Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç’tan İmamoğlu Açıklaması: 'Üst Mahkemeden Döneceğine Gönülden İnanıyorum'

Bülent Arınç’tan İmamoğlu Açıklaması: 'Üst Mahkemeden Döneceğine Gönülden İnanıyorum'

TBMM eski Başkanı ve AK Partili Bülent Arınç, İmamoğlu'na verilen hapis cezası sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Siyasi yasak kararının uygulanmasına imkan verilmeyeceğini kaydeden Arınç, ''Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Siyasî yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır'

'Siyasî yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır'

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi.

Mahkemenin verdiği bu karara AK Partili Bülent Arınç’tan da çok sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından mahkemenin kararını değerlendiren Arınç, ''Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye’nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır. Hukukî açıdan bu mahkeme kararının en kısa zamanda üst mahkemeden döneceğine ve millî iradenin yara almasına izin verilmeyeceğine gönülden inanıyorum. Siyasî yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır'' dedi.

'İmamoğlu’nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyütecek'

'İmamoğlu’nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyütecek'

''2019 Yerel Seçim sürecini yaşadığımız dönemde İmamoğlu’nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyüteceğini belirtmiştim'' diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti: ''Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır. Dirayetli ve feraset sahibi siyasilerin bu durumu göz önünde bulunduracağına ve bu yanlışa izin vermeyeceğine inanıyorum.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
11
10
9
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Ay siz konuşmayın yaa. Cidden. Önceden de inandırıcı değildiniz, şimdi hem inandırıcı değilsiniz hem mide bulandırıyorsunuz.

TC Bekir Direl

Kozmik Bülent lakabı boşuna verimedi,Kozmik odadaki gizli istibaratcıların listesi fetöye ulaştığında şehit edilmeye başlamıştı dünyanın heryerindeki istihba... Devamını Gör