Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu: ‘Bu Hafta İçinde Bağdat'tan Bir Heyet Gelecek’

Çavuşoğlu: ‘Bu Hafta İçinde Bağdat'tan Bir Heyet Gelecek’

ATKN
18.10.2016 - 12:25

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'den bir heyetin Irak'a gitmesinin ardından Bağdat'tan da Türkiye'ye bir heyet geleceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özbekistan'da konuşan ve Bağdat'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var' dedi.

Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığında bir heyet, Başika ve Musul konuları başta olmak üzere Irak ile yaşanan son gelişmeleri görüşmek için Bağdat'a gitmişti.

'Türk heyetiyle anlaşmaya varılmadı'

'Türk heyetiyle anlaşmaya varılmadı'

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal'den ise, Bağdat'taki Türk heyetiyle yaptıkları görüşmelerle ilgili açıklama geldi. Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonuyla ilgili temaslarda bulunan Türk heyetiyle görüşmelerde, anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Ahmet Cemal açıklamasında, 'Türk heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak hükümetinin talebi ve beklenti düzeyine yanıt vermedi. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak hükümeti olarak, Musul'u kurtarma operasyonunda kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında herhangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz' dedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın