturduğu tren koltuğuna oturmuşlarsa, hamile kalacaklarına veya zührevi hastalık kapacaklarına inanırlardı.

Bizim kültürümüzde de yaygın olarak bilinen, buna benzer şehir efsanesi vardır: Hamamda daha önce bir erkeğin oturduğu yere oturunca hamile kalma ihtimalinin olması.

18. Hindistan'da 1860'daki bir yasaya göre, asgari evlilik yaşı 10'du. 1891'de çıkarılan Ergenlik Yaşı yasasıyla 12'ye yükseltilmiştir.

18. Hindistan'da 1860'daki bir yasaya göre, asgari evlilik yaşı 10'du. 1891'de çıkarılan Ergenlik Yaşı yasasıyla 12'ye yükseltilmiştir.

Bu değişikliğin nedeni ise oldukça üzücü bir olaydı. 9 yaşındaki Bengalli bir kız, 35 yaşındaki kocası tarafından cinsel ilişkiye zorlanınca hayatını kaybetti ve bu olay dünya çapında tepki gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3401
1042
585
161
159
123
80
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sergo Gül

Yaa yeminle çok garip bi toplum olduk! Bu kızgın surat ifadesi ne? Binlerce yıl önce yaşamış mısırlılara mı kızıyorsunuz? E haklısınız prezervatif kullansala... Devamını Gör

Ezgi

oha nasıl tecavüz edilir adamlardaki fantazik sapıklığa bakarmısın. tek bir dilek hakkı verseler insanların tümünün yok olup diğer kalan her şeyin yaşamasını... Devamını Gör

feyk

cinsellikle alakali her marjinal, uc haber ciktiginda insanlarin tepkisi zaman bozuldu, kiyamet yakindir seklinde oluyor ama hayir insan hep ayni insandi. bu... Devamını Gör