Görüş Bildir
Haberler
Çiçek: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Teşekkürlerimi Sunuyorum"

Çiçek: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Teşekkürlerimi Sunuyorum"

Caner
23.04.2014 - 19:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bugün Hem Sizin Hem Bizim Bayramımız"

Çiçek, makamını geçici olarak Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Kurt'a bıraktı.Çiçek, makamında kendisini ziyaret eden çocuklara, 23 Nisan'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasının tarihini anlattı. Çiçek, 'Bugün hem sizin hem bizim bayramımız. Sadece sizin değil tüm dünya çocuklarının da bir manada bayramıdır' dedi.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM'

Meclis Başkanlığı makamına oturan Ayşe Kurt isimli öğrenci, 'Gurur ve heyecan var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açan bugünü biz çocuklara armağan eden ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkürlerimi sunuyorum. Ne kadar teşekkür etsek az gelir. Bugünün ve geleceğin büyüklerinin ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların, büyüklerin 23 Nisan ulusal egemenli ve çocuk bayramını kutluyor güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum' diye konuştu.

'18 YAŞINA KADAR OY KULLANAMIYORUZ SİYASETE DE KARIŞAMAYIZ'

Meclis Başkanlığı makamına oturan Ayşe Kurt isimli öğrenci, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularından ziyade, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin olan sorularını kabul etti. Ayşe Kurt, Meclis'teki kavgalara ilişkin bir soruya, 'Ben çocuğum. 23 Nisan ile ilgili sorun. milletvekillerini biz seçtik. Bizim seçimimiz. 18 yaşına kadar oy kullanamıyoruz. Dolayısıyla siyasete de karışamayız' diye yanıt verdi.

'TEMENNİ EDERİZ EN KISA ZAMANDA BİR KADIN MECLİS BAŞKANI OLUR'

Çiçek, 'Ben 25. Meclis başkanıyım. Hiç kadın meclis başkanı olmadı. Temenni ederiz en kısa zamanda bir kadın meclis başkanı olur. Böylece bir eksikliği gidermiş oluruz. Sen bu anlamda bir mesaj veriyorsun' dedi.

ÇİÇEK, 'CENGE GİDERKEN' İSİMLİ ŞİİRİ OKUDU

Çiçek, Şair Mehmet Emin Yurdakul'un 'Cenge Giderken' isimli şiirinin 'Ben bir Türk'üm; dinim, cinsim uludur; Sinem, özüm ateş ile doludur' mısralarını okuyarak çocuklara tarih ve edebiyat hakkında daha fazla bilgiye sahip olmaları nasihatinde bulundu.

Çocukların anlattığı Nasrettin Hoca fıkrası ve Temel fıkrası Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ve diğer çocukları güldürdü.

Fırat KESKİNKILIÇ- Hakime TORUN / ANKARA (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/bugun-hem-sizin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0