Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özel: 'Erdoğan Aday Olursa YSK'ya Başvururuz'

CHP'li Özel: 'Erdoğan Aday Olursa YSK'ya Başvururuz'

Emre Ordu
26.01.2023 - 09:43 Son Güncelleme: 26.01.2023 - 10:04

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan’da ısrar edilirse YSK’ya başvururuz” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek “Eğer anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan'ın isminde ısrar edilirse bu durumda YSK'ya bolca başvuru yapılacağı aşikardır. YSK da Erdoğan'ın adaylığını onaylarsa Anayasa suçu işler” dedi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Özel, 'YSK'nın önüne gelecek bu konuyu değerlendirerek hukuk içinde karar vermesi gerekmektedir. CHP olarak, 13'üncü Cumhurbaşkanının göstereceğimiz aday olacağını bilmenin özgüveniyle siyaset yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte aday kim olursa olsun, anayasaya, hukuka ne kadar aykırı davranılırsa davranılsın adayımızı Cumhurbaşkanı yapmak, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümünde, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk yakışır bir ismi Çankaya Köşkü'ne çıkarmak için çalışacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun çıkışına eleştiriler gelmişti

Kılıçdaroğlu'nun çıkışına eleştiriler gelmişti

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden aday olmasına neden sessiz kaldığı yönündeki soruya verdiği 'Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na. O üyeleri atayan kim? Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara' yanıtı eleştirilere neden olmuştu.

Kılıçdaroğlu gelen tepkilere partisinin grup toplantısında yanıt vermiş, 'Sanki biz başvursak YSK gelecek, hukuka uygun, anayasaya uygun karar verecek. Akıl var mantık var. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmiyoruz; bu kadar açık!' demişti.

Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışması

Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışması
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefet partilerinin temsilcileri ve çok sayıda hukukçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 ve 2018 seçimlerinde iki kez cumhurbaşkanı seçildiğini ve yeniden aday olmasının anayasaya aykırı olduğunu belirtiyor. 

Buna karşı AK Partililer, Türkiye'nin 2017 referandumuyla başkanlık sistemine geçtiğine işaret ediyor ve Erdoğan'ın 2018'de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirtip yeniden adaylığının yasal olduğunu savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

YSK'nın mantığına göre, bir kişi 5-10 yılda bir sistemi değiştirerek tekrar tekrar aday olabilir.

Mert Soylu

kimi kime şikayet ediyoruz onu da anlamadım ama başvurun bakalım. iş olsun

Gok Han

YSK'ya başvurunca ne olacak ne değişecek? yahu sizin yapmanız gereken bu millete Erdoğan'ın aday olamayacağını anlatmak. ama Faik Öztrak çıkıp diyor ki mille... Devamını Gör

Gok Han

ulan muhalif tabanın istemediği bir adayla seçime gitmeye çalışıyorsunuz ve bunun için seçmenlerinize aday güzellemesi yapıyor ve yaptırıyorsunuz. ayıptır ay... Devamını Gör