Görüş Bildir
Haberler
Cildinizle İlgili Dermatologların Üstüne Basa Basa Vurguladığı 15 Güzellik Garantili Bilgi

etiket Cildinizle İlgili Dermatologların Üstüne Basa Basa Vurguladığı 15 Güzellik Garantili Bilgi

Rinascita
26.11.2017 - 00:54

Hadi yüzleşelim. Hepimizin çılgınlar gibi paniklediği anlar vardır. Mesela fotoğraf çekimine gitmeden bir gün önce yüzünüzde çıkan kocaman sivilce veya ilk kırışıklıklar bu panik anlarının başlarında gelir. Bunları 'kusur' olarak görür, dolayısıyla yok olmaları için de elimizden geleni yaparız. 

Fakat Pinterest, Instagram veya güzellik üzerine yazılar paylaşan bloglara rağmen birçok cilt sıkıntısının kesin ve hızlı bir çözümü yoktur. Buzzfeed'den sizler için derlediğimiz bu içerikte dermatologların cilt sorunlarına getirilen çözüm önerilerine yaklaşımlarını bir araya getirdik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jordandavids...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pahalı nemlendiriciler ucuz nemlendiricilerden daha iyi değildir.

Nemlendiricilerin sırf pahalı oldukları için cildinize iyi geleceğini düşünmeyin. Bazen hiç beklemediğiniz basit markaların nemlendiricileri, pahalı olanlardan daha iyidir. Hatta kuru veya yağlı fark etmeden vazelin kullanımı cildinize yeterli nemi sağlayabilir. İçerisinde bulunan maddeler sayesinde cildin kurumasını ve su kaybetmesini de önler. Cildinizi önce bir havlu ile temizleyin, sonrasında vazelin veya çok da pahalı olmayan bir nemlendirici kullanın. Bunun da aynı işlevi gördüğünü göreceksiniz.

2. Bütün doğal ürünleri cildinize sürmemelisiniz. Cildinize iyi gelmeyebilir.

2. Bütün doğal ürünleri cildinize sürmemelisiniz. Cildinize iyi gelmeyebilir.

Sırf doğal olduğu için her bulduğunuzu yüzünüze sürmemelisiniz. Arsenik ve zehirli sarmaşık da doğal ürünler ama bunları cildinize uygulamak istemezsiniz. Ayrıca doğal ve görünüşte zararsız olmasına karşın kullanmadan evvel birkaç kez düşünmeniz gereken ürünler de bulunuyor. Çay ağacı da bunlardan biri... Çay ağacı ostrojenik bir üründür. Özellikle ergenlik dönemindeki erkek çocuklarda çay ağacı tüketimi göğüs büyümesi ile sonuçlanabilir. Dolayısıyla bazı durumlarda reçetesiz satılan test edildikleri ve onaylandıkları için kullanım açısından daha iyidir. Ama illa ki doğal ürün kullanmak istiyorsanız hindistan cevizi yağı, aloe ve bal karışımı kullanın. Yüzünüzün tamamına uygulamadan önce de cildinizin bir kısmında öncelikle test edin.

3. Siyah noktaları limon suyu ile tedavi etmeye çalışmak iyi bir fikir değildir.

Fazlasıyla sağlıklı ve zararsız görünen bir diğer doğal ürün de limon suyudur. Ama sandığınızın aksine cildinize yarar sağlamaktan ziyade zarar verebilir. Özellikle cildiniz güneş ışığına maruz kaldığında yanıklara sebep olabilir.

4. Aslında gün içerisinde birçok kez yüzünüzü yıkamanıza gerek yoktur.

Yüzünüzü ve ellerinizi gün içerisinde birçok kez yıkamak cilt kuruluğuna ve tahrişe neden olur. Sonrasında da ciltte döküntülere yol açar. Elbette yüzünüzü ve ellerinizi yıkamayın demiyoruz. Yüzünüzü günde bir kez akşamları yıkayabilirsiniz, ellerinizi de çiğ gıdalara dokunduğunuzda veya tuvaleti kullandığınızda yıkayın.

5. Selülit kremleri her zaman işe yaramaz. Yaradığında ise sonuçları kalıcı olmaz.

Selülitler, vücuttaki yağın düzensiz bir şekilde yerleşmiş halidir. Bunlardan kurtulmak için kullandığınız kremler ise çoğu zaman geçici sonuçlar doğurur. Bazen ise küçük çözümler üretir ve bunlar da çok etkili olmazlar. Bunun yerine bu yağlardan kurtulmak için dondurma veya ısıtma yolunu kullanan ultrason cihazları kullanılabilir. Bunun dışında, küçük iğnelerin kullanıldığı, lazer cihazların kullanılması daha kalıcı çözümler üretebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makyaj malzemelerinizdeki nemlendiriciler veya güneş koruma faktörü güneşten korunmanız için yeterli değildir.

Güneş koruma faktörünün ne kadarına ihtiyaç duyarız? Dermatologlara göre cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden korumak için en az 30 faktörlük bir güneş korumasına ihtiyacınız oluyor. Ama makyaj malzemelerinde bulunan 15-20 faktör arasında değişiyor. Dolayısıyla makyaj malzemesi alırken en az 30 faktörlük olanları bulmaya çalışmalısınız.

7. Yaşlanma karşıtı ürünleri kullanmaya 20'li yaşlarda başlamanızı gerektiren bir durum yoktur.

Yaşlanmayı etkileyen birçok faktör vardır. Etnik köken, sigara kullanımı, genetik, güneşe maruz kalma oranı veya solaryuma gitme sıklığı bu faktörler arasında yer alır. Yaşlanma karşıtı krem kullanmak ise genelde kalıcı çözümler üretmez. Bunun yerine cildinize daha iyi bakmalısınız ve yaşlanma alametlerinden korunmak için her gün yüzünüze güneş koruyucu sürmelisiniz.

8. Yağlı cildinizi dengelemek için el dezenfektanını yüzünüze asla ama asla sürmeyin.

Bu ürünlerin içerisinde bulunan triklozan ve alkol aknelerle başa çıkmada yeterli olmadığı gibi, yüzünüze zarar verir. Yüzünüz için bu ürünleri kullanmamaya özen göstermelisiniz.

9. Aknelerinizin asıl sebebi çikolata değil!

9. Aknelerinizin asıl sebebi çikolata değil!

Özellikle bitter çikolatanın cildinizdeki akne ile çok bir ilgisi yoktur. Yeme alışkanlığınız, cildinizi etkiliyor olsa da akneye sebep olanlar esasında süt ve süt ürünleri ile düşük kalite karbonhidratlardır. Özellikle şekerde bulunan yüksek glisemik miktarı kan şekerinizin aniden artmasına, vücudun da daha fazla yağ üretmesine sebep olur. Bilim adamları süt ve süt ürünlerinin akne ile olan nasıl bir bağlantısı olduğunu henüz çözebilmiş değiller ama araştırmalar doğrultusunda bir bağlantı olduğu aşikar!

10. Antibiyotik merhemler sivilce ve aknelerinizi yok etmezler.

Akneler ve sivilceler enfeksiyon değillerdir. Ciltte oluşmalarının sebebi artan ölü deri hücrelerindeki iltihap ve gözenekleri tıkayan aşırı yağdır. Akneyi tetikleyen sebep iltihap olsa bile, klasik antibiyotik kremler iyileşme sürecinde etkili olmazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Diş macunu sivilcelerden kurtulmak için en iyi yol değildir.

En çok uygulanan sivilce tedavi yöntemi diş macunudur. Ama gerçekten işe yarar mı? Diş macununun sivilce ürünlerinden daha iyi olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Bunun aksine diş macununu direkt olarak sivilceye uygulamak ciltte tahrişe, soyulmalara ve kızarıklıklara neden olur.

12. Aynı şekilde kalamin losyonu da sivilcelere iyi gelmez.

Böcek ısırıklarına iyi geliyorsa sivilcelere de iyi gelir mi? Aksine bu ürünlerin içerisinde bulunan sülfür ve kurutucu maddeler sivilcelerinize hiçbir şekilde iyi gelmezler. Kullanabileceğiniz çok daha sağlıklı ürünler bulabilirsiniz.

13. Her bulduğunuz ürünü yüzünüze uygulamayın. Size sunulan her öneriyi düşünmeden değerlendirmeyin.

Yüzünüze alkol sürmek veya ağrı kesicilerde çare aramak çözüm değildir. Ağrı kesicilerin içerisinde bulunan iltihap karşıtı maddeler şişmeyi engeller. Ama sivilcelerin ortadan kaybolmasını sağlamaz. Ayrıca herkesin cildi farklıdır. Dolayısıyla farklı ürünleri cildinize uygulamak yerine doktora danışarak antibiyotik bir ilaç kullanmak çok daha etkili olabilir.

14. Yumurta akı cildinizdeki gözeneklerin küçülmesini sağlamaz.

Yumurtalarınızı yüz maskeleri yerine kahvaltı için kullanmanız çok daha akıllıca olacaktır. Çünkü yumurta akının cildinize olan tek etkisi cildi daha da sıkı hale getirmektir. Onun dışında sivilcelerinize çözüm olacak herhangi bir özellikleri yoktur.

15. Hindistan cevizi yağı yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları azaltmaz.

15. Hindistan cevizi yağı yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları azaltmaz.

Yıllardır hindistan cevizi yağının mucizevi etkileri konuşulur durur. Peki bu kadar etkili midir? Aslında hindistan cevizi birçok açıdan cilde iyi gelir. Cildin su seviyesini dengeleyerek kuruluğu önler, nemlendirir ve cildin yağ oranını yükseltir. Ama bunun dışında herhangi bir şekilde yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları azaltmaz. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
552
162
104
52
49
39
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın