Görüş Bildir
Haberler
Bursa'da Yakalanan IŞİD Militanı: 'Serbest Kalırsam Canlı Bomba Olurum'

etiket Bursa'da Yakalanan IŞİD Militanı: 'Serbest Kalırsam Canlı Bomba Olurum'

Bursa'nın İnegol ilçesinde 2 ayda 5 iş yerini ateşe vererek yakan ve polis merkezine intihar saldırısı düzenlemeyi planlarken yakalanıp gözaltına alınan IŞİD militanı Muhammed Abduaalrazak Alzalan çıkarıldıgı mahkemece tutuklandı. Alzalan’ın mahkemede verdıgı ifadede, “Yangınlardan tatmin olmadığım için canlı bomba olmaya karar verdim. Yakalanmasaydım polis ve askerin olduğu bir kuruma bombalı eylem düzenleyecektim. Pişman değilim. Serbest kalırsam canlı bomba olurum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre İnegöl'de, Temmuz ve Ağustos aylarında 5 iş yerinde yangın çıktı. Yangınların şüpheli bulunması üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Yaklaşık 800 güvenlik kamerası incelendi

Yaklaşık 800 güvenlik kamerası incelendi
Yaklaşık 800 güvenlik kamerası incelendi

Görüntüleri inceleyen ekipler şüphelinin 19 yaşındaki Muhammed Abduaalrazak Alzalan olduğunu tespit etti. 

Alzalan, İnegöl'deki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Evinden bomba yapımında kullanılan malzemeler çıktı

Evinden bomba yapımında kullanılan malzemeler çıktı
Evinden bomba yapımında kullanılan malzemeler çıktı

Muhammed Abduaalrazak Alzalan sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken evinde yapılan aramada çekyat altına gizlenmiş intihar eylemlerinde kullanılan bomba yeleği, çok sayıda el yapımı patlayıcı ile ateşleyici, barut, bilye ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Alzalan'ın bir evde bomba düzeneği yaparken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

Alzalan'ın bir evde bomba düzeneği yaparken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.
Alzalan'ın bir evde bomba düzeneği yaparken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

Alzalan tutuklandı, 5 şüpheli için ise sınır dışı kararı verildi

Alzalan tutuklandı, 5 şüpheli için ise sınır dışı kararı verildi

Dosya İnegöl Başsavcılığı’ndan daha kapsamlı bir soruşturma yürütülebilmesi için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Derinleştiren soruşturma kapsamında Alzalan ile bağlantılı olduğu tespit edilen 7 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken Alzalan ve 5 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. 

Alzalan, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, terör örgütüne üye olma’ suçlarından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Savcılığı’nca Muhammed Abduaalrazak Alzalan hakkında, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet; ‘tehlikeli madde bulundurma’ suçlamasıyla iddianame hazırlanacağı belirtildi. 

İddianamenin kabul edilmesi halinde Alzalan’ın 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Suriye'de 2 ay bomba ve silah eğitimi aldım"

"Suriye'de 2 ay bomba ve silah eğitimi aldım"

Alzalan’ın mahkemede verdiği ifadede, 

“2016 yılının başlarında Suriye’de IŞİD silahlı terör örgütüne katıldım. Örgütte kod adım Eşşidtm’di. Deyrizor’da dini eğitim aldım. 20 günlük eğitim sonrası bir yolculuğa çıktım. IŞİD'in başka bölgesine götürüldüm. Orada 2 ay silah ve bomba eğitimi aldım. Uçaklardan korunmak için kendimizi çeşitli yöntemlerle gizledik. Bomba ve silah eğitiminde aylık 50 dolar maaş alıyordum. Yaklaşık 40 kişi eğitim alıyorduk. Eğitim tamamlanınca 2’şer ve 3’er gruplar halinde farklı bölgelere gönderildik. Ben Deyrizor bölgesinde Suriye ordusu ile çatışmaya girdim ve burada yaralandım. 2018 yılı Ağustos ayında Rakka’dan Halep’e, oradan da Antakya’ya geçtim. Oradan da kaçak yollarla İnegöl’e geldim” dediği öğrenildi.

"Fabrikalarda Türk bayrağı asılı diye devletin sandım"

"Fabrikalarda Türk bayrağı asılı diye devletin sandım"

Alzalan, 

“İnegöl’de kimliğimi gizleyerek farklı yerlerde işe girip, çalıştım. IŞİD ile silahlı bomba eğitimi aldığım için Türkiye’de devlete ait olduğunu düşündüğüm fabrikaları yakmaya karar verdim. Yaktığım fabrikalarda Türk bayrağı asılı olduğu için bu fabrikaların devlete ait olduğunu düşündüm” dedi.

'Kundaklama ve yangın eylemlerinden tatmin olamıyordum'

Gerçekleştirdiği eylemlerden sonra örgüt üyelerine mesaj attığını söyleyen Alzalan, 

“Yaktığım fabrikalara ertesi gün tekrar gidip, yanıp yanmadığını kontrol ediyordum. Yanan fabrikaların görüntüsünü ve fotoğraflarını çekip, örgüt üyelerinin içinde bulunduğu 'Telegram' adlı haberleşme uygulamasındaki grubumuza gönderiyordum. Ateşe verdiğim fabrikalar tamamen yanmadan söndürülünce sinir oluyordum. Kundaklama ve yangın eylemlerinden tatmin olamıyordum” dediği öğrenildi.

"Bombalı eylem yapmaya karar verdim"

"Bombalı eylem yapmaya karar verdim"

Yangınlardan tatmin olmadığı için canlı bomba olmaya karar verdiğini söyleyen Alzalan sözlerine şöyle devam etti:

“Tatmin olamadığım için ‘istişhad’ yani canlı bomba olmaya karar verdim. Çalışırken kazandığım paralarla av tüfeği barutu, yelek, bezler, kablo, yapıştırıcı gibi bomba malzemeleri aldım. İş yerinden son maaşımı alamadığım için bazı malzemelerde eksiğim vardı. Türkiye’de polis ve askerin olduğu bir kuruma bombalı eylem düzenlemeye karar verdim.”

"Yardımcım olsaydı eylemimi çok önceden yapardım"

"Yardımcım olsaydı eylemimi çok önceden yapardım"

“Bana yardımcı olan biri olsaydı eylemimi çok önceden yapardım. ‘Yalnız kurt’ olduğum için beni benden başkası bilemezdi. Hiç beklemediğim bir anda polisler tarafından gözaltına alındım. Eğer gözaltına alınmasaydım kısa bir süre içinde bomba malzemelerini tamamlayıp, canlı bomba olarak bir polis ya da askeri kurumu patlatacaktım” dediği öğrenildi.

Hiç beklemediği bir anda gözaltına alındığını söyleyen Alzalan, 

‘’Fabrika yangınlarında çok titiz çalışmama rağmen nasıl yakalandığımı anlamadım. Bu yaptıklarım ve yapmayı planladıklarım için pişman değilim. Serbest kalırsam canlı bomba eylemimi gerçekleştiririm” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
81
34
10
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eylulmuffin

Ülke önüne geleni alırsa içeri böyle olur işte. 800 kamera incelenmiş. Samanlıkta iğne arayacağınıza en başta ne idüğü belirsizleri almasanız daha kolay sanki.

DR.D

Gözünüzü götünüzü seveyim şu amk manyağını ya hayat boyu hapiste tutun yada idam edin.Amk topluma yeniden kazandırma falan denemeyin bak.Adam net söylemiş ca... Devamını Gör

Busemiyy

Ulkeye giren tiplere bak resmen ithal oç