Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale Zaferi Fener Alayı Eşliğinde Kutlandı

Çanakkale Zaferi Fener Alayı Eşliğinde Kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Fener Alayı'nda caddeleri meşaleler, boğazı ise havai fişekleri aydınlattı. Ellerinde Atatürk resimleri ve Türk bayrakları ile yürüyen gençler kenti 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla inletti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü coşkusu akşam da Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği Fener Alayı ile sürdü. Saat 19.30'da Demircioğlu Caddesi'nden başlayan fener alayına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. En önde Çanakkale'nin CHP'li milletvekilleri Av. Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yer aldığı yürüyüşte grup İnönü Caddesi'ne takiben, eski Salı Pazarı yokuşu kavşağından Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'ne yöneldi. Kordon boyunca 10'uncu yıl ve İzmir Marşı'nı söyleyen kalabalık 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganlarıyla Truva Atı önüne geldi. 

Gündüz 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleşen konuşması ıslıklar ve sloganlarla sık sık kesilen Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Truva atı önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Çanakkale sokaklarında özgürce Mustafa Kemal'i yaşamaya devam edeceğiz'

'Çanakkale sokaklarında özgürce Mustafa Kemal'i yaşamaya devam edeceğiz'

'Özgürlüğün ve barışın kentinin değerli insanları, bugün 18 Mart Deniz Zaferimizi kutluyoruz. İşte halkla kutlama budur. Halkın tüm kesimleriyle kutlama budur. Parayla gelmediniz, taşınmadınız. İmanınızdan Çanakkaleli olmanın gücüyle katıldınız. Ve karşıda Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizi anıyorsunuz. Asla ve asla aramıza kimse nifak sokamayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar. Neleri taşırlarsa taşısınlar. Ne isterlerse onu yapabilirler. Ancak Çanakkale, Çanakkale ruhunun yaşadığı yerdir. Çanakkalelilerin içine kimseyi sokamazlar. Biz özgürlüklerimize, bağımsızlıklarımıza sonuna kadar bağlıyız. Layık demokratik Türkiye Cumhuriyetinin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkede bu Cumhuriyette sonsuza dek, şehitlerimizin huzurunda beraber yaşıyoruz. Onlara layık olacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Asla geri dönmek yok. Biz Türkiye Cumhuriyetinin hangi şartlarda kurulduğunu biliyoruz. Burada Mustafa Kemal ve şehitlerimiz bizler için canlarını verdiler. Ama bugünkü gibi olalım diye vermediler. Şu anda onlara karşı mahcubuz. Bu kentte onlara layık olarak yaşamaya çalışıyoruz. Ama ara sıra dışarılardan birileri geliyor. Ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunlar olabilir hiç önemli değil, bu meydan da Çanakkale'nin sokaklarında, özgürce, kardeşçe Mustafa Kemal'i yaşamaya devam edeceğiz. Bu ülkede tek devlet, tek millet olarak bu bayrak altında yaşayabilmek için canlarını veren şehitlerimizi, polislerimizi, askerlerimizi bir kez daha yad etmek istiyorum. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilere acil şifalar diliyorum. Onlar buradaki dedelerin torunları, bizlerde onlara layık olmaya çalışacağız. Bizler kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu ülkede kardeşçe yaşayacağız. Yine 101'inci yıllarda bin yıllarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fener Alayı havai fişek gösterisi ile sona erdi. Atılan havai fişekler Çanakkale Boğazı'nın aydınlatırken, kordon boyundakilere de büyük coşku yaşattı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
62
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tunç Salih

Milli ruh ve şuurla kazanılmış zaferi bizde olmayan adetlerle anmak, kutlamak.. Anma da değil bu. Kemalist ayin gibi bir şey. Nasıl bir embesil nesil yetişti... Devamını Gör