Görüş Bildir
Haberler
Canavarlar, Aykırı Çocuklar, Sonu Gelmez Tehlikeler! Stranger Things Sevenlerin Müptelası Olacağı 13 Film

Canavarlar, Aykırı Çocuklar, Sonu Gelmez Tehlikeler! Stranger Things Sevenlerin Müptelası Olacağı 13 Film

Dale Cooper
15.07.2019 - 13:39

Müzikleri, kıyafetleri ve tam anlamıyla hüküm süren 90'lar esintileriyle Stranger Things yeni sezonuyla bir kez daha dizi tutkunlarının gündemine damgasına vurdu. İlk sezonundan bu yana 70'ler, 80'ler ve 90'lardan türlü klasiğe saygı duruşuyla devam eden Stranger Things bu sezonunda da geçmişten aldığı ilhamı sürdürüyor.

Sıradaki parça çocuklar çevresinde gelişen hikâyelere, canavarlara ve bitmek bilmez tehlikelere gönül vermişlere gelsin: Stranger Things sevenlerin müptelası olacağı filmleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Exorcist (1973)

1. The Exorcist (1973)

William Friedkin'in yönetmen koltuğunda oturduğu The Exorcist, kızında dengesiz davranışlar görmesi üzerine doktora başvuran fakat herhangi bir teşhis alamayan Chris'in, kızının içine şeytan girdiğini anlamasıyla son yöntem olarak rahiplere başvurmasını ve akabinde gelişen hikâyeyi anlatıyor.

2. Jaws (1975)

2. Jaws (1975)

Steven Spielberg'in gösterime girdiği günden bu yana benzer türdeki filmlerin çoğuna ilham olmuş Jaws'ı, bir sahil kasabası için büyük bir tehdit haline gelmiş köpekbalığının avlanmasını ve avlamaya çalışan ekibin karşılaştığı tehlikeleri anlatıyor.

3. Ghostbusters (1984)

3. Ghostbusters (1984)

Bugün hâlâ yeni uyarlamaları çekilmeye devam eden Ivan Reitman'ın 1984 yapımlı Ghostbusters'ı, hayatlarını paranormal konulara adamış bir grup arkadaşın akademisyenlikten ayrılmak zorunda kalışlarının akabinde yaşamlarına 'hayat avcıları' olarak devam edişlerini ve New York'u hayaletlerden kurtarışlarını anlatıyor. Bu arkadaş ekibinin ana karakteri Peter Venkman'a usta aktör Bill Murray hayat veriyor.

4. Close Encounters of the Third Kind (1977)

4. Close Encounters of the Third Kind (1977)

Yine bir Steven Spielberg klasiği olan Close Encounters of the Third Kind, esrarengiz şekilde kaybolmuş bir uçağın yıllar sonra ortaya çıkışını ve beraberinde getirdiği esrarengiz olayların Roy ve ailesi için yeni bir tür yakınlaşmaya dönüşmesini konu ediniyor.

5. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

5. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Tüm zamanların en sevilen filmlerinden biri olan E.T., dünyaya gelen bir grup uzaylının kendi türlerinden birini dünyada unutmalarıyla başlayan ve 10 yaşındaki Elliot'ın E.T.'yi bularak onu bir dost olarak benimseyip, sağsalim şekilde yuvasına göndermeye çalışmasıyla gelişen macerayı anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Back to the Future (1985)

6. Back to the Future (1985)

Lise öğrencisi Marty McFly'ın zaman yolculuğuyla kafayı bozmuş çılgın bilim insanı Dr. Emmmett Brown'la yolunun kesişmesini ve zaman içerisinde başlayan yolculuğu anlatan Robert Zemeckis'in Back to the Future'ı, sinema tarihinde zaman yolculuğu temalı filmlerin atası olarak kabul ediliyor.

7. The Thing (1982)

7. The Thing (1982)

Korku filmlerinin usta ismi John Carpenter'ın 1982 yapımlı The Thing'i, bir grup bilim insanının Norveç'te esrarengiz şekilde can veren insanların ölümünün ardındaki sır perdesini aralamak için bölgeye gelişlerini; karşılaştıkları tehlikeli ve korkunç 'şey'in ne olduğunu anlamaya çalışmalarıyla beraber verdikleri yaşam mücadelesini konu ediniyor.

8. Poltergeist (1982)

8. Poltergeist (1982)

Üç dalda Oscar adaylığına layık görülmüş Poltergeist; sıradan bir ailenin, hayaletlerin musallat olduğu bir evde yaşadıklarını fark etmeleriyle başlayan korku dolu hikâyesini anlatıyor.

9. Gremlins (1984)

9. Gremlins (1984)

Joe Dante yönetmenliğindeki Gremlins, kariyerinde umduğu gibi başarılar yakalayamamış bir mucidin yılbaşında Billy Peltzer'e belirli 3 kural koyarak getirdiği minik hayvanın; hem Billy'nin hem ailesinin hem de yaşadıkları mahallenin akışını tamamıyla değiştirmesini yer yer komik yer yer korkunç bir şekilde anlatıyor.

10. The Goonies (1985)

10. The Goonies (1985)

Çocuklar çevresinde gelişen macera türünün seçkin örneklerinden biri olan The Goonies, aykırı olarak adlandırılan bir grup gencin bir yeraltı mağarasında atıldıkları tuhaf macerayı konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Terminator (1984)

11. The Terminator (1984)

James Cameron'ın Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton'la klasikler arasında yerini almış filmi The Terminator; 2029 yılında, makinelerin hüküm sürdüğü bir evrende, bir grup insan direnişçinin robotlarla olan mücadelesini anlatıyor.

12. Alien (1979)

12. Alien (1979)

Usta isim Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve bilimkurgu türünün önde gelen örneklerinden biri olan Alien, görevini başarıyla tamamlamış şekilde kendi gezegenine dönen bir uzay gemisinin aldıkları yardım çağrısıyla bilinmeyen bir gezegene ve yaşam formuna dahil oluşlarını konu ediniyor.

13. Firestarter (1984)

13. Firestarter (1984)

Psişik güçlerle haşır neşir olan bir çiftin kızlarının düşünce gücüyle çevresini ateşe verebilme yeteneğinden yola çıkan ve sahne sahne daha ürkünç bir hikâyeye dönüşen Firestarter, Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
23
12
5
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bu sunako

bu filmlerle büyüdüğümüz icin stranger things'i seviyoruz zaten

Kemal Demir

Halen Jaws ile Stranger Things arasında bağ kurmaya çalışıyorum :D :D

Gizem Yenikler

2,6,11,12 binlerce kez izledim.