Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 'İmha' İhtarı

CHP'den 'İmha' İhtarı

Ulaş
07.01.2015 - 17:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri dört eski bakanla ilgili tapelerin imha edilmesinin suç teşkil edeceği gerekçesiyle Meclis ve komisyon başkanlığına ihtar yazısı gönderdi.

Dört eski bakan hakkındaki rüşvet yolsuzluk iddiaları üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li 4 üyesi Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında tapelerin imha edilmesi kararına tepki gösterdi.

CHP milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Türmen, Osman Korutürk ve Emre Köprülü delil niteliği taşıyan tapelerin imha edilmemesi için Meclis Başkanlığı ve komisyona ihtar yazısı gönderdiklerini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger Meclis'teki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, dört eski bakan hakkında Meclis Genel Kurulu'nda da bir oylama yapılacağını söyledi:

'Bu delil karartmaya girer, yok etmek komisyonun görev alanına girmez. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü bunu yaparsa yargılanması için elimizden geleni yapacağız. Tapeler imha edilirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Buna ilişkin dilekçemiz hazır.'

Türmen: Bakanların durumu 135. madde kapsamında değil

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen tapelerin imhasına gerekçe olarak Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 135'nci maddesinin gösterildiğini, ancak eski bakanların durumunun bu madde kapsamına girmeyeceğini söyledi. Türmen bu maddenin öngördüğü 'tanıklıktan çekilme hakkı'nın komisyona gönderilen tapeler için geçerli olamayacağını ifade ederek, 'Burada telefonun bir ucunda şüpheli bir tanık yok. Telefonun iki ucunda da şüpheli var' dedi:

'Deliller ortadan kaldırılırsa, TCK'nın 281. maddesi gereğince delillerin yok edilmesi suçu işlenmiş olur. Bunun cezası 6 ayla 5 yıl arasında değişir. Kamu görevlisi ile bağlantılı olarak bu suç işlenmişse yarı oranında artırılır, yani 9 ay ile 7 yıl arasında cezası değişir. Hakkı Köylü illa da bu suçu işlemek istiyorsa biz buna engel olmayız.'

'Dijital kayıtları dinleyemedik'

Komisyona gönderilen dijital kayıtlar ve CD'lere ilişkin bir soru üzerine ise CHP'li Aksünger 'Dijital kayıtlar vardı. Zarflar içinde kapatılmış, onları dinleyemedik, bize vermediler. Belki de imha ettiler' dedi.

CHP'li üyeler komisyon başkanının tapelerin imhasına ilişkin bir toplantı çağrısı yapması durumunda ise bunun suç teşkil edeceğini yineleyerek 'Suça katılmayacağız' görüşünü dile getirdi.

CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Hakkı Köylü Meclis'te yaptığı açıklamada bakanların yakınları ile yaptığı konuşmaların tapelerinin imhası için komisyon üyelerini en kısa sürede toplantıya çağıracağını açıklamıştı.

  • Al Jazeera
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0