Görüş Bildir
Haberler
'Cemaat Yurtları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

'Cemaat Yurtları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Grubu'nun, tarikat veya cemaatlerin kontrolündeki özel yurtlarda yaşanan sorunların araştırılmasına yönelik önergesi reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Grubu tarafından öğrencilerin kaldığı yurtlara ilişkin araştırma önergesi verildi. 

HDP Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç'un, sunduğu önergede tarikat veya cemaat kontrolündeki özel yurtlar ve kamu yurtlarında yaşanan sorunların, baskıların, tacizlerin, ölümlerin, saldırıların tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için Meclis araştırması açılması talep edildi. 

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri önergeye destek verirken AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi.

Tarikat ve cemaat yurtlarını gündeme getiren olaylar

Tarikat ve cemaat yurtlarını gündeme getiren olaylar

Geçtiğimiz Aralık ayının başında Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne ait bir öğrenci yurdunda kalan Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul, yurtta aşçı olarak çalışan İhsan Güney tarafından vahşice katledilmişti.

18 yaşındaki gencin ölümü Türkiye'yi sarsarken baba Halil Tuğrul'un cemaati savunması tepkiyle karşılanmıştı.

Kısa bir süre önce ise Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, ailesi ve kaldığı Nur Cemaati evinde uğradığı baskılara dayanamayarak yaşamına son vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
58
21
10
9
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Olur da bir yerlere kaçmaya çalışırsanız, elinizden damlayan masumların kanını takip ederek bulurlar sizi.

Marv

Ülke bildiğin bok çukuru aq yıl 2022 olmuş heryerinden hala pislik akıyor cemaat yurdu ne aq ortaçağdamısınız nerde yaşıyorsunuz lan siz hala çocuklarınızı b... Devamını Gör

gül endam

Rezalete bak