Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Purçu Sözünü Tuttu: Kırmızı Plaka Roman Çadırında

etiket CHP'li Purçu Sözünü Tuttu: Kırmızı Plaka Roman Çadırında

Onedio Medya
26.11.2015 - 16:54 Son Güncelleme: 26.11.2015 - 16:55

Naylon çadırda doğup büyüyen ve Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilince söz verdiği gibi kırmızı plakayla ilk ziyaretini naylon çadırlarda yaşayan Romanlara yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in Urla İlçesi Sıra Mahallesi'nde naylon çadırlarda yaşayan Romanlar'ın çiçeklerle karşıladığı Purçu, Romanlar'a ev sözü verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in de katıldığı ziyarette konuşan Purçu, Romanlar'dan çocuklarını erken evlendirmemelerini, okutmalarını istedi. Naylon çadırda doğup büyüdüğünü, elektrik olmadığı için gaz lambası ışığında ders çalıştığını, su yokluğunda camiden su taşıdığını, ayakkabısı olmadığı için annesinin terliği ile okula gittiğini anlatan Purçu, çocuklardan kendisini örnek almalarını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, Özcan Purçu'nun kırmızı plakalı makam aracının Romanlar'a örnek olmasını isteyerek, bu görev sadece Purçu'nun değil tüm Romanlar'ın seçildiğini söyledi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
29
10
4
3
2
0