Görüş Bildir
Haberler
Cezası Önce İndirildi, Sonra Ertelendi: Şehirler Arası Otobüste Erasmus Öğrencisini Taciz Eden Öğretmen Serbest

etiket Cezası Önce İndirildi, Sonra Ertelendi: Şehirler Arası Otobüste Erasmus Öğrencisini Taciz Eden Öğretmen Serbest

abilerinabisi
13.08.2018 - 17:12 Son Güncelleme: 14.08.2018 - 08:32

Gün geçmiyor ki şehirler arası otobüslerde bir taciz vakası daha duyulmasın. İspanyol Erasmus öğrencisi 22 yaşındaki kadın, şehirler arası otobüste, arka koltukta oturan M.Ö. tarafından taciz edildi. Sanığa önce iki yıl hapis cezası verildi, sonra 'mahkemedeki davranışlarından dolayı' cezada indirime gidildi, son olarak 'pişman olduğu gerekçesiyle' ceza ertelendi. Genç kadını taciz eden şahsın bir lisede öğretmen olduğu öğrenildi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'den İzmir'e gezmeye gitmişti...

Eskişehir'den İzmir'e gezmeye gitmişti...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde okuyan Erasmus öğrencisi İspanyol B.P.D., Fransız arkadaşı P. ile İzmir’e gezmeye gitmişti. Dönüşte otobüse binen arkadaşlardan B.P.D. uykuya daldı. Otobüs Salihli’ye vardığında, arka koltuğa bir kişi oturdu. Tekrar uykuya dalan B.P.D., ifadesinde, bu andan sonrasını şöyle anlattı:

"Rüya gördüğümü sandım."

"Rüya gördüğümü sandım."

“Uyurken rüya gördüğümü sandım. Bir el sağdan göğsümün üzerine gelmiş, okşuyordu. Bunun etkisiyle uyandığımda rüya olmadığını fark ettim. Arkadaki şahsın elini uzatıp ceketimin üzerinden göğsümü okşadığını fark ettim. Donakaldım. Kendimi öne itip ön koltuğa yaslandım. Adam elini çekti. Arkadaşım P. uyumuştu. Hareketlerden o da uyandı. ‘Ne oldu?’ diye sordu. Şok olmuştum. Ağlamaya başladım. Arkadaşım üzüldü ve bana sarıldı. Muavini çağırdık. O sırada adam korktu ve koltuğun arasından yaklaşarak, sessiz şekilde ve heyecanla ‘I’m sorry, I’m sorry’ diye özür diledi. Uygun bir koltuğa geçtik. Olay anına kadar sanıkla aramızda diyalog geçmedi. Arkaya dönme ve bakma gibi bir durumum olmadı.”

B.P.D.: “Otogarda indiğimizde hızlı adımlarla uzaklaştı. ‘Kaçıyor’ diye gösterdim. Arkadaşlarım koşup polis noktası önünde yakaladılar. O sırada adam bizlerden özür diliyordu.” dedi.

B.P.D.: “Otogarda indiğimizde hızlı adımlarla uzaklaştı. ‘Kaçıyor’ diye gösterdim. Arkadaşlarım koşup polis noktası önünde yakaladılar. O sırada adam bizlerden özür diliyordu.” dedi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, sanığın 39 yaşında, Eskişehir'de bir lise öğretmeni olduğu, ve İzmir'e hasta olan babasını ziyarete gittiği öğrenildi. İfadesinde, “Yolda uyku halindeydim, seslenmelere uyandım. Acaba uykudayken elim dokunmuş olabilir mi diye ‘Sorry’ diyerek, bu durumu anlamaya çalıştım. Uykuda neler olduğunu tam bilmiyorum” dedi. Daha sonra emniyette tekrar ifadesi alınan şahıs, “Bayan ağlıyordu. Defalarca özür diledim” sözlerini ise reddetti.

Pişman olduğunu bildirdiği için cezası iki yıl süreyle ertelendi.

Pişman olduğunu bildirdiği için cezası iki yıl süreyle ertelendi.

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada M.Ö., cinsel saldırı suçundan iki yıl hapse çarptırıldı. Sonrasında, M.Ö.’nün yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle ceza bir yıl sekiz aya indirildi. Pişman olduğunu bildirdiği için cezası iki yıl süreyle ertelendi. Gerekçeli kararda, istismarı sıcağı sıcağına gören şahitlerin beyanına göre tacizin gerçekleştiği kaydedilerek, şöyle denildi: 

“Olaydan hemen sonra heyecanlanan ve ağlayan mağdurenin böyle bir sarkıntılık suretiyle cinsel saldırıya maruz kaldığı ve arka koltukta oturan sanık tarafından gerçekleştirildiği, sanığın sürekli ‘Sorry sorry’ diyerek ağlayan mağdureden özür dilediğine dair şahit beyanlarının olayı doğruladığı...”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
709
238
70
23
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seiya Tomoe

ÖĞ-RET-MEN!!! Bunu yapan öğretmen hangi öğrencisini topluma faydalı birey haline getirir? Meslekten men edin,kim güvenip böyle birinin eline kız çocuğunu bır... Devamını Gör

imdizzyyy

Acaba Türk hakimlerimizi babaları mı doğurdu çok merak ediyorum.

Özge Koçay

Gün geçmiyor ki bir oruspu çocuğu daha türemesin ...