Görüş Bildir
Haberler
CIA Ajanı Darbe Girişimi Sonrası Hangi Türk ile Yemek Yedi?

CIA Ajanı Darbe Girişimi Sonrası Hangi Türk ile Yemek Yedi?

Ulaş
07.08.2022 - 18:21

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Osman Kavala ile görüştükleri iddialarını yaptığı açıklama ile yalanladı. Barkey, Osman Kavala ile başka bir gazeteci ile yemek yemek için gittiği mekanda tesadüfen karşılaştığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barkey 18 Temmuz 2016 akşamı hangi gazeteci ile buluştuğuna da açıklamasında yer verdi...

Barkey 18 Temmuz 2016 akşamı hangi gazeteci ile buluştuğuna da açıklamasında yer verdi...

Henri Barkey, Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'ya 'casusluk' suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğine ilişkin olarak açıklama yayımlayarak, o akşam gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile yemek yediğini açıkladı.

Gezi davasından tutuklanan ve Silivri Cezaevi’nde bulunan Osman Kavala, Gezi eylemlerini finanse ettiği gerekçesiyle tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken beraat etti. Hapishaneden çıkacağı sırada Henri Barkey ile Karaköy'de bir restoranda yemek yediği iddia edilerek 'casusluk' suçlamasıyla tekrar tutuklandı. Osman Kavala hakkında yeniden görülen Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Henri Barkey, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile, 'Ben o gece Kavala ile değil tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim' demiş ve gazetecinin isminin iddianamede yer almadığına dikkat çekmişti.

Barkey, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklama ile iddianamede 'Kavala ile yemek yediği' iddia edilen geceyi anlatı.

Aydıntaşbaş'tan yanıt: 'Kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum ortada...'

Aydıntaşbaş'tan yanıt: 'Kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum ortada...'

Barkey'in açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydıntaşbaş, 'Bu zamana kadar Osman'la ilgili bir dizi mesnetsiz iddiayı çürütmek için avukatlardan gelen her türlü bilgi paylaşımı talebini reddeden bu şahsın, şimdi konuşması, manidardır' değerlendirmesi yaptı.

Aydıntaşbaş paylaşımında hangi ifadeleri kullandı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
10
10
8
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gok

Aslı zaten CIA elemanı. Ergenekon balyoz kumpas davalarında, cianin Türk medyası içine peydahladigi elemanlardan biri. Kavala olayını bilinçli harliyorlar. O... Devamını Gör

Amon Ra

Ethem Sancak ın Amerika desteği ile geldik diye itirafta bulunduğu partiden mi bahsediyorsun

Pickle Rick

Yorumlara bakın allaşkına. Herkes büyük resmi görmüş, herkes CIA uzmanı :)) Ben de her zamanki gibi ''kesin bilgim olmadığı için'' bu habere de yorum yapmıyo... Devamını Gör

agbb

Gezi’de neyin finanse edildiginide aciklasalarda anlasak.. iett otobus bileti falan mi almislar taksime cikanlara? Yada biber gazlarindan korunmak icin pet s... Devamını Gör

Hector Hector

sosyal medya paylaşımları, haber kaynakları, propaganda için sokaklarda gezenler... her şeyin kendiliğinden oluştuğuna inanmıyorsundur umarım. Arap baharında... Devamını Gör