Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özel: 'Doğru Adayın Genel Başkanımız Olduğunu Düşünüyorum'

CHP'li Özel: 'Doğru Adayın Genel Başkanımız Olduğunu Düşünüyorum'

Emre Ordu
02.11.2022 - 21:04 Son Güncelleme: 02.11.2022 - 21:05

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı seçiminde doğru aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Serbest TV Ankara Temsilcisi Hilal Köylü'nün konuğu oldu. Özel, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları başta olmak üzere gündeme dair soruları yanıtladı. 

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın Millet İttifakı'na katılım için yaptığı çağrıyı değerlendiren Özel 'Sayın Genel Başkanımızla da sürekli görüşen, ilişkiler içinde olan, partimizin davetlerine icabet eden, onların davetlerine bizim temsilci yolladığımız bir parti BTP ve Hüseyin Bey. Bizim Hüseyin Bey ya da BTP özelinde bir itirazımız söz konusu değil elbette. Yani itiraz etme ya da kabul etme noktasında Altılı Masa’nın ortak mutabakatına ihtiyaç var. O konuda bir şey söylemem doğru olmaz. Ama altı lider, yuvarlak bir masada oturacaklar ve birlikte pek çok gündemleri gibi bu gündemi de tartışacaklar ve bir sonuca bağlayacaklar diye düşünüyorum' dedi.

"Doğru adayın Genel Başkanımız olduğunu düşünüyorum"

"Doğru adayın Genel Başkanımız olduğunu düşünüyorum"

Altılı Masa’da aşılamayan bir kriz olmadığını ifade eden Özel 'Altı farklı siyasi görüşün olduğu yerde pürüzler olur. Bugüne kadar ne pürüzler, ne krizler aşıldı… Bu krizler de aşılır' dedi. 

Özel, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin 'Genel Başkanımızın kendini dayatacak olsa zaten altılı masanın tam mutabakatı demez. Ama bana sorulduğunda ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanının, hem altılı masa açısından, hem muhalif seçmeninden alacağı destek açısından, hem de altılı masa dışı muhalefetin de destekleyebileceği bir aday olarak doğru bir aday olduğunu düşünüyorum. Ama ben genel başkanımız kesin adaydır dersem bu altı masadaki altı lidere de saygısızlık olur. Bunu söylemem de doğru olmaz' değerlendirmesinde bulundu.

"Kemal Bey ile Meral Hanım’ın ‘kazanacak aday’ vurguları arasında bir çelişki yok"

"Kemal Bey ile Meral Hanım’ın ‘kazanacak aday’ vurguları arasında bir çelişki yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 'kazanacak aday' vurgusuyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamaları arasında bir çelişki olmadığını ifade eden Özel 'Kemal Bey’in ‘Bizim adayımız sadece aday olmayacak, bizim adayımız on üçüncü cumhurbaşkanı olacak’ lafında da kazanacak aday vurgusu var. Bizim adayımız on üçüncü cumhurbaşkanı olacak demek kesin kazanacak aday göstereceğiz demek. Meral Hanım’ın söylediğinde de kesin kazanacak aday vurgusu var. Bunda da bir çelişki yok. Yani bu bir çelişki arayanların bulabileceği bir şey. Bizim çelişkiye değil geçinmeye, ayrılığa değil, birlikteliğe gönlümüz var' diye konuştu.

Aday ne zaman açıklanacak?

Aday ne zaman açıklanacak?

Özel, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

“Aday belli olana kadar soranlara ‘aday sensin’ diyorum. Kim aday? Yani Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Adalet ve Kalkınma PartisiMHP ittifakı gitsin, ülkeye biraz huzur, biraz bolluk, biraz özgürlük, biraz demokrasi gelsin ve biraz yüzler gülsün, sonra o birazlar gitgide artsın, daha çok para, daha çok özgürlük, daha çok güler yüz olsun istiyorsanız aday tartışmalarına kapılmadan, kendinizi bir cumhurbaşkanı adayı olarak tanımlayıp, kabul edip adaylığı ilan aday ilan edilene kadar herkesin aday gibi çalışmasını tavsiye ediyorum. Altılı Masa, adayını en doğru zamanda açıklayacak.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
12
11
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

Halkın arasına inip sokakta vatandaşlara sor bakalım Mllet ittifakı adayı olarak Kılıçdaroğlunu zikredecek kaç kişi göreceksin... Anketlere göre aday az çok ... Devamını Gör

duble.saki

80 milyon nüfusta kazanamayacak tek insan o yine de ısrar ediyolar :D cidden aday olursa gidip akp ye oy vericem biraz daha ziksin milleti. NOT: ekonomist Ö... Devamını Gör

Tc Alp Tezcan

Partinizin ismindeki "Halk" kelimesinden utanın be! Yazıklar olsun! Nerede ulan halkçılık! Halkın sesini duyamıyorsunuz daha, neyin halkçılığı bu?! Hala daha... Devamını Gör