Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Eren Erdem Hakkında Hapis ve Siyasi Yasak Talebi

CHP'li Eren Erdem Hakkında Hapis ve Siyasi Yasak Talebi

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılanan CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yoksulluk ve açlık varsa bunun sorumlusu hükümet olduğu için bu şekilde ifade kullandım'

'Yoksulluk ve açlık varsa bunun sorumlusu hükümet olduğu için bu şekilde ifade kullandım'

Sözcü'den Sevim Begüm Yavuz'un haberine göre, CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in sosyal medya hesabından yaptığı, “AKP Genel Başkanı ve Saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve şatafat içinde bir Saray hayatı sürerken, vergiyi veren millet yokluğa ve sefalete mahkum edildi. Saray sosyetesinin umrunda değil. Vatandaşı sadece halkçı iktidar düşünür.. Bu nedenle; #AçlıkEşittirRTE” şeklindeki paylaşımı nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan dava açılmıştı.

Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Eren Erdem ve avukatı Onur Cingil ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katıldı.

Sanık Eren Erdem savunmasında, “Ben bir siyasetçiyim, bu ülkede iki dönem milletvekilliği yaptım. Bu benim için çok büyük bir onurdur. Şu an da Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük ikinci siyasi partisinin CHP en üst karar organı olan parti meclis üyesiyim, benim sözlerim beyanlarım aynı zamanda siyasi partiyi de bağlar. Ben aktif siyasetçiyim, Türkiye de eleştiri yapmak siyasetçi olduğum için yetkim dahilindedir” dedi.

'Beraatimi talep ederim'

'Beraatimi talep ederim'

Paylaşımında Türkiye’deki ekonomik gidişatı eleştirdiğini söyleyen Erdem, “Tweet başında görüldüğü üzere AKP genel başkanı ifademi kullanmam şundan kaynaklanmaktadır. Yoksulluk ve açlık varsa bunun sorumlusu hükümet olduğu için bu şekilde ifade kullandım. Ben müştekinin genel başkanlık görevi nedeni ile bu eleştiriyi yaptım. Cumhurbaşkanlığı makamının açlık ve yoksullukla bir ilgisi bulunmamakta bu siyasi politikalar sonucu meydana gelmiş bir durumdur. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik bir eleştiri değildir. Ben müştekiyi yürütme organının başı, yürütme organının yoksulluğun sebebi olarak gördüğüm için bu tweeti attım. Ben bu davada suçun unsurlarının oluşmadığı düşünüyorum. Beraatimi talep ederim. Savunmam bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, Erdem'in sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarından somut fiil isnadının gerçekleştiği kabul edilerek sanığın cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı tarafından esas hakkındaki mütalaa açıklandı.Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan mütalaada, Erdem’in paylaşımının içeriğinin hukuki bakımdan incelendiğinde, beyan ettiği cümlelerin Cumhurbaşkanının şeref ve saygınlığına zarar verdiğinin, Cumhurbaşkanının sosyal değeri konusunda kendisinin veya toplumun düşünce veya duyguları sarsıcı fiil veya sıfatlar isnat ettiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Mütalaada Erdem'in “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Eren Erdem'in avukatının mütalaayı inceleyip beyanda bulunması için süre verilmesine karar veren mahkeme, tanıkların dinlenilmesinin davaya esaslı bir katkı sağlamayacağını belirterek talebi reddetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
6
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İşinize gelmeyeni alaşağı edin bakalım..

Hakan Koc

Eren Erdem adamdır o kadar

dasdasd

şu vizyonla adamlar 20 yıldır ülke yönetiyor. hala da dış güçlerin oyununa geldiğini düşünen az beyinliler var