Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Yakınlık Her Şey Demek Değildir: Romantik Bir İlişkide Partnerinizle Yaşamanız Gereken Yakınlık Türleri

Cinsel Yakınlık Her Şey Demek Değildir: Romantik Bir İlişkide Partnerinizle Yaşamanız Gereken Yakınlık Türleri

esma çetin
07.06.2022 - 07:51

Biliyorsunuz ki ilişkilerdeki yakınlık sadece tensel temasla olan bir şey değil. Romantik ilişkilerdeki yakınlık türlerini sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Duygusal yakınlık,

1. Duygusal yakınlık,

Duygusal yakınlık; birbirinize en derin korkularınızı, hayallerinizi, hayal kırıklıklarınızı ve en karmaşık duygularınızı anlatabilmeyi ve bunu yaptığınızda görüldüğünüzü ve anlaşıldığınızı hissetmeyi içerir. Partnerinizle aranızdaki duygusal yakınlığı geliştirmek için, genellikle başkalarıyla paylaşmadığınız duygular ve deneyimler hakkında konuşun. Anlayacağınız dürüstlüğün köküne inin ve içinizi dökün.

2. Entelektüel yakınlık,

2. Entelektüel yakınlık,
www.marieclaire.com.au

Entelektüel yakınlığı zihinlerin buluşması olarak düşünün. Bir kitabı tartışmak veya siyaset ya da din hakkında daha hararetli konuşmalar yapmak entelektüel yakınlık örneğidir. Ancak burada önemli olan şey tartışmaya girmemek. Partnerinizle aranızda entelektüel yakınlık olduğunda, konu ne olursa olsun, farklı düşünce ve görüşleriniz olduğunda açık fikirli kalırsınız. Bunun nedeni ise ilişkideki tarafların fikirlerine değer verildiğini bilmesidir.

3. Manevi yakınlık,

3. Manevi yakınlık,

Manevi yakınlık illa dini konular odaklı değildir. Basitçe söylemek gerekirse, hayatın daha derin anlamını tartışabilmek anlamına gelir. Kesinlikle dini içerebilir, ancak her şeyden önce, ruhsal inançlarınız hakkında yargılanmadan konuşabilmeyi gerektirir. Bir anlamda, entelektüel yakınlığa benzer, ancak manevi yakınlık daha çok kişisel gelişime odaklanır.

4. Yaratıcı yakınlık,

4. Yaratıcı yakınlık,

Yaratıcı yakınlık, birlikte bir şeyler planlamayı ve yaratmayı içerir. Yaratıcı ifadeleri sizinkiyle aynı biçimde olan insanlarla kendinizi daha yakın hissedersiniz. Partnerinizle birlikte yazı yazmak, dans etmek, resim yapmak veya yemek pişirmek gibi aktiviteler yapmak yaratıcı yakınlığınızı arttırır.

5. Eğlence yakınlığı,

5. Eğlence yakınlığı,

İsminden de tahmin edebileceğiniz gibi eğlence yakınlığı, birlikte deneyimleyebileceğiniz hobiler ve ilgi alanları bulmak anlamına gelir. Bu tür bir yakınlık günlük hayatın monotonluğundan sizi uzaklaştırır ve aranızdaki kıvılcımı canlı tutar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İş yakınlığı,

6. İş yakınlığı,

İş yakınlığı denilince akıllara ilk önce kariyer geliyor ancak iş yakınlığı, her bir tarafın ilişkinizin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için gereken işi yapmasıyla ilgilidir. En basit haliyle, ev işleri, çocuklara bakmak, planlar yapmak ve hayatınıza katkıda bulunan diğer sorumlulukları birlikte yapmak demektir. Hayat müşterek sonuçta.

7. Estetik yakınlık,

7. Estetik yakınlık,

Estetik yakınlık, bir güzellik deneyimini birlikte paylaşabilmektir. Ancak bu deneyim, büyük ölçüde bir çift olarak ilgi alanlarınıza bağlı olacaktır. Belki ikiniz de gün batımının güzelliğini izlemekten, müzeyi ziyaret etmekten hoşlanıyorsunuzdur ya da bir tiyatro oyununu izlemeyi tercih ediyorsunuzdur.

Bu tür bir yakınlığın en önemli parçalarından biri, birbirlerinin ilgi alanlarını takdir etmeyi öğrenmektir. Farklı şeylerle ilgileniyorsanız, sırayla her birini deneyimlemeye çalışın. Bunu yapmak aranızdaki bağınızı önemli ölçüde güçlendirir ve farklılıklarınızı takdir etmenize yardımcı olur.

8. İletişim yakınlığı,

8. İletişim yakınlığı,

İletişim yakınlığı, partneriniz tehdit altında veya aşağılanmış hissetmeden ilişkideki ihtiyaçlarınız hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşabilmeniz anlamına gelir. Bu yakınlık türü, beklentileriniz hakkında sağlıklı bir diyalog ve ardından partnerinizden gelen sevgi dolu, açık fikirli geri bildirimleri içerir. Eğer partneriniz kendini açmakta zorlanıyorsa siz kendinizi daha fazla açarak ilk adımı atın. Daha sık iletişim kurdukça, partnerinizin de aynı şeyi yapmasına yardımcı olabilecek daha fazla güven ve bağlantı kuracaksınız.

9. Kriz yakınlığı,

9. Kriz yakınlığı,

Her ilişkide sorunlar ve tartışmalar olur. Büyük ya da küçük, birlikte bir kriz yaşadığınızda bu sizi bir çift olarak daha yakın hissetmenizi sağlar. Kriz yakınlığı, zor zamanlarda empati kurduğunuz ve birbirinizi desteklediğiniz anlamına gelir. Partnerinizle aranızda böyle bir bağ kurarsanız başınız sıkıştığında sığınabileceğiniz birinin olacağından emin olursunuz.

10. Bağlılık yakınlığı,

10. Bağlılık yakınlığı,

Bağlılık yakınlığı derken ilişki içerisindeki tarafların birbirine olan bağlılığı ve sadakatini kastetmiyoruz. Tabii ki bunlar da bağlılık yakınlığının içinde olan şeyler. Ancak bu tip bir yakınlık, bir çift olarak hedeflerinize ve değerlerinize olan karşılıklı bağlılığınızla ilgilidir. Birlikte çocuk büyütmek, evlenmek, aynı evde yaşamak veya planınız her ne ise, bağlılık yakınlığı, ikinizin de bunu başarmak için gereken çabayı göstermeye hazır ve istekli olduğunuz anlamına gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çatışma yakınlığı,

11. Çatışma yakınlığı,

Dışarıdan en mutlu gözüken çiftler bile tartışırlar ve ilişki içerisindeki tartışmalar oldukça normaldir. İlişki içerisinde çatışmalar kaçınılmaz olduğu için bunların üstesinden gelebilmek ve onlardan bir şeyler öğrenebilmek çok önemlidir. Çatışma yakınlığı, argümanları etkili bir şekilde ele alma ve bu tartışmanın sizi bir çift olarak daha güçlü hale getirmelerine izin verme yeteneğinizi ifade eder. Başka bir deyişle, tartışmak tamamen normaldir, ancak önemli olan argümanın nasıl ele alındığıdır. 

Bir çözüme varmadan sürekli tartışıyorsanız, ilişkiniz parçalanmaya başlar. Öte yandan, çatışma yakınlığı sizin ve partnerinizin hata yapmanıza izin verir, ancak bu sefer bir çift olarak bağlı kalırsınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
T.C. Mehmet

Bu yakınlık türleri pek bana hitap etmedi gibi. Hele çatışma yakınlığı hiç tarzım değil. Madem duygusal yakınlık söz konusu, bence bir kadınla kurulabilecek ... Devamını Gör

Abrek Kafkas

1-3-5-8 bunlar bir arada olma ihtimali nedir diye düşünüyorum.. çok zor sanırım :)