Görüş Bildir
Haberler
Cinselliğe ve Cinsiyetçiliğe Tavan Yaptırdığı İçin Pek Çok Ülkede Yasaklanmış 16 Reklam

etiket Cinselliğe ve Cinsiyetçiliğe Tavan Yaptırdığı İçin Pek Çok Ülkede Yasaklanmış 16 Reklam

Reklamcılık dünyası ve markalar, kadın vücudunu metalaştırmaya doymadı, doyamadı. Yüksek dozda cinsellik içerirken kadınları da pervasızca aşağılamış 16 reklamı sizler için derledik.

1. JBS

1. JBS

JBS, son derece provokatif reklamlarıyla tanınan Danimarkalı bir erkek iç giyim markası. Gördüğünüz reklam, bir meslek grubunu metalaştırarak fantezi malzemesinden ibaretmiş gibi gösterdiği gerekçesiyle pek çok yerde yasaklandı.

2. Megafon

2. Megafon

Rus GSM şirketlerinden Megafon'un 'İş seyahatlerinizde kapsama gücü önemlidir' yazılı bu saçma sapan reklamında, belli ki kadının rızası olmadan etek altı görüntüsünü alan bir 'iş adamı' görüyoruz.

3. Bu da JBS

3. Bu da JBS

Yine JBS'nin Norveç'te yasaklanan bir reklamı. Markayı, zaten cinsel obje olmaktan bir adım öteye geçemezmiş gibi lanse ettiği kadınlara bir de sıklıkla erkek iç çamaşırı koklatmasıyla da biliyoruz.

4. MTV

4. MTV

Portekizli Ogilvy çıkışlı bu reklam için MTV, kadın izleyicilere 'korunun' mesajı vermek istediğini söylemişti. Yüzüne gözüne bulaştırdığı ortada. Reklam yasaklandı.

5. Natan

5. Natan

Brezilyalı mücevher markası Natan'ın bu aşağılayıcı sevgililer günü reklamı ise adeta 'işte size bir kadını yatağa atmanın en kolay yolu' diye bağırıyor.

6. Ve yine JBS

6. Ve yine JBS

Resim kendi başına çok şey anlatıyor zaten; ama daha fenası, sol alttaki 'Erkekler çıplak erkeklere bakmak istemez' cümlesi.

7. Glassing Sunglasses

7. Glassing Sunglasses

İtalya'da yasaklanan bu tuhaf reklamın sloganı 'kiss my ass' (k.çımı öp) demeye geliyor.

8. Dolce & Gabbana

8. Dolce & Gabbana

Fazlasıyla kadına şiddet ve zorbalık teması içeren bu D&G reklamı da yasaklılar arasında.

9. Sisley

9. Sisley

Çıktığı gibi yasaklanan bu reklamın, 'Moda bağımlılık yaratır' temalı alt metni güzel olsa da, kadınları alışveriş bağımlısı olarak sunan görsel seçimi nedeniyle yasaklanmaktan kurtulamadı.

10. Suits Supply

10. Suits Supply

Hollandalı erkek giyim markası Suits Supply da birbirinden provokatif ve metalaştırıcı reklamlarıyla bildiğimiz bir diğer marka. Facebook da dahil pek çok yerde reklamları yasaklandı.

11. AIDES

11. AIDES

AIDES esasında Fransa’da Aids'le mücadele eden bir dernek. Bu çalışması, 'eğer korunmuyorsanız bir zehirle sevişiyorsunuz demektir' mesajı taşıyordu. Aids'li hastaları zehirli birer yaratıkmış gibi gösteren kampanya, çektiği tepkinin ardından kaldırıldı.

12. New Yorker

13. Puma

13. Puma

Zamanında çok büyük ses getiren ve kolay kolay unutulmayacaklar arasına giren bu Puma Red reklamı da birçok ülkede yasaklanmıştı.

14. Naked

15. Wild Stone

16. Son olarak, Nakshatra

16. Son olarak, Nakshatra

'Pahalı bir iç çamaşırını çok beğenirdi'.

Yine Nakshatra'ya göre de, kadınlara pahalı mücevherler alırsanız anında sizinle sevişmeye hazır hale geleceklerdir...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
868
432
168
146
104
72
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zeitgeist

puma reklamı nedir ya, rezalet

TİRYAKİ

#12 yanlış'ta değil hani...

Ozan ASAN

Ne gerzek reklamlar bunlar lan.