Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu'ndan 'Sarı Yelekliler' Yorumu: 'Fransız Polisinin Kullandığı Aşırı Güç İbretliktir'

etiket Çavuşoğlu'ndan 'Sarı Yelekliler' Yorumu: 'Fransız Polisinin Kullandığı Aşırı Güç İbretliktir'

Yüksel Venedik
09.12.2018 - 23:51 Son Güncelleme: 10.12.2018 - 09:11

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da bir süredir devam eden Sarı Yelekliler protestoları ile ilgili 'Fransız polisinin kullandığı aşırı şiddet ibretliktir' yorumunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da konuştu: 'STK üyeleri sorumluluk almalı'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da konuştu: 'STK üyeleri sorumluluk almalı'

AA'nın aktardığı bilgiye göre 2017 Yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül töreninde konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, 'Her STK üyesi hem menfaatlerini korumalı, hem de sorumluluk almalı' yorumunda bulundu.

"Milliyetçilik, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, yaşandığını görüyoruz, hoşgörüsüzlüğü görüyoruz"

"Milliyetçilik, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, yaşandığını görüyoruz, hoşgörüsüzlüğü görüyoruz"

Yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlüğün arttığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 'Dünya savaşı olmamasına rağmen 70 milyona yakın insan evini terk etmek zorunda kaldı. Mültecilerin sorunları ayrı bir konu, neden ülkelerine terk ettikleri ayrı bir konu, denizin ortasında yaşadıkları ayrı bir konu, ulaştıkları ülkelerde karşılaştıkları durum da ayrı bir konu. Bundan bir kaç yıl önce bir ülkeden bir ülkeye geçmeye çalışırken göçmene çelme takan kameramanı o gün eleştiren basın mensubu sayısı çoktu ama bugün böyle bir olay olsa eleştiren kadar alkışlayan da var.' ifadelerini kullandı.

"Biz buna 'çifte standart' diyoruz"

"Biz buna 'çifte standart' diyoruz"

Fransa'da yaşanan olaylarla ilgili, 'Vandalizme karşıyız' diyen Çavuşoğlu, konuyla ilgili 'Fransız polisinin kullandığı aşırı güç gerçekten ibretliktir. Aşırı gücün karşısında Avrupa Birliği'nin ve Avrupa ülkelerinin tutumu da ibretliktir. Basının da tutumu bu anlamda tam bir felakettir. İşte biz buna 'çifte standart' diyoruz. İşte biz buna iki yüzlülük diyoruz. Batı buna ne diyor, 'Dayanışma' diyor. Ne için 'Dayanışma o' diyor, 'Avrupa Birliği'nin üyesi' diyor, 'komşumuz' diyor. 'Dayanışma göstermemiz lazım' diyor.' açıklamasında bulundu.

"Avrupa'nın istikrarı Türkiye için de önemli"

"Avrupa'nın istikrarı Türkiye için de önemli"

Avrupa'daki olayların bir an önce durması temennisinde bulunan Çavuşoğlu, 'Avrupa kıtası tüm dünya ile kıyasladığımız zaman yine de dünyanın en istikrarlı, en güvenli ve de ekonomik olarak en kalkınmış kıtasıdır. Böyle kalmasını ve daha da ileriye gitmesini isteriz, bizim de yararımızadır.' ifadelerini kullandı.

Fransa'da neler oluyor? Fransa sokaklarından objektiflere yansıyan 23 kare 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
60
44
34
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan Aslan

gezi parkı olaylarında polislerin nasıl davrandığını kimse göremiyordu çünkü yayın yasağı var fransada yayın yasağı yok herkes görüyor yaşananları fransada b... Devamını Gör

ŞeytaniDeha

Olum ne yayın yasağı vardı aq ? Youtubede videolarını görebiliyorum. Ne yayın yasağı ? Bak kardeşim sırf bir şey zamlandı diye devlete karşı isyan çıkarıp v... Devamını Gör

ahu bostanci

sopa gostermesine gerek yok, BIZLER ZATEN TURKIYE TARIHININ EN KORKAK NESILIYIZ, yorum yazarak vatan kurtariyoz,

Kzlt

İleri demokrasinin gereği devletler birbirini kınar! Düalist palavralar