Görüş Bildir
Haberler
Büyük Şirkette Olay İddia: Jack Dorsey İstifa Mı Ediyor? Jack Dorsey Kimdir?

Büyük Şirkette Olay İddia: Jack Dorsey İstifa Mı Ediyor? Jack Dorsey Kimdir?

GNS
29.11.2021 - 18:32

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in istifa edeceği iddia ediliyor. İstifa haberleriyle birlikte şirket hisse değerlerinin %10 oranında bir artış yaşadığı öğrenildi. Aynı anda Twitter ve Square şirketlerinin CEO'luğunu üstlenen Dorsey'in neden istifa edeceği ise merak konusu. Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2006 yılında kurulan Amerika menşeili sosyal medya uygulaması Twitter'ın şirket CEO'su Jack Dorsey'in görevini bırakacağı iddia ediliyor. 2015 yılından beri şirketin CEO'luğunu yapan ve kurucu olan Dorsey'in istifa iddiaları hisse değerlerinin artmasına da sebep oldu. İşte detaylar...

Jack Dorsey İstifa Mı Ediyor?

Jack Dorsey İstifa Mı Ediyor?

Dorsey şu anda hem Twitter'ın hem de dijital ödeme şirketi Square'in CEO'su olarak görev yapıyor. Twitter paydaşı Elliott Management, yatırım firması şirket yönetimiyle bir anlaşmaya varmadan önce 2020'de Jack Dorsey'i CEO olarak değiştirmeye çalışmıştı.

Dorsey'in yerini kimin alacağı belli değil. Ancak istifa ederse, bir sonraki CEO, Twitter'ın agresif iç hedeflerini karşılamak zorunda kalacak. Şirket, bu yılın başlarında, 2023'ün sonuna kadar 315 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmayı ve yıllık gelirini en az ikiye katlamayı hedeflediğini söyledi. Twitter, CNBC'nin yorum talebine ise yanıt vermedi.

Jack Dorsey Kimdir?

Jack Dorsey Kimdir?

Jack Dorsey, 19 Kasım 1976'da Amerika'da doğdu. 1994 yılında (yani 18 yaşındayken) bazı taksi şirketleri tarafından hala kullanılmakta olan, açık kaynak kodlu sevkiyat yönlendirme yazılımı geliştirdi. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Dorsey, 2000 yılında BlackBerry ve e-posta yoluyla arkadaş listesinin güncellenmesini sağlayan basit bir yazılım prototipi geliştirdi. O dönem hiç kimse bu projeyle ilgilenmediği için bir süreliğine rafa kaldırdı. Dorsey, aynı zamanda 2002 yılında masörlük lisansı almıştır. 2006 yılında, mesajlaşma fikrine yeniden odaklandı ve buna en uygun modelin SMS olduğuna karar verdi ve bununla beraber telefondaki kısa mesajlaşmayı web ortamına taşımaya karar vermesiyle beraber Twitter doğmuş oldu.

Jack Dorsey, 2006 yılında Twitter'ı kurarak başladığı serüvene 2009 yılında Square'ı kurarak devam etti. Henüz Türkiye'ye gelmemiş olan Square; bankada bir hesap açmadan, çek karnesi almadan kuaför, çiçekçi gibi küçük işletmelerin müşterilerinden akıllı telefonlarla kredi kartı ile ödeme kabul etmesini sağlayan bir sistem. 2008 yılında MIT Technology Review tarafından 35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişiden biri seçildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın