Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale'deki Anma Törenlerine Muhalefet Davet Edilmedi

Çanakkale'deki Anma Törenlerine Muhalefet Davet Edilmedi

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenlerine, tüm dünya liderleri davet edilirken Türkiye'deki muhalefet partilerinin davet edilmediği ortaya çıktı.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünü anma törenlerine, tüm dünya liderleri davet edildi. Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre; yabancı devlet başkanları ve başbakanın hazır bulunduğu törenlere, Türkiye'deki muhalefet partilerinin davet edilmedikleri ortaya çıktı.

'Protesto ediyorum'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ana muhalefete davet gelmemesine 'protesto ediyorum' diyerek tepki gösterdi. Tekin, şöyle konuştu; 'AKP dirilerimize yaptığı zulümden sonra ölümlerimize de zulüm yapıyor. O törende, kupon arsacılar bile var, Türkiye Cumhuriyet'nin ana muhalefeti, Atatürk'ün partisinin temsilcileri davetli değil. Şiddetle protesto ediyorum.'

MHP'li Halaçoğlu: 'Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar'

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Çanakkale'nin 100. yıldönümü anma törenleri için MHP'ye de davet gelmediğini açıkladı. 'Ne bana, ne de diğer grup başkanvekili arkadaşa herhangi bir davetiye gelmedi' diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu:

'Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Oyun oynuyorlar orada. Bir reklam yapıyorlar, reklamın içerisine Cumhurbaşkanı'nı koyuyorlar.' 

'Aancakların Çanakkale'ye çıkışını mı kutluyorlar?'

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü anmaları için Anzaklar'ın Çanakkale'ye çıktıkları 24 Nisan tarihinin seçilmesini de eleştiren Halaçoğlu, 'Orada neyi kutluyorlar? Anzaklar'ın Çanakkale'ye çıkışını mı? Eğer bir anma yapılacaksa, düşmanın defedildiği gün yapılmalıydı' dedi.

HDP'ye de davet yok

HDP Genel Merkezi de Çanakkale anmalarına katılmak için kendilerine herhangi bir davet gelmediğini açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0