Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
24.06.2015 - 10:49

TİM, Zarrab'a 'Gelme' Demiş | Vahap Munyar | Hürriyet

Türkiye 3 gündür Reza Zarrab’ın iki bakanın elinden aldığı ihracat ödülünü tartışıyor. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki bir birlik başkanının açıklaması ise ilginç: “TİM yönetiminden Zarrab’ı arayıp, ‘Törene siz gelmeyin’ diyenler olmuş. Ancak anlaşılan o ki Zarrab, öyle bir   fotoğrafta yer almayı planlamış, özellikle törene kendisi katılmış.”Reza Zarrab, 847 milyon dolarlık ihracatla mücevherat sektöründe birincilik ödülünü almıştı.ÖNCEKİ akşam bir iftar sofrası... Masada çeşitli sektörlerden işadamları var... Koalisyon seçenekleriyle başlayan...

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/v...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Susturucusu! | Fehim Taştekin | Radikal

WikiLeaks sağ olsun! İfşa ettiği gizli belgelerle Suudilerin kirli çamaşırlarını pazara çıkardı. En çok dikkatimi çeken medyayı satın alma ve siyasi nüfus sağlama taktikleri.

Suudiler petro-dolarların gücüyle şimdiye kadar onlarca ülkede tuhaf ve tehlikeli işler çevirdi. Ama bunların çoğu sır olarak kaldı. WikiLeaks ifşa ettiği gizli belgelerle Suudilerin halının altına süpürdüklerinden az bir kısmını bize gösterdi. Suudi kraliyet ailesinin düzenlediği alkol, uyuşturucu ve seks partilerinin hesabını Kral Selman’ın posterine biat ederek aşağılanmayı içine sindiren Suudi halkı görsün. Beni ilgilendiren geniş bir coğrafyada çevirdikleri dümenler ve muzır işler.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/fe...

Yemin Töreni | Çiğdem Toker | Cumhuriyet

Okulun ilk günü ile Meclis’teki yemin törenleri arasında gizli bir akrabalık var:

Jilet gibi giysiler, tıpkı temizlik kokusu gibi, her köşeye sinmiş o özel heyecan, adrenalini yüksek sohbetler.

Arada ne kadar keder, öfke, düşkırıklığı yaşanırsa yaşansın, “ilk gün” törenlerinin, kendine has gücünden kaynaklanıyor bu.

Meclis İdare Amirliği her zamanki gibi, bu yemin törenine de iyi hazırlanmış.

Milletvekili sıralarına nizami biçimde bırakılmış gül demetleri, adeta yeni gelenleri ikna görevini üstlenmiş.

O sıralar, ne açık sırlar gizliyor oysa.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Rıza Sarraf'ın Heykelini Dikin | Abdülkadir Selvi | Yeni Şafak

Meclis Başkanlığı seçimi hangi partinin kiminle koalisyon kuracağının ilk işareti olacak diyorduk.

Tam aksine her parti kendi oyunu bloke edebilmek için adayını çıkarıyor.

Bu durumda dördüncü turda en çok oy alan isim Meclis Başkanı seçilecek.

Meclis Başkanları sistem içerisinde görünmez denge unsurlarından biri.

Cemil Çiçek bu açıdan çok başarılı bir Meclis Başkanlığı yaptı.

Türk siyasetinde kıymeti az bilinen isimlerden birisidir Cemil Çiçek.

Eleştirilecek tarafları elbette ki olacaktır. Ama çoğu zaman haksız değerlendirmelere konu olduğuna inanırım. Devlet adamı kumaşına sahip, deneyimli bir isimdir. Kimsenin ortalarda gözükmediği kriz anlarında devreye giren isimlerden birisidir.

Kaynak: http://www.yenisafak.com/yazarlar/Abd...

Yunan Trajedisinde Bizim İçin de Çok Önemli Bir Ders Var | Mert Yıldız | Diken

Bu hafta Yunanistan avro bölgesi ülkeleriyle bir anlaşmaya varamazsa avrodan ve hatta belki de Avrupa Birliği’nden çıkan ilk ülke olabilir. Bu Yunan trajedisinde bizim için de çok önemli bir ders var; bir asır öncesine ait sol-sağ ideolojisine odaklı değil, özgürlük, eşitlik ve kalkınma gibi kavram odaklı ekonomi politikaları üretmeliyiz. Yoksa bizim de sonumuz komşumuz gibi olabilir.

Aslında her şey 2008 yılında ABD’de finansal krizin patlak vermesiyle başladı. O zamana kadar Yunanistan avro bölgesinin yaramaz ama sevilen çocuğuydu. Her yıl yüzde 4 civarında bir bütçe açığı veriyordu ama Alman ve Fransız bankaları bu borcu finanse etmek için hazırda bekliyorlardı. Malum avro bölgesinde Yunanistan gibi yüksek getiri veren başka ülke yoktu.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/yunan-trajedi...

Hasar Tespit Raporu | Hayko Bağdat | Taraf

Seçimlerin etkisini hâlâ atlatamadık. Belli ki her birimiz fazlasıyla öfke biriktirmişiz. Üstelik mevcut siyasi tablodan bu öfkenin soğuması, normalleşebilmek için beklentilerimizin karşılanabilmesi pek mümkün görünmüyor.

Elimizde kırmızı kalem, desteklediğimiz partilerin “ olmazsa olmazları ”nı belirliyor, verilecek en ufak tavizde kendi partimizi üstünü çizmekle tehdit ediyoruz.

Peki, ne olacak?

Yolsuzlukların üstüne gidilmesi, hukuk alanında adımların atılması, Erdoğan’ın anayasal sınırlara çekilmesi gibi ezberlediğimiz dertlerin dışında muhtemel koalisyondan ne bekliyoruz?

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazarlar/hasa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'ten Yansıyan Manzara | Serpil Çevikcan | Milliyet

Meclis dün kişisel kariyer-lerini milletvekilliği ile taçlandıranlar açısından “bayram yeri”, aklı yeni hükümetin nasıl kurulacağı, kurulup kurulamayacağında olanlar içinse bir prosedür mekanıydı.

7 Haziran seçimlerinden bir parti tek başına iktidar olarak çıkabilseydi dün Meclis yemin törenindeki atmosfer çok farklı bir düzeyde olacaktı kuşkusuz.

Tam bir mozaik

Buna karşın asla yabana atılamacayak bir çeşitliliğe ilk kez bu kadar sahip olabilen bir Parlamento tablosu ile karşı karşıya olmanın tadını çıkarmak gerekiyor.

Seçimde oy kullananların yüzde 95’ini temsil eden bir Meclis’in üyeleri saatler boyu yemin etti.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/meclis-ten...

Hesap Masada | Özgür Mumcu | Cumhuriyet

Zor iş. Cumhurbaşkanlığı’nı masaya sürüp kaybetmek zor iş. Bir seneden az sürede 10 puan kaybetmek sindirmesi hakikaten kolay değil. Dünyanın neresinde kimin başına gelse siyasi gücü zedelenir, meşruiyeti aşınır.

Sayın Cumhurbaşkanı da buna istisna değil. Kendini her konuda, her şartta kutlu bir istisna zannetmek ve çevresini böyle düşünen kişilerle donatmak siyasetin temel kurallarını değiştirmiyor.

Siyasi hayatta kaybettiği gücünü koruyup arttırmak için belirleyici olmaya çalışacak. Baykal hamlesiyle bu belirleyiciliği yakalayabileceği zannedildi. Ancak hem CHP’nin ve şimdilik diğer partilerin kendisini kale almayan tavrı sonucunda TBMM, ‘Aksaray’ın gölgesinde kalmadı.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Akkuyu ve Sırlar | Cavit Işık Yavuz | Bianet

Akkuyu’ya kurulacak nükleer santral reklamlarla beynimize kazındı. Bu denli yoğun bir “halkla ilişkiler” çalışması sürecin “sıfır sorun” stratejisiyle yürütüleceğinin bir işaretiydi belki de.

Türk Tabipleri Birliği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ve Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği “ Akkuyu NGS ÇED Raporu halk sağlığı açısından birçok yönüyle ciddi sorunlar, eksiklikler ve hatalar içeren bir değerlendirme sunmakta iken ve bu sorunlarla bir nükleer tesisin faaliyete geçirilmesinin halk sağlığı açısından çok ciddi olumsuz sonuçları ortaya çıkabilecek iken bunun görmezden gelinerek reklamlarla halkın yanıltılmaya çalışılması kabul edilemez” diyerek reklamların tedbiren yayınının durdurulması ve ilgili mevzuata göre şirkete ceza verilmesi talebi ile Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurdu .

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/siyaset/...

Savcı Akkaş'ın Dink Cinayetinde Yalan İfade Tezgahı | Nedim Şener | Posta

Yargının “Dink cinayetindeki kamu görevlilerini bul, yargı önüne çıkar” diye dosya verdiği Savcı Muammer Akkaş ne yapmış biliyor musunuz; bir “kullanışlı itirafçı, sahte tanık” bularak yalan ifade ile cemaatçi polisleri aklamaya çalışmış. Duyunca şaşırdım mı, hayır…

Ayıptır, günahtır, suçtur. Muammer Akkaş’ın kullanmaya çalıştığı kişi ise cemaatçi polislerin yönlendirmesiyle Yusuf Erikel isimli avukatın kendisini bir cinayete azmettirdiği iftirasını atan Hacı Ali Hamurcu. Erikel, Hacı Ali Hamurcu hakkında dava açtı. Mahkeme, Ali Hamurcu’nun, Yusuf Erikel’in adını vererek ‘suç uydurduğu’ ve “iftira” attığına karar verdi. Kendisini polislerin yönlendirdiğini söyleyen Ali Hamurcu 3.5 yıl hapis cezası aldı. Hamurcu değişik suçlardan cezaevinde olan bir kişi.

Kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/Yazar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0