Görüş Bildir
Haberler
CHP ile İYİ Parti Arasında HDP Gerginliği: 'Millet İttifakı'nı Değersizleştirmeye Kimsenin Hakkı Yok'

CHP ile İYİ Parti Arasında HDP Gerginliği: 'Millet İttifakı'nı Değersizleştirmeye Kimsenin Hakkı Yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın CHP'ye, HDP üzerinden yöneltiği eleştiriye yanıt verdi. Öztrak, 'Son seçimlerde Millet İttifakı son derece değerli bir işlev görmüştür. Bu tür değerlendirmeler ile Millet İttifakı'nı değersizleştirmeye çalışmaya hiçbirimizin hakkı yoktur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, dün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2018 yılına ait gelir ve yaşam koşulları araştırmasını yayımladığını hatırlatarak, 'Bu araştırmanın sonuçlarına göre 2018 yılında 80 milyonluk ülkemizde 53 milyon yurttaşımız konut masraflarını, 48 milyon vatandaşımız da borcunu ödemekte zorlanıyor. 46 milyon vatandaşımız ise evinden uzakta bir haftalık tatil masrafını karşılayamıyor. 26 milyon vatandaşımız 2 günde bir masasına bir kap et yemeği koyamıyor. 24 milyon vatandaşımız ucu ucuna geçiniyor ve beklenmedik bir masraf çıkarsa karşılayamıyor' dedi.

"TÜİK rakamları makyajlı"

"TÜİK rakamları makyajlı"

Öztrak, bu rakamların TÜİK tarafından makyajlandığını savunarak, şöyle dedi:

'Türkiye’nin 2017 yılında yıllık büyümesi yüzde 7,5 iken, 2018 yılında yüzde 2,8’e düşmüştü. Aynı dönemde milli gelirimiz 853 milyar dolardan 789 milyar dolara gerilemişti. Kişi başına milli gelir 10 bin 616 dolardan 9 bin 693 dolara inmişti. 2017’de yüzde 11,9 olan yıllık enflasyon 2018'de yüzde 20'ye çıkmıştı. Buna rağmen 2018'e ait gelir ve yaşam koşulları 1 yıl öncesine göre az da olsa iyileşme gösteriyor. Bu nasıl oluyor? Geçtiğimiz yıl protesto edilen senetler bir önceki yıla göre yüzde 48 artmış. Karşılıksız çekler yüzde 72 artmış, bankalara geri ödenmeyen krediler yüzde 51 artmış, buna karşı TÜİK'e göre 2018’de 'borcumu ödemekte zorlanıyorum' diyenlerin sayısı hem sayı olarak hem oran olarak düşmüş, bu nasıl oluyor?'

Erdoğan'a eleştiri: "Mezun olmuş bir genç ileriye nasıl güvenle bakacak?"

Erdoğan'a eleştiri: "Mezun olmuş bir genç ileriye nasıl güvenle bakacak?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok” açıklamasını eleştiren Faik Öztrak, “Elimizi vicdanımıza koyalım, bunu duyan yeni mezun olmuş bir genç nasıl ileriye bakarken güven duyacak? Bunlar milleti unuttu, saray sosyetesinin ve havuz müteahhitlerinin aşını, işini büyütmeye daldı” dedi.

Türkiye’de 1 milyonun üstünde üniversite mezununun ve 5 milyon 200 bin genç işsizin bulunduğunu işaret eden Öztrak, “Anlaşıldı, bunlara iş bulamayacaksınız, bari kalplerini kırmayın. Kibrinize yenilip onları suçlamayın. Her yere yüksek lise seviyesinde kasaba üniversitelerini siz açtınız. Şimdi eğitimde kaliteden şikayet etme hakkınız yok” diye konuştu.

" Millet İttifakı bu milletin makus tarihini değiştirmiştir"

" Millet İttifakı bu milletin makus tarihini değiştirmiştir"

Öztrak, soru üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın 'Kimse bizi HDP ile anayasa hazırlamaya çalışan CHP ile yan yana koymasın. Biz CHP ile seçim ittifakı yaptık, seçim bitti' sözleriyle ilgili de 'Son seçimlerde Millet İttifakı son derece değerli bir işlev görmüştür. Millet İttifakı bu milletin makus tarihini değiştirmiştir. Dolayısıyla son derece değerlidir, bu tür değerlendirmeler ile Millet İttifakı’nı değersizleştirmeye çalışmaya hiç birimizin hakkı yoktur' diye konuştu.

Lütfü Türkkan ne demişti?

Lütfü Türkkan ne demişti?

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, dün Bizim TV’ye yaptığı açıklamada, “Kimse bizi Türkiye’yi zavallı hale düşüren AK Parti ile ne de HDP ile anayasa hazırlamaya gayret eden CHP ile yan yana koymasın. Biz CHP ile koalisyon ortağı değiliz. CHP ile aynı siyasi görüşe sahip bir parti değiliz. CHP ile bir seçim ittifakı yaptık. Seçim bitti mi bitti. Bu seçim ittifakında İYİ Parti çok ciddi fedakarlık yaptı. Bunu da Türkiye’nin faydasına olacağı için yaptı. Konu Türkiye olunca Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. Hiç pazarlık yapmadık, pişman da değiliz. Bizi HDP ile yan yana getirme çabalarına evet demeyiz” demişti.

Kendilerine CHP milletvekili ve anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu’ndan e-posta olarak davet geldiğini söyleyen Türkkan, “Biz, HDP, Saadet Partisi anayasa hazırlıyoruz, siz de gelin.’ Bir kere bu davet ediliş biçimi kurumsal bir hadise değil. Biz başladık siz de gelin şeklindeki bir şey bize çok gayri ciddi geldi. Hazırlanan anayasayı da ciddi görmüyoruz” ifadelerini kullamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
35
11
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nihilistic

Yerel seçimlerde hdp nin iyi partiden daha fazla katkısı olmustur. Kendi partilerinden aday gösterilen hiçbir belediyeyi kazanamadıkları gibi, kendi partiler... Devamını Gör

Onur Savaş

al birini vur ötekine hepsi aynı ha öteki ha bunlar ben hiçbirine güvenemiyorum

Alf

bu işler akp ye yarar sadece.