Görüş Bildir
Haberler
CİNSEL TERCİH ve KİŞİSEL İLİŞKİ türü olan BDSM ile ilgili belki de daha önce hiç duymamış olduğunuz kelimeler burada !

CİNSEL TERCİH ve KİŞİSEL İLİŞKİ türü olan BDSM ile ilgili belki de daha önce hiç duymamış olduğunuz kelimeler burada !

Sage Meka
18.03.2019 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk kelimemiz Mummification. Peki Nedir bu Mummification ?

Mummification yani türkçe anlamıyla mumyalama, kişinin vücudunu naylon, duct tape, streç film,sargı,lateks, deri veya ince yüzey plastiklerle etrafını sararak hareket yetkisini kısıtlamaktır.  Solunum için gerekli önlemler alınmalı ve tabi ki de profesyonelce davranılmalıdır.

Spreader Bar

Partnerinizin elini veya ayağını bağlamaya yarayan esaret kelepçelerinin zincirleri yerine metal veya tahta çubuktan yapıldığını hayal edin. Evet, işte buna spreader bar diyoruz. Spreader bar bilekleri veya ayak bileklerini sabit tutmaya yarayan bir ekipman.

Bondage Mitten

Türkçe karşılığı esaret eldiveni.Ellerin eldiven içinde yumruk şeklini alıp sabitlendiği bu eldiven genellikle bdsm oyunlarında kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Posture Collar

Posture Collar adı verilen ve günümüzde de aksesuar olarak sıkça kullanılan bu tasma tipik olarak çeneyi ve boynu sabitler. Genellikle kumaş ve benzeri malzemelerle tasarlanan bu tasma plastik, metal, kauçuk veya silikondan da yapılır, yani tamamen kişinin kendi tercihine bağlı.

Nipple Clamp

Nipel kelepçe, nipel klipsi veya göğüs kıskacı da diyebiliriz. Kıskaçları sayesinde göğüs ucuna uyguladığı basınç ile birlikte kullanan kişinin zevk almasını sağlar.

Algolagnia

Birçok nöroloğun araştırma konusu olan ve Bdsm'nin de temellerine dayanan acıdan uyarılma durumunda önemli rol oynayan bir şey: Algolagnia. Yeterli cinsel uyarıda; fiziksel temas, hayal gücü ve duygulanım önemli bir rol almakta. Erkek ve kadınlarda orgazmı kolaylaştıran erojen bölgelerde kullanılan bu aksesuar vücuttaki sinir uçlarını harekete geçirip vücudun uyarılmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Shibari veya Kinbaku

Japonca'da 'bağlamak' anlamına gelen Shibari sanatının kökleri 1400'lere kadar dayanır. Halat bağlama sanatı olarak da anabileceğimiz bu metot halatla insan vücudunun parçalarının birbiri ile uyum halinde bağlanmasıdır.

Rigger

Yukarıda bahsi geçen halat bağlama sanatında bağlama sanatını uygulayan herhangi birine verilen ünvandır.

Whip

Kırbaç, kırbaçlama.

Spanking 

Şaplak atma. kölenin el veya düz yüzeyi olan herhangi bir alet ile (fırça tersi, terlik, deriden veya tahtadan yapılan şaplaklar) vurulması. face slapping (tokat atma), chest slapping (göğüslerin tokatlanması), belly spanking (karına şaplak atılması), cock slapping (cinsel organa atılan şaplak) vb. oyunlar bu gruba girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şuraya ufak bir sözlük bırakıyoruz.

  • BDSM (İng.): İngilizcede Bondage-Discipline-Sadism-Masochism-Slave-Master harflerinin başları kullanılarak yapılmış karmaşık kısaltmadır. Karşılıklı kabul ve istek ile yapılan sıra dışı cinsellik eki veya cinsellik benzeri olan ikili veya çoklu ilişkiyi ifade eder.

  • Dominant (İng.): Egemen, baskın anlamına gelir. BDSM ilişkisi dahilinde teslimiyetçi tarafın zıttı, karşı tarafı, partneridir.

  • D/s (İng.): Dominant/Submissive kısaltmasıdır. Türkçede Egemen/Teslimiyetçi olarak bir ikili durumu ifade eder. Bu ifadede anlamı gereği 'D' harfi büyük harfle, 's' harfi küçük harfle yazılır.

  • Efendi: BDSM için anlamı egemen (dominant) olan tarafın bir ilişki için özelleşmiş halidir.

  • Empati: Kendisini başkasının yerine koyabilme becerisidir. Doğrudan bir BDSM terimi olmamakla birlikte bu konuda bir haslet olarak anıldığından dolayı burada yer almıştır.

  • Fantezi: Zihinde kurgulanan veya uygulanan toplumsal genel kuralların dışına taşan hikaye veya etkinlik. Uygulama söz konusu olduğunda iki tarafın rızası söz konusu ise bu isim verilir, bir tarafın rızası yoksa bunun adı genellikle sınıra tecavüzdür.

  • Köle:BDSM için anlamı teslimiyetçi (sub) olan tarafın bir ilişki için özelleşmiş halidir.

  • Master (İng.):  Efendi, usta, uzman anlamlarına gelmektedir, BDSM için karşılığı Efendi'dir.

  • Mazoşist (İng. Masochist): Acı çekmekten haz alan kişi.

  • M/s: Master / Slave kısaltmasıdır. Türkçede Efendi/Köle olarak bir ikili ilişkiyi ifade eder. Bu ifadede anlamı gereği 'M' harfi büyük harfle, 's' harfi küçük harfle yazılır.

  • Partner (İng.): BDSM ilişkisinde bulunan taraflara verilen ad. Bir yaklaşımla 'Eş' anlamına da gelmekle birlikte sayıca iki ile sınırlı olmadığı gibi evlilikteki eş anlamından da uzaktır. Daha çok BDSM ilişkisinin ortağı anlamına gelmektedir.

  • Sadist (İng. Sadist): Acı vermekten haz alan kişi.

  • SAM (İng.): Smart Assed Masochist kısaltmasıdır. Türkçe anlamı 'ukala mazoşist' benzeri olup kısaca kendine eziyet edilmesi için karşı tarafı tahrik eden mazoşist demektir.

  • Sınır (İng. Limit): BDSM ilişkisinde taraflardan her birinin normal ve yapılabilir kabul ettiği psikolojik ve/veya fiziksel alandır. BDSM ilişkileri genellikle asgari-müşterek sınırlar dahilinde yürür/yürümelidir.

  • Slave (İng.): Kelime anlamı 'köle'dir. BDSM için anlamı teslimiyetçi (sub) olan tarafın bir ilişki için özelleşmiş halidir.

  • Submissive (İng.):Teslimiyetçi

  • Sub (İng.):  Submissive' kelimesinin kısaltılmışıdır. Başka bir deyişle alt anlamına gelmektedir.

  • S/M: Sadist/Mazoşit kısaltmasıdır (Ters sırada olan 'M/s' ile karıştırılmamalıdır).

  • Teslimiyetçi: Kendini karşı tarafın (Efendi veya efendiler) hizmetine ruhen ve/veya bedensel olarak teslim eden, onun emri ve kontrolü altına giren kişi demektir.

  • Bondage: Tie-up, immobilization, shibari/ kinbaku (japon ip ile bağlama sanatı), roping, knotting, restraining vb. şekilde de belirtilir. kölenin hareketlerini çeşitli yöntem ve aletlerle kıstlamak veya tamamen engellemek için yapılan işlemlere verilen addır. kullanılan malzemeye göre de isimler alabilir: rope bondage (ip, halat), metal bondage (zincir, metal kelepçe),

  • Collar Collaring Collaring Ceremony: Tasma, tasmalama, tasmalama seremonisi. köleye tasma takılması. BDSM literatüründe tasmala aynı zamanda sahip olma anlamındadır yani tasmalı köle sahiplenilmiştir. Diğer efendilerin o köleyi izinsiz kullanması, kölenin izinsiz diğer efendilerin hakimiyetine girmesi yasaktır. genelde sahipli köleler kendilerini collarred olarak belirtir. Kölenin, Efendisi tarafından kabul edilmesi anlamında yapılan seremoniye collaring ceremony deniyor.

  • Sensory Deprivation : Duyuların kapatılması, hissizleştirme. kölenin görme (blindfold vb. aletler ile gözlerini bağlama), duyma (kulaklıklar), koklama (tam yüz maskeleri), tatma ve konuşma (gags), dokunma (ellere giydirilen parmaksız eldivenler, mittens) duyularının köreltilmesi şeklinde yapılır. Daha ileri uygulamalarında köle aynı zamanda bağlanarak hareket yeteneğinden mahrum edilir. Kulaklıklardan verilen sabit dalga boyuna sahip kısık ses (white noise) ile kölenin tabiri caizse dünya ile ilişiği kesilir. bunu deneyen kişiler bir süre sonra kütlesini kaybederek, havada yüzüyormuş (subspace durumu) gibi bir hisse kapıldığını söylerler.

tarif edilen ekipman ve uygulamalar sadece fikirsel paylaşım içindir, bunların önemli bölümünün uygulanması hayati tehlikeye yol açabilecek ölçüde tehlikelidir. Bu konulara ilginiz varsa önce alacağınız veya deneyeceğiniz ürünün GÜVENLİK KILAVUZU'nu okuyunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın