Görüş Bildir
Haberler
Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz Konuştu: 'Hayati Anlamda Bir Tehlike Düşünmüyordu'

Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice Cengiz Konuştu: 'Hayati Anlamda Bir Tehlike Düşünmüyordu'

Yüksel Venedik
27.10.2018 - 01:11 Son Güncelleme: 27.10.2018 - 09:20

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Habertürk televizyonunda konuştu. Cengiz, 'Sıkı sıkıya bana isimleri tembih etmiş olsa ciddi endişeleri vardı anlamına gelir, gerçekten hayati bir tehlike düşünmüyordu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Arap Baharı'ndan sonra Körfez bölgesini daha sık takip etmeye başladım. Cemal Bey'le de bu şekilde tanıştık."

"Arap Baharı'ndan sonra Körfez bölgesini daha sık takip etmeye başladım. Cemal Bey'le de bu şekilde tanıştık."

DHA'nın haberine göre, katıldığı TV programında Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı dileyen Cengiz, Cemal Kaşıkçı ile nasıl tanıştıklarına yönelik soruya, 'Üniversite öğrenimim dolayısıyla iyi derece Arapça biliyorum. Arap Baharı yıllarında, bildiğim dil ve bilgilerim doğrultusunda sahada olmayı tercih ettim. Arap bölgesindeki mezhep ayrılıkların nasıl insanları kutuplaştırdığını ya da ayrıştırmadığını öğrenmek istedim. O bölgede yaşanan Arap Baharı'ndan sonra körfez bölgesini daha sık takip etmeye başladım. Cemal Bey'le de bu şekilde tanıştık. Kısa bir tanışma faslından sonra çok verimli bir söyleşi yaptık. Sonra Cemal Bey'le tekrar iletişime geçtim. Türkiye'ye gelince daha detaylı konuşmak istedim' şeklinde yanıt verdi.

"Amerika'ya döndükten sonra da benimle görüşmek istediğini söyledi"

"Amerika'ya döndükten sonra da benimle görüşmek istediğini söyledi"

Hatice Cengiz, Cemal Kaşıkçı ile tanışmalarının ardından, iletişimlerinin bir ilişkiye dönüşme sürecini 'İstanbul'a geldiğinde görüşmeyi teklif etti. Akabinde Türkiye'ye geldi, görüştük. Çok hızlı bir görüşme oldu, o günkü programımız çok yoğundu. İlişkinin ilk başladığı görüşme, o görüşme oldu. Daha çok yüzde 70 özel sorular üzerine ilerledi. Arkasından gelen konuşmalar, bunun özel bir görüşme olduğunun göstergesiydi. Amerika'ya döndükten sonra da benimle görüşmek istediğini söyledi, zaten ilişkimiz başlamış oldu.' sözleriyle ifade etti.

"Çok yalnızdı"

"Çok yalnızdı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaşıkçı'nın 'siyasi ve duygusal bir yalnızlığı' olduğunu belirten Cengiz, 'Olgun bir yaşa geldiğinde siyasi, duygusal bir yalnızlığı vardı. İstediklerini tek başına yapması onun için zordu. Tek başına hissetmesi, arkadaşlarından haber alamaması, içinde bulunduğu aşamadığından bahsediyordu sıklıkla. Cemal Bey'in duruşunu muhalif olarak tanımlamak ne kadar doğru bilemiyorum. Ülkesinde bir dönüşüm var. Yeni yapılanmadan, reformlardan, Veliaht Prens'ten bahsediyorum. Bir o kadar endişe ve heyecanla takip ediyordu.' dedi.

"Gerginlik çıkar diye konsolosluğa gitmek istemedi"

"Gerginlik çıkar diye konsolosluğa gitmek istemedi"

Kaşıkçı'nın konsolosluğa gidişi ile ilgili olarak, nişanlısının 'oraya gitmek istemediğini' söyleyen Cengiz, 'Gerginlik çıkar diye konsolosluğa gitmek istemedi. Ben bunu burada yapmasam, evliliği burada gerçekleştirmesem diye sordu. Çünkü gitmek istemiyordu. İstemiyordu bu topa girmeyi, konsoloslukta gergin bir hava olmasını istemiyordu. Bir sorgu, ülkesine dönmesiyle ilgili bir talep gibi bir takım şeyler olabilirdi ve bunu yaşamak istemiyordu, buna hazır olmadığını söylüyordu.' şeklinde konuştu.

'Sıkı sıkıya bana isimleri tembih etmiş olsa ciddi endişeleri vardı anlamına gelir.' diyen Hatice Cengiz, Kaşıkçı'nın gerçek anlamda bir hayati tehlike olasılığını aklından geçirmediğini belirtti.

"2 Ekim gerçekten çok zor bir gün"

"2 Ekim gerçekten çok zor bir gün"

Cemal Kaşıkçı'nın kendisine günler öncesinden, olası bir problemde 'Yasin Aktay'ı aramasını tembih ettiğini söyleyen Hatice Cengiz, o gün yaşananları şöyle özetledi...

'Kapıdan hiç ayrılmadım. Ben Cemal'in içeridekilerle konuştuğunu, onları özlediğini düşündüm. Ama uzun bir süre çıkmadı. Elim ayağım titremeye başladı, hemen kardeşimi aradım, 'Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun mesaisi kaçta bitiyor bakar mısın' dedim, '15.30' dedi ve saat 16.00'da. Çok büyük korku yaşadım, ne yapacağımı bilemedim. Dünyanın bütün renkleri, her şeyi hızlı bir şekilde kafamdan indi. İnanılmaz bir endişe ve bağırma ihtiyacı hissettim. Konsolosluğu aradım dışarıda olduğumu, Cemal Bey'in çıkmadığını söyledim. Bu kişi dışarı çıktı ve bana içeride kimsenin olmadığını söyledi. Cemal Bey buradan çıkmadı dedim. Çok büyük bir korku oluştu içimde, ne olmuştur diye düşündüm. Sonra Yasin Aktay'ı aradım, birkaç kişiyi daha aradım Duran Kışnakçı'yı aradım. Eğer içerideyse, sorguya çekildiyse beklerim dedim. Böyle bir şey olacağını bilseydim, benimle evlenmesini hiç istemezdim, içimde çok büyük bir manevi sorumluluk kaldı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Trump'ın samimiyetine inanmıyorum"

"Trump'ın samimiyetine inanmıyorum"

ABD Dışişleri Bakanı Mark Pompeo'nun kendisiyle görüştüğünü ve 'ellerinde kamuoyuna yansıyan bilgilerin dışında bir bilgi olup olmadığı' sorusuna 'farklı bir bilgi olmadığı' yanıtını aldığını söyleyen Hatice Cengiz, 'Trump'ın samimiyetine inanmadığını' söyleyerek, 'Trump, Amerika'ya davet ettiği sürecin ilk günlerinde, sonrasında yaptığı açıklamalar birbiriyle zıttı, tamamen kamuoyunun sempatisini kazanmak için yaptığı açıklamalardı. Bir adım atması halinde Beyaz Saray'a gideceğimi söyledim, bunu New York Times'a yazdım. Trump'ın davetinden birkaç gün sonra Mike Pompeo aradı, bu kısımları kendisine söyledim. Şu ana kadar hiçbir şey bilmediklerini, konuya vakıf olmadıklarını söyledi, açıklamaları çok siyasiydi, baş sağlığı diledi.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
23
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arslan oğlu

neden konsolosluk kaçta kapanıyor diye taaa kardeşini arayıp sormuşta kendisi 2 saniye de bakmamış ki ?? ve neden burada evlenmek istemiyorum demesine rağmen... Devamını Gör

Mert

Bu kadinda arastirilmali. Bu kadinda bir numaralar var. Suudilerden para yada baska seyler almis olabilir.

Red Velvet

Tipine soktuğumun g.t kılları!