Görüş Bildir
Haberler
Can Candan Kimdir, Neden Gündemde? Boğaziçi Üniversitesi Geçici Rektörü Mehmet Naci İnci’nin ilk Hamlesi…

Can Candan Kimdir, Neden Gündemde? Boğaziçi Üniversitesi Geçici Rektörü Mehmet Naci İnci’nin ilk Hamlesi…

Çok tartışılan Melih Bulu, gece yarısı kararnamesiyle Boğaziçi Rektörlüğü görevinden alınmıştı. YÖK, Melih Bulu’nun yardımcısı olan Mehmet Naci İnci’yi, rektörlüğe geçici olarak atamıştı. Yeni rektör Mehmet Naci İnci’nin ilk hamlesi, Can Candan’ın derslerine son vermesi oldu. Can Candan, twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan 'vekaleten' son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum.' açıklamasında bulundu. Peki, Can Candan kimdir, ne dersleri veriyordu? İşte internette en çok konuşulan konuların başlında gelen Can Candan’ın hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Candan Kimdir?

Can Candan Kimdir?

Can Candan 1969 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Bağımsız bir film yapımcısı ve yönetmen olan Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi idi. Candan, Hampshire College'denfilm ve video alanında lisans derecesine ve Temple University'den film ve medya sanatlarında MFA derecesine sahiptir.

Aynı zamanda 'Bağımsız belgeselci' olarak tanınıyor.

Can Candan, orta okul ve liseyi 1980-87 yıllları arasında İstanbul Robret Koleji'nde tamamladı. Sonrasında 1987-1992 yılları arasında Hampshire College'de lisans eğitimi aldı.

1996 yılında kendisi tarafından kurulan Mosaic Media Productions isimli bir yapım şirketi vardı.2000-2005 yılları arasında ise Bilgi Üniresitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.

Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden önce 11 aylık bir dönemde Sabancı Üniversitesi'nde tam zamanlı, daha sonra da 2009 yılına kadar 2 yıllık bir süre için de yarı zamanlı görev yapmıştı.

Sanatta Yeterlik derecesini Temple Üniversitesi Film ve Medya Sanatları Bölümü'nden aldı.

Uzun metraj belgeseli Benim Çocuğum (2013), yurt içi ve yurt

dışı festivallerde ödüller kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü

öğretim üyesi idi.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın