Görüş Bildir
Haberler
Cilt Tipinize Uygun Yağı Seçmeden Önce Bilmeniz Gereken 13 Mucize Yağ ve Faydaları

Cilt Tipinize Uygun Yağı Seçmeden Önce Bilmeniz Gereken 13 Mucize Yağ ve Faydaları

Özlem Güler
20.04.2017 - 18:55

Cilt bakımında yağların yeri oldukça önemlidir.

Cilt tipinize uygun yağı seçmeden önce cildinizi çok iyi tanımalı ve cildin isteklerine göre uygun bakıma yönelmelisiniz.

Yağları ve cilt bakımındaki faydalarını sizler için bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jojoba yağı ile cildiniz güçlensin.

B ve E vitamini zengini olan Jojoba yağı cildi güçlendirir ve esneklik sağlar. Günlük kullandığınız nemlendiricinizin içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz.

2. Biberiye yağı ile antioksidan etkisi!

2. Biberiye yağı ile antioksidan etkisi!

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde ciltte bulunan serbest radikallerin faaliyetlerini engelleyip cildin yaşlanmasını yavaşlatmaktadır. Cilt temizliğinde oldukça etkilidir.

3. Hassas ciltlere: Avokado Yağı!

Özellikle hassas ciltlerin vazgeçilmezi olan avokado yağı, ciltte hemen emilim gösterir. Dış etkenlerden dolayı matlaşmış cildi parlatır. Antioksidan zenginidir. A ve E vitamini içerir.

4. Sivilce lekelerine: Lavanta yağı!

4. Sivilce lekelerine: Lavanta yağı!

Lavanta yağı, yapısı gereği ciltteki mikrop ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. Özellikle sivilceli ciltlerde çay ağacı yağı ile karıştırılması uygundur.

5. UV kalkanı: Tatlı badem yağı!

UV engelleyicisi olan tatlı badem yağı cilde nazikçe sürülerek uygulandığında kan dolaşımını arttırarak cildi yeniler. Yumuşak yapısı sayesinde makyaj temizlerken de kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuru ciltlere: Argan!

6. Kuru ciltlere: Argan!

Argan yağının en bilindik faydalarından biri cildi yumuşatmasıdır. Hamilelik çatlaklarında ve kırışıklık tedavilerinde etkilidir. Temiz cildinize uygulayabilirsiniz.

7. Omega zengini: Kamelya yağı!

Kolay emilen kamelya yağı, içerisindeki omega-9 yağ asitleri ile cildi yağlandırmadan beslemektedir. Hassas ve kuru ciltler için uygundur.

8. Ege'nin sıvı altını: Zeytinyağı!

8. Ege'nin sıvı altını: Zeytinyağı!

Yemeklerden salatalara vazgeçilmez olan zeytinyağı, cilt bakım ve tedavilerinde de oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle kuru ciltler için saf zeytinyağı güçlü bir nemlendiricidir. E vitamini bakımından zengindir.

9. Ferahlatan: Nane yağı!

Nane birçok cilt sorununu hafifletmede ve önlemede de faydalıdır. Aloe vera gibi yağlar ile karıştırılarak veya su ile seyreltilerek kullanılması önerilir.

10. Çay ağacı yağından tonik!

10. Çay ağacı yağından tonik!

Cilt yanıklarında ve sivilce tedavilerinde etkili olan çay ağacını su ile seyreltin. Akşamları düzenli olarak tonik gibi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda cildinizi ferahlatıp, temizleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gözenekleri küçültücü: Limon yağı!

C vitamini zengini olan limon yağı, özellikle yağlı ciltler için iyi bir dengeleyicidir. Ayrıca cildin fazla miktarda sebum üretmesini önler.

12. Her derde deva: Hindistan cevizi yağı!

12. Her derde deva: Hindistan cevizi yağı!

Son yıllarda saç bakımından tırnak bakımına kadar bir çok faydası olan Hindistan cevizi yağı cilt bakımında da kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağını makyajınızı temizlemek ve cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz.

13. Gül yağı ile cildiniz canlansın.

Gül yağı, cilt tonunun eşitlenmesini sağlar. Nemlendiricinizin içerisine ekleyerek veya akşamları pamuk ile cildinize nazikçe uygulayarak kullanabilirsiniz.

Uyarı: Yukarıdaki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa o maddeyi uygulamayın, bir sonrakine geçin.

Bir sonraki maddenin içeriğindeki ürüne alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız da kolunuzun minik bir parçasında deneme yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
55
12
12
11
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın