Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Balyalı: 'İBB 33 Milyon TL'ye Sattığı Araziyi 3 Yıl Sonra 370 Milyon TL'ye Almış'

CHP'li Balyalı: 'İBB 33 Milyon TL'ye Sattığı Araziyi 3 Yıl Sonra 370 Milyon TL'ye Almış'

İBB Meclisi’nde yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AKP döneminde arsa yolsuzluğu yapıldığı iddia edildi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB'nin AKP yönetiminde olduğu dönemde, Aksaray semtinde üzerinde lunapark bulunan bir arsanın 33 milyon liraya bir kişiye satıldığını, 3 yıl sonra bu kişiden 370 milyon liraya geri alındığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Sözcüsü Balyalı, tartışmalı geçen İBB Meclisi'ndeki bütçe görüşmeleri sırasında, AKP döneminde yapılan bir arsa yolsuzluğunu açıkladı. Balyalı, şunları söyledi:

"Sizin bütçeden anladığınız yolsuzluk" 🎥

'Size bir tane yolsuzluk hikayesi anlatayım geçen dönemden, öyle 94’e filan gitmeye gerek yok. Aksaray’da bir lunapark alanı vardı. Bu alanın yarısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, yarısı da şahsa aitti. Burası imar planlarında park alanı olarak görünüyordu. Birileri, tırnak içinde birileri, birilerinin yakınları, birilerinin damatları, birilerinin damatlarının yakınları 33 milyon liraya aldıkları arsayı park yapılmak üzere 3 yıl sonra tekrar Büyükşehir Belediyesi'ne 370 milyona liraya sattı. Şimdi bize bu arkadaşlar yolsuzluktan, bütçeden bahsediyor. 

Sizin anladığınız bütçe işte bu yolsuzluk bütçesidir. 33 milyona aldığın yeri park yapılacak diye 370 milyona büyükşehire satarsınız, parayı kasadan çekersiniz ondan sonra bize burada belediyecilik, yolsuzluk, bütçe anlatırsınız. Hadi canım oradan. Geçtiğimiz yıllarda büyükşehir neyle anıldı? AKBİL, İSPARK yolsuzluğu, imar rantları, 16.9, Towerlar, rezidanslar... Bunların altında kimin imzası vardı? AKP'li belediyecilerin imzası vardı. AKP'li kadroların imzası vardı. Sayın Cumhurbaşkanın söylediği gibi İstanbul’a kim ihanet etti? AKP'li Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticileri. İstanbul’a ihanet ettiler sayın başkan. 17-25 İndira Gandi Haftası kutlu olsun.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
8
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Bu bana biraz abartılı geldi... O para ödenmişse bile parayı alanlar hayır hasenata harcamışlardır... Ey almanya, sen kimsin ya?

Adam Eva

küçükçekmece gölünün yanındaki arazilere büyük apartmanlar için inşaat ruhsatı verilmiyor en fazla spor tesisi kuralabiliyordu. Bu yüzden çok para etmiyordu ... Devamını Gör

Viyol10sel

her kirli olayın altında akp mhp Fetö kardeşliği... doymak bilmez utanmaz haramzadeler...