Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo Dergisinin Kopya Sayısı Yedi Milyona Çıkıyor

Charlie Hebdo Dergisinin Kopya Sayısı Yedi Milyona Çıkıyor

ATKN
17.01.2015 - 17:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta Paris’teki ofisi iki silahlı saldırgan tarafından basılarak beş çizeri öldürülen hiciv dergisi Charlie Hebdo, saldırının ardından hazırlanan özel sayısının baskı adedini bir kez daha artırarak 7 milyona çıkaracak.

Yok sattı, 2 milyon ek baskı, mobil uygulama

Yok sattı, 2 milyon ek baskı, mobil uygulama

Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınladığı gerekçesiyle El Kaide saldırısının hedefi olan Charlie Hebdo’nun özel sayısının önce bir milyon basılacağı duyurulmuş, ardından da bu sayı aşamalı olarak beş milyona yükseltilmişti.

Aynı zamanda bir mobil uygulaması da çıkan derginin son sayısı için iki milyon ek baskı daha yapılacağı açıklandı. Saldırıdan önce 60 bin baskısı ve 40 bin ortalama satışı bulunan derginin iki milyon ek kopyasının önümüzdeki haftalarda aşamalı olarak piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Fransız basınında tarihe geçti

Fransız basınında tarihe geçti

Kouachi kardeşlerin 7 Ocak 2015 günü yazı işleri toplantısında Charlie Hebdo’yu basarak beş ünlü karikatüristin de aralarında olduğu 12 kişiyi öldürmesi, derginin Fransız basın tarihine de geçmesine sebep oldu.

AFP’ye konuşan basın tarihçisi Patrick Eveno, 2’inci Dünya Savaşı’ndan 68 dönemine kadar Fransa’da siyasete damgasını vuran ünlü cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’ün ölümünün ertesinde France Soir gazetesinin 2.2 milyon kopya yaptığını, Charlie Hebdo’nunsa bu rekoru bir hayli kırdığını söyledi.

Fransız tarihinde böylesi bir sayının eşinin görülmediğini belirten Eveno, “Büyük olaylar zamanında önemli günlük gazeteler 1 milyon ile 1.5 milyon arasında basılır. Le Monde, 1981 yılındaki François Mitterrand seçimlerinde 1,2 milyon, 11 Eylül’de ise 1.15 milyon basılmıştı” diye konuştu.

Tarihçi Christian Delporte da, derginin üç milyon basılacağı konuşulan zamanlarda şunları söylemişti: “Birkaç bin kopyadan üç milyon kopyaya yükselmek, basın tarihinde asla görülmedi. Eğer üç milyon kişi satın alırsa, bu demek oluyor ki Charlie Hebdo’yu 15 milyon kişi okuyacaktır.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/charlie-hebdo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0