Görüş Bildir
Haberler
Çağımızın Yeni Çılgınlığı Bitcoin'in Arkasındaki Asıl Teknolojinin Ne Olduğunu Biliyor musunuz?

Çağımızın Yeni Çılgınlığı Bitcoin'in Arkasındaki Asıl Teknolojinin Ne Olduğunu Biliyor musunuz?

Simay
25.06.2018 - 16:58 Son Güncelleme: 25.06.2018 - 17:15

Bitcoin hakkında bilgi sahibi çok fazla insan olmasına rağmen, arkasındaki teknoloji Blockchain hakkında deneyimli çok az insan var. Son dönemdeki gelişmelerle birlikte Blockchain altyapısının sektöre getirdiği yenilikler, bu alanda yeni bir çağın açılacağına dair ipuçları veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki nedir bu Blockchain?

Blok zinciri anlamına gelen Blockchain, bilgi saklama ve paylaşımını tek bir merkezden yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Örneğin facebook’a üye olurken kişiler bilgilerinizi facebook’a vermek zorunda kalmadığınızı düşünün. Bunun yerine bilgileriniz herhangi bir kurumun veya kişinin sahip olamayacağı şekilde Blockchain ağının içerisinde dağıtık bir şekilde tutulabiliyor. Yani dijitalde tam anlamıyla özgürlüğü mümkün kılıyor.

Pek çok firmanın maliyetlerini azaltmak için tercih ettiği yol...

Gizlilik tarafındaki yararlarının dışında, iş yapış şekillerimizi de değiştirebilecek güce sahip olan teknolojiyi pek çok firma maliyetlerini azaltma noktasında kullanmaya başlamış bile.

Bu teknoloji üzerine kurulan bitcoin ve benzeri binlerce farklı ürün var.

techcrunch.com

Birkaç yıllık süre içerisinde 800 Milyar dolarlık piyasa yaratan bu sektörün, kısa zaman içerisinde karşısındaki problemleri atlatarak, çok daha büyük bir ekonomik potansiyel oluşturacağı düşünülüyor.

Dünya’da olduğu gibi Tükiye’de de bu alanda bilgi sahibi firma ve kişi sayısı oldukça az.

Ülkemizde bu problemi çözmek amacıyla Türkiye’nin ilk Blockchain Hackathonu gerçekleşiyor. Etkinliğin amacı bu alanda bilgili insan yetiştirmek.

Son 5 yıldır bu alanda çalışmalar yapan seri girişimci Kemal Apaydın liderliğinde deneyimli bir ekip tarafından organize edilen etkinlik, 29 Haziran - 1 Temmuz arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Yapı Kredi ana sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğe IBM, Consensys ve 500 Startups gibi global firmalar da destek veriyor olacak. Alanında uzman 20'nin üzerinde mentor, 12 partner ve birden çok sponsor firmanın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik boyunca, blockchain ile ilgili gerekli eğitimleri alarak fikirlerinizi ürüne dönüştürebileceksiniz.

Etkinliğe buradan başvurabilirsiniz; BlockCircus

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
5
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
APerfectCircle

çılgınlığınızı sikeyim... çağımızın bilmem nesi Ripple diye içerik ürettiniz gittim aldım XRP 2.5 dolardan. şimdi 0.40 dolar, götümde patladı, gitti paralar.... Devamını Gör

alper arslan

kontrolsüz, manipülasyonlara açık, güvenlik önlemleri alınamayan, güvenilirliği düşük, eğer hack değilseniz imkansız, hackseniz çok zor korunabilen bir yatır... Devamını Gör

Son ki üç

Güvenilirliği düşük öyle mi? İnsanlar birazcık zeki olsun phising sitelere kanıp bütün bilgilerini vermesinler. Borsalarla ilgili sorunlarda da merkezsizliği... Devamını Gör

Hopalu Asli

koskoca Bitcoin bile onedio’ya dustu be. tum cryptolari satip cikma zamanim geldi demek. haftaya da hangi crypto parasiniz testleri baslar burda. ben neden b... Devamını Gör

APerfectCircle

bir yorumda 3 ayrı kafa yaşattığın için teşekkürler :D