Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Batuhan
18.05.2016 - 17:57

1. Nusaybin'de 1, Şemdinli'de 4 Asker Şehit...

1. Nusaybin'de 1, Şemdinli'de 4 Asker Şehit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Mart’tan bu yana PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinden bugün de şehit haberi geldi. Çatışmada ağır yaralanan bir astsubay kaldırıldığı hastanede şehit oldu. İlçede tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu da beş asker yaralandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde de askeri aracın geçisi sırasında PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Genelkurmay  4 askerin şehit olduğunu, 4'ü ağır olmak üzere 9 askerin yaralandığını açıkladı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/nusaybin-de-1...

2. Dokunulmazlık Görüşmelerinde Referandum Sinyali

2. Dokunulmazlık Görüşmelerinde Referandum Sinyali

TBMM Genel Kurulunda dokunulmazlık maddelerinin görüşülmesini öngören oylamada evet oyu 348'de kaldı. Teklifin birinci maddesi için 350, ikinci maddesi içinse 357 evet oyu kullanıldı. CHP milletvekillerinin büyük oranda hayır oyu kullanarak yön verdiği oylamada gidişat, söz konusu tekliflerin ancak referandum ile değiştirilebileceği yönünde.

Teklifin akıbeti ise cuma günü yapılacak ikinci tur oylamada belli olacak. Oylamada 367’nin üzerinde evet oyu alınamazsa değişiklik referanduma gidecek.

Ayrıca bakınız:

Buzlar Eridi mi? Bahçeli ve Türkeş'in 'Samimi Sohbeti' Sosyal Medyanın Gündeminde

Garo Paylan: 'AKP'li Vekiler Fire Verme Riskini Bertaraf Etmek İçin Açık Oylamaya Zorlandı'

İkinci Tur Öncesi Ankara Kulisi: Dokunulmazlık Konusunda 5 Olasılık

Kaynak: http://onedio.com/haber/dokunulmazlik...

3. Sarıkeçililer 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret'ten İfade Vermiş

3. Sarıkeçililer 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret'ten İfade Vermiş

Toroslar’da binlerce yıllık bir geleneği, göçebe yaşamı sürdüren Sarıkeçili Yörükleri'nin Hacıbaba Dağı’ndaki duraklarında düzenledikleri etkinlikte, belediye ekipleri tarafından darp edildikleri ve çadırlarının yıkıldığı yönünde haberler geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Bugün de Sarıkeçililerin 'bir ihbar' üzerine 'Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan jandarmaya ifade verdiği ortaya çıktı. Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran 'Suçlama gerçek dışı. Biz dağlarda Toros’lar kadar dimdikiz, eğilmeyiz. Doğa ile bütünleşmiş bu ihtişamlı duruş birilerini rahatsız ediyor' diyor...

Kaynak: http://onedio.com/haber/sarikecililer...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Devlet Hastanelerine Siber Saldırı: 'Binlerce Hastanın Kayıtları Sızdı'

4. Devlet Hastanelerine Siber Saldırı: 'Binlerce Hastanın Kayıtları Sızdı'

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 33 devlet hastanesine sabah saatlerinde siber saldırı düzenlendi. Binlerce hastanın kayıtlarının ele geçirildiği ve internette paylaşıldığı öne sürüldü. Youtube üzerinden eylemin duyurulduğu açıklamada da saldırının Anonymous grubu tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Ancak akşam saatlerinde Anonymous grubunun Twitter hesabından yapılan açıklamada bu iddialar reddedildi... 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da saldırıdan sadece Diyarbakır'daki hastanelerin 'kısmen' etkilendiği belirtildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/anonymous-tan...

5. Türkiye'nin Dört Bir Yanındaki 30 Müze Bu Akşam Ücretsiz

5. Türkiye'nin Dört Bir Yanındaki 30 Müze Bu Akşam Ücretsiz

Avrupa Müzeler Gecesi kapsamında bugün, yani 18 Mayıs Çarşamba günü Türkiye’nin dört bir yanındaki 30 müze 23.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: http://onedio.com/haber/muzelere-ucre...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
11
7
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın