Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce: 'Önce Muhalefeti Değiştirmeliyiz'

etiket Muharrem İnce: 'Önce Muhalefeti Değiştirmeliyiz'

ATKN
09.11.2015 - 12:17 Son Güncelleme: 09.11.2015 - 16:17

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP genel başkanlığına aday oluyor. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İnce, 'Vicdanınıza sesleniyorum, otobüs 6 kere yolda kaza yapmış. Yedinciye aynı firmadan bilet alır mısınız? Davanız var avukat 6 kere kaybetmiş. Yedinci davayı aynı avukata verir misiniz? Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Çoğunluk AKP'nin değişmesini istiyor. Ancak bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak tek bir iş var, muhalefeti değiştirmek' dedi. İnce, adaylıkla ilgili soruya ise 'CHP'de aday olunmaz, aday gösterilir. Delegeler bununla ilgili gerekli imzayı verirlerse ben de iddiası olan biriyim' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenledi

Muharrem İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

'Referandum gelirse Erdoğan 6 defa yendiği bu yönetimi yenecektir'

Türkiye orta gelir tuzağına yakalanmıştır ve bundan kurtulamıyor. CHP de tıpkı Türkiye gibi orta oy tuzağına yakalanmıştır. CHP bunu aşamazsa tıpkı ekonomi gibi bu eriyecektir. Projeleriniz çok güzel ama oy vermeyeceğiz dediler. Çünkü inandırıcılık suçu var. Risk almasını bilen bir yönetim olmalı. Ve olağanüstü koşulları yönetebilme özelliği olmalı. Lider olağanüstü limanlardan güvenli koşullara ulaştırabilendir. 6 seçimdir başarılı olamayan CHP var. 7. Seçimde bunun başarılı olacağının garantisi var mı ? Kim burada ışık görüyor? Ben göremiyorum. Önümüze referandum gelirse Recep Tayyip Erdoğan 6 defa yendiği bu yönetimi yenecektir.

'Türkiye'nin CHP'ye, CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var'

Vicdanınıza sesleniyorum, otobüs 6 kere yolda kaza yapmış. yedinciye aynı firmadan bilet alır mısınız? Davanız var Avukat 6 davayı kaybetmiş 7.davayı aynı avukata verir misiniz? Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’nin de büyük bir değişime ihtiyacı, bir yenilenmeye, iddia ortaya koymaya ihtiyacı var. Büyük bir çoğunluk AKP iktidarının değişmesini istiyor. Ancak bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak tek bir iş var, muhalefeti değiştirmek.

'Bu yönetim önümüzdeki büyük belaları atlatamaz'

Vakti geldi, bu topraklarda meşrutiyet ilan edildi. Vakti geldi Cumhuriyet ilan edildi. Vakti gelmiştir, bu topraklarda ciddiyet ilan etmeli. Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum, Cumhuriyet elden gidiyor, ülke elden gidiyor. Muharrem İnce’nin genel başkan olma sevdası değildir bu. Buradaki duyarlı arkadaşlarımla birlikte partinin önüne bu seçeneği konuşuyoruz. Bu yönetim önümüzdeki büyük belaları atlatamaz, Türkiye’yi kurtaramaz diyorum. Söz vicdanların olmalıdır, söz sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut adresi vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

'Olağanüstü koşulları yönetebilen bir CHP istiyoruz'

Bizim derdimiz Türkiye’nin kötü gidişatına dur demektir. Olağanüstü koşulları yönetebilen bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. Bu koşullardan başarılı çıkan bir parti istiyoruz. Bizim kaybımız ülke, bizim kaybımız Cumhuriyet. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. 

7 Haziran’da oyu düşen bir CHP, genel merkezinin önünde şenlik yapabiliyor. Soma’da, Reyhanlı’da, Ankara’da facialar, katliamlar olduğunda sorumsuz bir hükümet var, üstüne alınmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tavır koyacak bir CHP istiyoruz'

“Ama”sız bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür, ama.. Yok ama. “Ama”sız bir CHP. Tavır koyacak bir CHP. 

Kırşehir’de kitabevi yakılıyorsa ve CHP umut evi olamıyorsa bir sorun var demektir. Açılım politikaları çökmüşse, Suriye politikası yerle bir olmuşsa, medyaya güven yoksa, diyanete güven yoksa, özel hayat güvencesi yoksa, haberleşme özgürlüğü yoksa ve biz hala CHP olarak yüzde 25’ten memnun haldeysek bu partinin bir silkinmesi lazım. Türkiye’nin silkinmesi lazım.

Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum ve olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini düşünüyorum. Orada sorumlular hesabını versinler. CHP’nin eski günlerinde olduğu gibi tam bir hafta olağan kurultayı yapalım ve bütün sorunlara neşter atalım, insanların önüne ikna edici bir yöntemle, büyük bir hamleyle CHP iktidarını kuralım diyorum.

'Yunanistan’da PASOK’a bakın geleceğimizi görün'

Yunanistan’da PASOK’a bakın geleceğimizi görün. PASOK’un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun nesebini sorgulayan bir ülke olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir’de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP’nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım.

'Derdimiz istikşafi değil'

Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye’nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Aleviler, Cumhuriyetçiler, solcular, laikler, emekten yana olanlar kendini yenilmiş hissediyor. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor

(Adaylık sorusu): 'CHP'de aday olunmaz, aday gösterilir'

CHP'de aday olunmaz, aday gösterilir. Delegeler bununla ilgili gerekli imzayı verirlerse ben de iddiası olan biriyim.

Onedio, Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
32
18
17
9
9
0