Görüş Bildir
Haberler
Canan Karatay Uyardı: Kilo Vermek İsterken Canınızdan Olabilirsiniz! Diyet Yaparken Uyulması Gereken Kurallar

Canan Karatay Uyardı: Kilo Vermek İsterken Canınızdan Olabilirsiniz! Diyet Yaparken Uyulması Gereken Kurallar

GNS
31.01.2022 - 21:50

Kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen hekimlerden bir tanesi. Tüm Türkiye'nin tanıdığı isimlerden olan Prof. Dr. Karatay özellikle vücut ve kalp sağlığı hakkında yaptığı besin önerileriyle dikkat çekiyor. Canan Karatay son olarak diyet adı altında yapılan beslenme düzenlerindeki yanlışlara değindi. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere önerilerde bulunan Karatay, yapılan yanlışların insan hayatına mal olabileceğini duyurdu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fazla kilolarıyla sorun yaşayanların en sık yaptığı şeylerden biri sosyal medyada ve internette gördüğü değişik diyet metotlarını uygulamak. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinlere göre hareket edilmediği takdirde beklenen sonucu vermeyen diyetlerin can kaybına sebep olabileceği ifade edildi. Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı besleneme ve doğru diyet için gerekli noktalara değindi. İşte detaylar...

D Vitaminine Dikkat

D Vitaminine Dikkat

Prof. Dr. Canan Karatay özellikle D vitamininin zayıflama konusunda çok önemli bir etken olduğunu ifade ediyor. D vitamini eksik olan bireylerin zayıflamasının çok zor olduğunu dile getiriyor. D vitamini içeren yiyecekler arasında balık, süt, tereyağı, yulaf ezmesi ve yumurta gibi yiyecekler yer alıyor.

Light Ürünlerden Uzak Durun

Light Ürünlerden Uzak Durun

Canan Karatay'a göre aspartam olarak bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden bir farkı bulunmuyor. Vücuda girdiği anda alkole dönüşen bu katkı maddesi yapay tatlandırıcılarda ve light ürünlerde sıklıkla bulunuyor. Kanser hücrelerini beslediği bilinen bu maddelerden uzak durmanız için light ürünleri tüketmekten uzak durulması gerekiyor.

Ambalajlı Gıdaları Kullanmayın

Ambalajlı Gıdaları Kullanmayın

Günlük hayatımızın büyük bir parçası haline gelen, tüketim açısından çok rahat olması sebebiyle sık sık tercih ettiğimiz ambalajlı gıdaların kısıtlıktan kansere kadar pek çok sağlık sorunu yarattığını duyuran Karatay, ambalajlı ürün tüketiminden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Düzenli Yemek Saati

Düzenli Yemek Saati

Prof. Dr. Canan Karatay kilo verme serüveninde en önemli noktalardan birinin düzenli beslenme saatlerine uyulması olduğunu ifade etti. Yağ yakıcı hormon olarak bilinen leptinin aktif olduğu saatlere göre bir beslenme düzeni oluşturarak kilo vermek mümkün olduğu bildirildi. Leptin hormonu, akşam saat 20:00'dan itibaren bir şey yenilmediği takdirde geceleri aktif olur. Bu sayede uykuda dahi kilo vermek mümkündür.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın