Görüş Bildir
Haberler
Cinsel istismar mağdurunun bitmeyen çilesi!

Cinsel istismar mağdurunun bitmeyen çilesi!

Nilay Kamu
16.04.2017 - 13:29

Diyarbakır’da, 2009 yılında 13 yaşındayken cinsel istismara uğrayan ve bunun ardından 5 kez rapor aldırılan M.T.’nin, yeniden bir hastaneye sevk edilerek yaşının tespiti için rapor aldırılmasına karar verildi.

Mağdurun ailesi, psikolojisinin bozulmaması için kızlarını hastaneye

göndermezken, avukat Gevriye Atlı, sanığın tutuksuz olarak normal hayatına

devam ettiğini, mağdurun ise 7 yıldır rapor eziyeti çektiğini ifade etti. Aile

3 kez taşınmasına rağmen bu rapor eziyetini aşamamışlar ve zorla götürülme

kararıyla'mağdur' genç kıza bir darbe daha indirmişler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da, 2009 yılında ekmek almak için evden çıkan ve sokakta tanıştığı kişinin cinsel istismarına maruz kalan M.T., rapor almak üzere Kadın Doğum Hastanesi’ne gönderildi. Raporda cinsel ilişkinin gerçekleştiği, ancak M.T.’nin bakire olduğu tespit edildi. Mahkemenin ısrarı üzerine savcı polis merkezine talimat yazarak, mağdurun raporu almak için hastaneye götürülmesini istedi. Sanık S.T., 2 yıllık tutukluluktan sonra tahliye edilirken, Adli Tıp Diyarbakır Şube Müdürlüğü raporunda, mağdurenin 4 ayrı kurumda muayene edildiği belirtildi.

Raporda, olaydan hemen sonra yapılan muayenede kızlık zarının sağlam olduğu, ancak bir yıl sonra Devlet Hastanesinde yapılan muayenede doğal çentik tespit edildiği belirtildi. Raporda, aradaki çelişkinin giderilmesi için mağdurenin tekrar muayene edilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesine sevk edilmesi istendi. Yargılama sırasında mağdur yeniden muayeneye gitmek istemezken, mahkeme M.T.’nin gitmek istememesi durumunda polis zoruyla sevk edilmesine karar verdi.

Cezasızlık sisteminin bu kadar normalleştirilmesi küçük kız çocuklarının ve kadınların kendi haklarını arayamamasına neden olmaktadır. Bunun akabinde istismarı gerçekleştirenler ise bu durumu kendi lehlerine çevirerek gerçekleştirdikleri eylemleri sürdürme yoluna gidiyorlar. Cezalandırılmalar eşit şekilde devam etmez ise “cinsel istismarın” önüne geçemeyiz.

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/cin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın