Görüş Bildir
Haberler
Büyük "Joker" Operasyonu: 138 Kişi Gözaltı Listesinde

Büyük "Joker" Operasyonu: 138 Kişi Gözaltı Listesinde

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyet sınavlarında 'joker' olarak adlandırılan kişileri sınava sokan ve sahte SRC belge düzenlediği belirtilen şebekeye 25 ilde operasyon düzenledi. Ekipler, 138 kişiye yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Şebeke üyelerinden rüşvet alanların arasında Milli Eğitim Bakanlığı personellerinin de bulunduğu tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

138 şüpheli tespit edildi

138 şüpheli tespit edildi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyet sınavlarında kopya düzeneklerinin yakalanması üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, bir şebekenin özellikle SRC belgeleri için yapılan sınavlarda yetersiz kişileri para karşılığı sınavdan geçirmek için düzenek kurduğunu belirledi. 

Ekipler, aynı şebeke üyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı personellerinden rüşvet karşılığı soruları aldığı, 'joker' elemanlarla başkasının yerine sınava girdikleri ya da kulaklık veya elektronik düzenekle kopya hazırladıklarını tespit etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli personellerin de bulunduğu 138 şüpheli tespit edildi.

Operasyon devam ediyor

Operasyon devam ediyor

Operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Aramalarda dijital materyaller ile sınavlara girecek kişilere ait belgelere incelenmek üzere el konuldu. Operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın