Görüş Bildir
Haberler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik İstifa Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik İstifa Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in partideki tüm görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurultay ve genel başkanlık tartışmalarının sürdüğü CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Özçelik, akşam saatlerinde, istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu'na sundu. Kılıçdaroğlu'nun istifayı şu an için işleme koymadığı ve konuyu değerlendirdiği öğrenildi.

Murat Özçelik, milletvekilliği adaylığı sürecinde de istifasını sunmuş ancak kabul edilmemişti.

1 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonucun ardından tartışmaların alevlendiği CHP'de, Umut Oran'ın ardından Muharrem İnce ve Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylıklarını açıklamıştı.

İnce, Meclis çatısı altında düzenlediği basın toplantısında 'Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Yapılacak tek bir şey var, muhalefeti değiştirmek' diyen Muharrem İnce, 'CHP'de aday olunmaz, aday gösterilir. Delegeler bununla ilgili gerekli imzayı verirlerse ben de iddiası olan biriyim' ifadelerini kullanmıştı. 

İnce ayrıca 'Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum ve olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini düşünüyorum' demişti.

Haluk Koç: Olağan kurultay Ocak ayında

Muharrem İnce’ye cevap veren CHP Sözcüsü Haluk Koç ise olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin, 'Ocak ayında olağan kurultay takvimi gerçekleşecektir. Bu süreç içerisinde imza toplanır toplanmaz ona karışmam. Ama CHP bunu olağan kurultay halinde yapacak' ifadelerini kullanmıştı.

Umut Oran, Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Umut Oran, Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Umut Oran'ın yarın, CHP lideri Kılıçadroğlu ile bir araya gelerek olağanüstü kurultay ile ilgili görüşecekleri bildirildi.

CHP İstanbul İl Örgütü'nden tepki

Öte yandan CHP İstanbul İl Örgütü ve 39 ilçe başkanı olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada partinin olağan kongre sürecinin devam ettiği, seçimli büyük kurultayın 2015 yılının ocak ayında yapılacağı hatırlatıldı ve 'Demokratik bir hak olarak kabul ettiğimiz 'olağanüstü kurultay' çağrılarını yersiz ve zamansız buluyoruz' denildi.

Habertürk ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
1
0
0
0
0